Slaap is essentieel voor een goede gezondheid. Als we slapen vernieuwen de lichaamscellen zich en slecht slapen kan negatieve gevolgen hebben voor ons gedrag: geïrriteerdheid, vermoeidheid, enz. Maar het juiste bed kiezen is niet zo eenvoudig als je zou denken, want het gaat om het vinden van de juiste lattenbodem, matras en bedombouw. Er zijn zoveel modellen, criteria en prijzen om uit te kiezen, dat het een complexe taak kan zijn. Om u te helpen het bed te vinden dat u een comfortabele nachtrust zal bezorgen, legt ID Market de verschillende criteria uit waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van beddengoed.

Als u nog een stap verder wilt gaan bij het inrichten van uw huis, bekijk dan onze gids voor het inrichten van uw huis met een budget.

Hoe kies je het juiste tweepersoonsbed?

Het tweepersoonsbed is het favoriete beddengoed voor Franse huishoudens. En met reden: het is een meubelstuk dat geschikt is voor twee personen. Het tweepersoonsbed is daarom het belangrijkste meubelstuk in een echtelijke of gastenkamer. Om het comfort van twee personen te garanderen, is de standaardmaat van een tweepersoonsbed 140 x 190 cm. Er zijn echter ook grotere maten op de markt.

Om precies te weten te komen welk type tweepersoonsbed het beste bij jouw levensstijl past, ga je naar onze koopgids voor tweepersoonsbedden.



Comment choisir une bonne literie
Hoe kies je het juiste beddengoed?

Hoe kies je een kinderbed?

Slaap is ook essentieel voor de groei van je kinderen. Daarom is goed beddengoed essentieel. Een kinderbed heeft dezelfde afmetingen als een eenpersoonsbed voor volwassenen, namelijk 90 x 190 cm. Dit type bed blijft dus geschikt voor kinderen tijdens hun groei. Een bedhekje, decoratief bedhekje, opbergruimte of een tweede matras onder de lattenbodem... Kinderbedden kunnen worden uitgerust met een breed scala aan accessoires. Daarom helpt onze koopgids voor kinderbedden je om de juiste vragen te stellen voor je het juiste beddengoed voor je kleintjes kiest.

Wat is een stapelbed?

Wil je de ruimte in je slaapkamer optimaal benutten? De oplossing ligt voor de hand: een stapelbed. Het is een bed dat zo comfortabel is als het maar kan, met een gemakkelijk toegankelijke opbergbox verborgen onder de bodem. Kussens, lakens, dekens... Met dit beddenassortiment kun je allerlei spullen die de slaapkamer vervuilen in de box stoppen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van je ontspanning.

Het openingssysteem, het ontwerp, de afmetingen, de materialen, de bekleding... We geven je waardevol advies over het kiezen van je bed in onze speciale koopgids.

Wat is een Scandinavisch bed?

Traditioneel is een Scandinavisch bed een slaapmeubel dat de matras en de lattenbodem in één geheel combineert. Voor extra comfort zijn sommige Scandinavische bedden ook uitgerust met een matrastopper. Gebruik onze koopgids voor Scandinavische bedden om het beddengoed te vinden dat je nodig hebt.

De juiste oriëntatie voor je bed vinden

De stevigheid, vulling en dichtheid van de matras zijn belangrijke criteria voor een bed, maar de oriëntatie is ook essentieel voor een goede nachtrust. Als de poten van het bed perfect gepositioneerd zijn in de slaapkamer, ben je beschermd tegen tocht en warmte. Op zoek naar de perfecte plek voor je beddengoed? Bekijk onze koopgids: de juiste manier om je bed te plaatsen!

Hoe bepaal je de grootte van je bed?

Voor tweepersoonsbedden is de standaardmaat 140 x 190 cm, maar er zijn ook grotere modellen die meer ruimte garanderen voor het koppel dat erin slaapt:

  • 140 × 200 cm
  • 160 × 200 cm, bekend als queensize bed
  • 180 × 200 cm, bekend als kingsize bed


Als je alleen in je tweepersoonsbed slaapt, is de standaardmaat meer dan genoeg. Als het tweepersoonsbed voor twee personen wordt gebruikt, hangt de keuze van de maat af van je lengte, lichaamsbouw en behoefte aan ruimte tijdens de nacht. Deze parameters worden beschreven in onze koopgids: de maat van je bed kiezen.

Wanneer moet ik mijn bed vervangen?

Of je bed nu een verende of lattenbodem heeft en een matras van schuim of traagschuim, de levensduur wordt geschat op ongeveer tien jaar. Na deze periode wordt de matras, die oorspronkelijk stevig was, zachter en biedt mogelijk minder ondersteuning voor de wervelkolom. De vering van de lattenbodem begint ook te ontspannen. Een hoofdkussen ten slotte is ontworpen om ongeveer twee jaar zacht maar stevig te blijven.

Om precies te weten te komen wanneer je je bed moet vervangen, ga je naar onze speciale koopgids.

Hoe kies ik een bedbodem?

Er zijn veel verschillende soorten lattenbodems:

  • Lattenbodem met of zonder vering
  • Lattenbodems
  • Lattenbodem


De keuze van de technologie van de lattenbodem hangt af van de combinatie met de matras. Afhankelijk van de dikte, schuim, latex of traagschuim... Bepaalde combinaties verdienen de voorkeur om meer of minder stevige of soepele ondersteuning te krijgen, en vooral meer comfort. Volg ons advies in onze koopgids om de juiste boxspring te kiezen.