Het nachtkastje is een klein bijzetmeubel dat even praktisch als mooi is. Vergis je niet, het is veel nuttiger dan het lijkt! Dankzij het nachtkastje behoudt je slaapkamer het comfort dat je nodig hebt voor een goede nachtrust en biedt het meer opbergruimte voor een serene sfeer.

Bekijk al onze gidsen voor het inrichten van je huis.

Wat is het ideale nachtkastje?

Hoe zien de beste nachtkastjes eruit? Dat is een kwestie van smaak en de behoeften van onze huizen. Maar als er één is, dan is het wel degene die het beste past bij je gewoontes in die intieme kamer bij uitstek, de slaapkamer. Afhankelijk van de spullen die je wilt opbergen, kun je kiezen voor een model met meerdere lades of, als je een minimalist bent, een enkele lade.

Als je graag veel ruimte hebt om in één oogopslag te vinden wat je zoekt, heb je een lade nodig die groot genoeg is voor je bedlampje, wekker, favoriete fotolijstje en een paar andere accessoires. Als je de voorkeur geeft aan een ordelijke sfeer, kun je zelfs kiezen voor twee nachtkastjes met laden aan weerszijden van het bed, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Welke stijl voor een nachtkastje?

Een nachtkastje is een essentieel onderdeel van de inrichting van je slaapkamer. Het houdt je persoonlijke spullen binnen handbereik. Het is ook een belangrijke esthetische keuze die bijdraagt aan de harmonie van de kamer.

  • Voor een moderne inrichting is metaal een originele optie, in de puurste industriële stijl, die geweldig is voor een kinderkamer. Het is stevig en heeft een grote opslagcapaciteit. Designkleuren: zwart, wit, metaal.
  • Voor een serene inrichting kies je voor Scandinavisch design. De strakke lijnen, het houten materiaal en de sobere kleuren geven je huis een warme, chique uitstraling. Denk aan het bruin van natuurlijk hout, inclusief het heel lichte bruin van dennenhout.
  • Voor een vintage gevoel kies je voor gebogen lijnen en vrolijke kleuren. In deze configuratie zal het zwart-wit contrast waarschijnlijk een nogal droevig ontwerp geven, vooral in een kinderkamer.
  • Voor een klassieke look vergeet je het rustieke bruine nachtkastje en rust je je slaapkamer uit met een nachtkastje met veel opbergruimte en laden, bijvoorbeeld van zwart gebeitst hout.

Hoe hoog moet een nachtkastje zijn?

De hoogte van je nachtkastje hangt ook af van je gewoontes. Hoger, lager of even hoog als je bed? Lees ons advies over de hoogte van een nachtkastje.

Une table de nuit épurée décorée d’un réveil et d’une lampe design
Kies je nachtkastje met ons advies

Welk type nachtkastje voor een slaapkamer voor volwassenen?

In een slaapkamer voor volwassenen staat er meestal een nachtkastje aan elke kant van het bed. Hoewel het het beste is om een bepaalde harmonie te behouden, kun je variëren met de kleur en het ontwerp van deze nachtkastjes. De strakke lijnen van modern design gaan bijvoorbeeld heel goed samen met de soberheid van de Scandinavische stijl.

Laat je creativiteit de vrije loop in de meest intieme kamer van je huis. Voor een heel knusse sfeer voegt een houten gestoffeerd hoofdeinde, omlijst door twee eiken nachtkastjes, een vleugje cachet toe aan elke slaapkamer.

En in een kinderkamer?

Voor een kinderkamer kun je gaan voor originaliteit. Kies voor meubels met verschillende materialen en kleuren! Het hout van een nachtkastje in vintage stijl kan bijvoorbeeld een tegenwicht vormen voor het materiaal van het dekbedovertrek van het bed.

Op het gebied van opbergruimte zijn er twee stromingen. Voor ouders die hun huis graag netjes en opgeruimd zien, kies je een nachtkastje van de juiste dikte en hoogte, met ten minste één grote lade.

Vanuit het oogpunt van de kinderen is een lade niet per se nodig: het is veel leuker om speelgoed, lievelingsboeken en foto's in het zicht te houden!

Tip: kies een dikker bovenblad voor meer stabiliteit. Massief hout is nog beter.

Je nachtkastje bij ID Market

Nachtkastjes zijn een essentieel meubelstuk voor zowel decoratie als comfort en worden vaak gekocht in sets van twee, wat snel kan oplopen.

Bezoek IDMarket.com om je nachtkastje te vinden tegen een lage prijs. We hebben een breed assortiment slaapkamermeubels en accessoires op voorraad. Vind het kleine bijzetmeubel van je dromen in de stijl van je keuze. Profiteer vervolgens van rechtstreekse levering aan huis vanuit onze voorraad in Frankrijk en veilige betaling in drie termijnen.

Of je nu op zoek bent naar een modern nachtkastje of een retro vintage stijl, we hebben een breed scala aan materialen om uit te kiezen: massief hout, eiken effect, metaal, natuurlijk grenen en wit hout.

Je kunt stijl toevoegen aan je slaapkamer tegen de best mogelijke prijs met ons assortiment goedkope nachtkastjes IDMarket.