Slaap speelt een essentiële rol bij het fit blijven. Dus als je wilt genieten van een goede nachtrust, is er niets beter dan beddengoed dat perfect is afgestemd op jouw behoeften en voorkeuren. De sleutel is weten hoe je het juiste beddengoed kiest. Hier vind je ons advies over hoe je de juiste matrastopper kunt vinden voor jouw lichaamsvorm, het lichte dekbed met precies de juiste hoeveelheid loft of de juiste kussens om je op te steunen. Zo heb je de nachten van je dromen!

Kijk voor al ons advies over slimme, goedkope apparatuur in onze koopgids voor thuis.

Hoe kies je een matrastopper?

Of je nu net van bed bent veranderd of het comfort ervan wilt verbeteren, beddengoed is de essentiële finishing touch voor je welzijn. Of het nu gaat om een matrastopper, dekbed of kussen, de keuze wordt gemaakt op basis van precieze criteria.

Sinds enkele jaren maken matrastoppers een sterke comeback in bedtextiel. Ze zijn praktisch te installeren en liggen direct op de matras, of die nu van schuim, veren of latex is. Het belangrijkste voordeel is het extra comfort dat ze bieden. De matras moet een goede ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat je ruggengraat in de juiste positie ligt. Maar ondersteuning betekent niet noodzakelijk comfort. Dat is waar het beroemde "welkom" van de matras om de hoek komt kijken, d.w.z. het gevoel van zachtheid dat je krijgt als je de matras aanraakt. Deze kwaliteit is uw beste bondgenoot voor een goede, rustgevende nachtrust.

Er zijn verschillende soorten matrastoppers:

  • De dunne matrastopper, minder dan 3 cm dik. Hij is gevuld met polyestervezels en speelt een beschermende rol. Hij kan gemakkelijk in de machine gewassen worden en zorgt voor een perfecte hygiëne.
  • De visco-elastische traagschuim matras topper. Hij biedt een zacht, omhullend onthaal en vermindert drukpunten.
  • De veren matras topper, die je beddengoed luxe hotels waardig maakt. Het zorgt voor zachtheid en warmte. Het is de natuurlijke versie van traagschuim, met bijna identieke resultaten.


Iets over onderhoud. We brengen ongeveer een derde van onze dagen door in ons bed, dat dan vol zit met vocht dat moet worden afgevoerd. Dit kan leiden tot allergieën. Laten we zeggen dat het bed moet ademen! Daarom is het geen goed idee om een bedbodem, laat staan een matras, op de grond te leggen. De poten van het bed laten lucht circuleren. Lattenbodems helpen om vocht af te voeren en verlengen tegelijkertijd de levensduur van een matras. Het is nog beter met een gemakkelijk te onderhouden matrastopper. Vergeet niet om hem vaak om te draaien en te luchten. Sommige modellen zijn zelfs wasbaar, wat echt een pluspunt is.

Ook dit product moet beschermd worden. Kies niet voor wegwerpbescherming, maar voor een duurzaam product met een waterdichte matrasbeschermer of, voor meer flexibiliteit, een matrasbeschermer van katoenen fleece.

Kortom, een matrasbeschermer :

  • Biedt extra comfort
  • Compenseert het comfort van een te harde of te zachte matras
  • Beschermt de matras tegen slijtage en vuil
  • Verlengt de levensduur van je beddengoed


Vind al ons advies in onze volledige gids: Hoe kies je een matrastopper?

Hoe kies je een dekbed?

Een dekbed is een essentieel accessoire in huis. Maar tussen het type vulling, de warmteklasse en de mogelijke afmetingen is de keuze niet altijd eenvoudig. Hier zijn een paar tips.

De vulling

Je kunt kiezen tussen natuurlijke materialen (veren en ganzendons) of synthetische materialen (al dan niet gerecycled polyester). Beide bieden dezelfde kwaliteit warmte, maar het verschil zit hem in het onderhoudsgemak. Items met synthetische vullingen kunnen in de wasmachine worden gewassen op 40°C, of de hoes nu van katoen of synthetische stof is. Veren dekbedden moeten daarentegen naar de wasserette gebracht worden.
Wat allergieën betreft, zijn de meeste zomerdekbedden behandeld tegen huisstofmijt.

Maten

Er zijn verschillende standaardmaten, voor een- of tweepersoonsbedden. Als je wilt dat je dekbed de lattenbodem aan beide kanten volledig bedekt, kun je kiezen voor een breed dekbed. Meet hiervoor de hoogte en breedte van je bed en je hebt de juiste afmetingen.
Om te vermijden dat je je beddengoed moet vervangen, neem je best de maten van je dekbedovertrek op voor je een nieuw item bestelt.

Un lit équipé d’une couette blanche et d’oreillers écrus
Dekbedden, kussens, matrastoppers... Volg ons advies voor je beddengoed!

Je vindt alle criteria in onze gids Hoe kies ik een dekbed?

Ons assortiment dekbedden is verkrijgbaar in verschillende kleuren of in wit, passend bij je huishoudlinnen: lakens, kussenslopen, enz.
Hier vind je ons ruime assortiment dekbedden, kussens en lakens, met een grote selectie voordelige producten op voorraad.

Hoe kies je hoofdkussens?

Kussens houden je ruggengraat 's nachts in de juiste positie. Het is dus belangrijk om de juiste te kiezen! Of je nu op je zij, rug of buik slaapt, het belangrijkste is dat je hoofd in lijn blijft met je wervelkolom. Daarom is het over het algemeen aan te raden om een slank matras te kiezen. Op die manier wordt uw wervelkolom recht gehouden, zodat u 's nachts voldoende ontspant en zonder bijzondere spanning wakker wordt. Voor extra comfort kun je een groot kussen gebruiken om op achterover te leunen terwijl je naar je favoriete serie kijkt of het einde van een goede thriller verslindt.

Ontdek in onze gids met welke criteria u rekening moet houden, of het nu gaat om de grootte, het vulmateriaal of de dikte: Hoe kiest u uw hoofdkussens?

Maak met ID Market de juiste keuzes als het op uitrusting aankomt - u zult er geen spijt van krijgen. Dit heeft een grote invloed op de kwaliteit van uw slaap. Vind het product van uw dromen in onze beschikbare voorraad apparatuur tegen lage prijzen en profiteer van levering in Frankrijk.