Het inrichten van de badkamer wordt vaak naar de achtergrond gedrongen en is niet altijd eenvoudig! Deze kleine ruimte in huis kan echter worden uitgerust met decoratieve en functionele meubels om elke vierkante centimeter optimaal te benutten.

Heb je geen inspiratie om van je badkamer een aangename ruimte te maken? Keuze van plaats, stijl, kleur, breedte... In deze gids geeft ID Market je advies over het kiezen van meubels die passen bij de inrichting van je toilet of badkamer.

Hoe richt u een toilet in?

Hoericht u uw toilet in? Aan de hand van welke criteria moet u een toiletmeubel kiezen? Een toiletmeubel is even praktisch als aantrekkelijk en kan worden gebruikt voor het opbergen van toiletpapier, schoonmaakproducten of toiletlinnen.

Opbergkasten, wandplanken, onderkasten, opbergzuilen, kasten met deuren... Toiletunits zijn er in verschillende stijlen, ontwerpen en prijzen om aan elke behoefte te voldoen.

De indeling van de ruimte en de beschikbare ruimte bepalen echter de keuze van het meubilair. Er moet rekening worden gehouden met veel kleine details: oppervlakte, breedte van het toilet (40 cm), hoogte van het waterreservoir (ongeveer 70 cm van de vloer).

Tips voor het inrichten van kleine toiletten of badkamers

  • Om de ruimte niet te vol te maken (vooral als je een bad hebt), kies je voor een toiletblok op voet om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Dit compacte designmeubel biedt veel opbergruimte voor huishoudelijke hygiëne- en schoonmaakproducten.
  • Een toiletplank is een praktische, ruimtebesparende opbergoplossing voor kleine ruimtes.
  • Om vloerruimte vrij te maken, biedt een wandplank veel voordelen. Je kunt er niet alleen een muur mee aankleden, maar er ook kleine decoratieve voorwerpen of kamerplanten op zetten.

Hoe richt je een badkamer met toilet in?

Afhankelijk van de beschikbare ruimte zijn er een aantal opties om deze ruimte in te richten:

  • Een toiletmeubel onder de wastafel of waskom: om je schoonmaakproducten in op te bergen.
  • Een opbergkast om schoonheidsproducten en accessoires bij de hand te houden.
meuble wc tendance
Hoe kies ik een badmeubel?

Welke stijl van toiletmeubel moet ik kiezen?

Houten meubelen op pootjes of om aan de muur te bevestigen, houten of metalen opbergplanken, wandkasten met deuren die boven de kraan worden geïnstalleerd... Als je niet weet welke stijl van toiletmeubelen je moet kiezen om een harmonieuze indeling te creëren en tegelijk ruimte te besparen, zijn hier enkele suggesties van decoratieve meubelen om je te inspireren:

  • WILLY schapmeubel

Dit hoge witte houten badmeubel is perfect voor kleine ruimtes. Praktisch en ruimtebesparend, dit witte badmeubel is verkrijgbaar tegen een zeer redelijke prijs met snelle levering op ID Market en zal een modern tintje aan je ruimte geven.

  • Opbergmeubel in industriële stijl (voor installatie boven het toilet)

Wil je een industrieel tintje aan je badkamer geven? Laat je verleiden door dit ultracompacte meubelstuk dat vloerruimte bespaart.

  • Houten of metalen schap boven het toilet

Ben je op zoek naar een ruimtebesparend, stijlvol badkamermeubel om je accessoires en producten op te bergen? Kies dan voor een houten of bi-materiaal planchet van hout en metaal. Een praktisch en goedkoop opbergmeubel om toiletpapier en andere producten binnen handbereik te houden.

Hoe richt je een toilet in?

Op zoek naar inspiratie voor het inrichten van een toilet of badkamer? Welke accessoires moet je kiezen om deze ruimte aantrekkelijker te maken? Hier zijn een paar tips en trucs om je toiletruimte te transformeren!

Groene planten

Of ze nu op de vloer staan of aan de muur hangen, planten voegen een vleugje frisheid toe aan een badkamer of toilet. Naast hun ontvochtigende eigenschappen zorgen ze ook voor een trendy jungle-effect.

Een wandspiegel

Om te decoreren zonder te overdrijven, kies je voor een spiegel. Of hij nu boven een wastafelmeubel hangt of aan de muur, dit product geeft je badkamer een chique uitstraling.

Een wandplank voor de wc of badkamer

Om ruimte te besparen in de douche of het toilet gaat er niets boven een planchet! Een houten product met een metalen muurbeugel voegt een vleugje authenticiteit toe. En om je inrichting op te fleuren, aarzel dan niet om enkele kleurrijke voorwerpen te installeren.

WC-meubels, badkamermeubels, opbergmeubels, WC-kasten... Op de online winkelsite ID Market vindt u het product tegen de beste prijs voor u en uw budget. Aarzel niet om het leveringsadres te controleren voordat u uw product bestelt.