Ben je op zoek naar nieuwe stoelen voor je keuken- of eetkamertafel? Maar je kunt maar niet beslissen welk model je moet kiezen uit de vele beschikbare modellen.

Tussen het materiaal, de kleur, de grootte en de stijl, hoe kiest u uw stoelen zodat ze perfect bij uw tafel en uw interieur passen?

ID Market weet hoe moeilijk het kan zijn om de juiste meubels te kiezen. Daarom hebben we een gids samengesteld om u te helpen de juiste keuze te maken en uw aankoop tot een succes te maken.

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn stoelen?

Hetkiezen van het materiaal voor je stoelen kan al snel een echte hoofdpijn worden. Hoe kies je de juiste materialen tussen praktisch en esthetisch?

Stoffen stoelen zijn niet alleen stijlvol, maar ook uiterst comfortabel, vooral als je kiest voor een stoel met een hoge rugleuning en een gewatteerde zitting. Fluwelen stoelen zijn zelfs nog comfortabeler.

Stoelen van kunststof zijn echter gemakkelijker te onderhouden.

Hout wordt gebruikt om stoelpoten van te maken en wordt zeer gewaardeerd om zijn warme, authentieke uitstraling. Stevig en elegant, het enige nadeel van een houten stoel is dat hij speciale zorg nodig heeft.

Metaal wordt, net als hout, veel gebruikt voor de structuur en de poten van de stoel. Metaal is een van de populairste materialen in hedendaags design vanwege zijn robuustheid.

Guide pour choisir ses chaises de salle à manger
Al ons advies over het kiezen van stoelen

Welke stijl stoel moet ik kiezen?

Klassiek of modern, Scandinavisch of industrieel, welke stijl voor je stoelen?

Stoelen kiezen voor hun comfort is essentieel, maar het is ook een kwestie van smaak. Als je bent gevallen voor een set moderne stoelen maar je interieur meer klassiek is, is er geen reden waarom je er niet voor zou gaan.

Het mixen van stijlen en materialen is perfect mogelijk in een hedendaagse inrichting:

  • De Scandinavische stoel is niet meer weg te denken uit ons interieur en is verkrijgbaar in een brede waaier aan kleuren. Met zijn vloeiende lijnen en afgeronde rug brengt het strakke ontwerp verfijning in de kamer en zorgt het voor veel comfort. Zeker als je kiest voor een set stoelen met armleuningen.
  • Moderne stoelen zijn ook erg comfortabel met hun hoge rugleuning. Metalen poten in de vorm van een slee geven een zekere originaliteit aan je keuken- of eetkamertafel.
  • Probeer een set stoelen in verschillende kleuren of materialen om je kamer een persoonlijk tintje te geven. Mix bijvoorbeeld stof met plastic, hout met metaal.

Hoe pas ik stoelen bij een tafel?

Om de juiste stoelen te kiezen, moet je natuurlijk rekening houden met je eettafel. Of je tafel nu gemaakt is van hout, kunststof of metaal, in lichte of donkere kleuren, er is vast en zeker een stoelmodel dat perfect past bij de stijl van je tafel.

Je stoelen afstemmen op je tafel is een kunst. Je kunt inspiratie opdoen in een catalogus of een koopgids volgen om je te helpen bij je keuze.

Als je een houten eettafel of bureau hebt, is een Scandinavische stoel ideaal. Je kunt ook een loft-sfeer creëren met metalen stoelen of je eetkamer een vintage uitstraling geven met stoelen in distressed lederlook stof.

Met een witte tafel durf je gekleurde plastic stoelen te gebruiken. Varieer met de kleuren als je daar zin in hebt - het zal je interieur levendiger maken!

Hoe kies ik de juiste maat stoel?

Om de juiste stoel te vinden, moet je de juiste maat voor je eetkamer kiezen. De grootte van de stoelen hangt af van de beschikbare ruimte in de kamer, maar ook van de grootte van de eettafel.

Als je weinig ruimte hebt, kies je best geen stoelen met armleuningen. Kies een stoel die niet te veel ruimte inneemt als je tafel dicht bij een muur of een ander meubelstuk in de woonkamer staat. Zo blijft er genoeg ruimte over om rond je tafel te bewegen.