Praktisch en aantrekkelijk, de buffetkast is een essentieel opbergmeubel dat verkrijgbaar is in verschillende stijlen. Scandinavische buffetten, servieskasten, dressoirs... er is iets voor elke smaak en elke behoefte. Hoe kies je een buffetkast voor een woonkamer, slaapkamer of keuken? Keuze van plaats, grootte, materialen, kleur, design, budget... Ontdek alle tips van ID Market in onze gids voor het kiezen van dressoirmeubelen.

Waar moet een dressoir in huis worden geplaatst?

Weet u niet zeker waar u een dressoir moet plaatsen? Een dressoir is een belangrijk element in elke woonruimte en een veelzijdig opbergmeubel dat in een slaapkamer, studeerkamer, eetkamer, keuken of woonkamer kan worden geplaatst. Dankzij de vele vakken zijn dressoirs met deuren en laden praktisch om spullen in op te bergen en stofvrij te houden.

Om het beste uit dit meubel te halen, moet je rekening houden met de beperkingen van de ruimte waarin het wordt geplaatst, zodat het verkeer vlotter verloopt en het decor harmonieus is. Of het nu in een eetkamer of keuken staat, het dressoir is net als de servieskast de ideale opbergplaats voor serviesgoed en andere alledaagse voorwerpen. Het wordt vaak tegen een muur geplaatst. Laat wat ruimte tussen de bank en de eettafel om het bewegen te vergemakkelijken.

Tegen een muur geplaatst is een houten dressoir met deuren perfect als tv-meubel in een woonkamer. Het dressoir is niet alleen functioneel, maar ook een decoratief meubelstuk dat een vleugje stijl toevoegt aan je huis. Je kunt het versieren met trendy verlichting, kaarsen of hang er grote spiegels, een lange foto, enz. boven.

Wil je een kantoorhoek inrichten in de woonkamer van je huis? Een decoratietip is om een console te plaatsen tussen twee dressoirs of tussen twee tafels om een bureau te creëren. Een originele manier om de ruimte tussen twee meubels optimaal te benutten! In een slaapkamer kan het dressoir naast het bed worden gebruikt als ladekast. Moet je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen bij de keuze tussen een dressoir en een ladekast?

Buffet enfilade pour salon, séjour ou cuisine
Kies het juiste dressoir voor jouw woonruimte

Welke stijl dressoir moet ik kiezen?

Weet je niet zeker welke stijl dressoir je moet kiezen? Wil je je interieur versterken? De basisregel is om je dressoir af te stemmen op de stijl van je inrichting. Hier zijn een paar tips om je te helpen de juiste keuze te maken als je gaat winkelen.

  • Scandinavisch design: een houten dressoir in lichte kleuren voegt een vleugje zachtheid en chique verfijning toe aan je interieur.
  • Industriële stijl: een meubel van metaal en eikenhout met twee materialen past perfect bij een fabrieksinrichting met meubels van ruwe materialen en gerecyclede items.
  • Eigentijds: een wit gelakt dressoir met laden zal geweldig staan in een moderne, minimalistische kamer.
  • Klassiek: een massief houten dressoir of dressoir in een neutrale kleur met een afwerking van hout, steen of metaal is perfect voor een klassiek, elegant interieur.

Welk formaat dressoir moet ik kiezen?

Als je een dressoir koopt, vraag je je vast af welke maat je moet kiezen. Dat hangt af van de grootte van je kamer en de ruimte die andere meubels innemen, zoals de tafel, de bank, enz.

De grootte van je meubel hangt dus af van hoe je het gebruikt, je opslagbehoeften en de beschikbare ruimte. Weet je niet zeker welk meubel je moet kiezen voor een kleine ruimte? Kies een lage buffetkast om servies en andere producten op te bergen zonder de kamer te overladen. Hier zijn enkele richtlijnen voor afmetingen:

  • Een hoog dressoir is gemiddeld tussen de 45 en 60 cm diep;
  • Een breder laag dressoir heeft een diepte tussen 80 en 100 cm;
  • De standaardlengte van een houten eetkamerdressoir is 80 cm, en kan oplopen tot 180 cm.

Stijl, kleur, afmetingen... Als je niet weet hoe je een dressoir moet kiezen, volg dan het advies in deze gids en vind uit de selectie goedkope meubels op IDMarket.com het dressoir dat past bij de stijl en de beperkingen van je huis!