Wat zijn stijl of hoogte ook is, een barkruk past in elke kamer van het huis en voelt zich net zo thuis in de keuken, als aanvulling op een werkblad of aanrecht, als in de eetkamer. Maar hoe kies je de juiste barkruk? Moet je kiezen voor een verstelbare of vaste barkruk? Met of zonder voetensteun? Materiaal, stijl, kleur, zitting, hoogte, model met één poot of met vier poten... ID Market adviseert u over de beste zitkeuze en biedt u een gevarieerd aanbod van voordelige design barkrukken.

Wilt u uw meubels opnieuw inrichten en veranderen? Bekijk onze koopgids voor meubels!

Een barkruk kiezen: vaste of verstelbare hoogte?

Hoe kies je je barkrukken? Voordat je krukken met een vaste of verstelbare hoogte kiest, moet je eerst beslissen hoe je ze wilt gebruiken:

  • Blijven je krukken hun plaats houden achter je keukenbar of aanrecht? Krukken met een vaste hoogte zijn perfect.
  • Wil je je barkrukken kunnen gebruiken als bijzetstoel, voor een bureau of voor je eettafel, bijvoorbeeld als je familie en vrienden ontvangt?
    Doe een slimme aankoop door te kiezen voor in hoogte verstelbare krukken. Je kunt ze dan gebruiken zoals je wilt, in elke kamer van je huis, afhankelijk van je behoeften: kantoor, keuken, eetkamer, slaapkamer...

    Verstelbare krukken zijn erg praktisch, omdat ze zich aanpassen aan al je meubels en werkoppervlakken, ongeacht hun hoogte.
trois tabourets de bar en bois blond devant le bar d’une cuisine
Kies een barkruk op basis van de hoogte van je tafel, de stijl van je inrichting en het comfort dat je wilt

Barkruk met rugleuning: voor comfortabel zitten

Het kiezen van een barkruk met of zonder rugleuning is in de eerste plaats een kwestie van comfort, maar esthetiek speelt nog steeds een rol bij je keuze:

  • Een kruk zonder rugleuning biedt minimaal comfort en is ideaal voor een moderne inrichting, voor een strakke, minimalistische designstijl.
  • Een kruk met een kleine rugleuning biedt ondersteuning voor je onderrug en kan gemakkelijk worden weggestopt onder een hoge tafel of je keukenbar.
  • Voor dagelijks gebruik raden we een kruk met een grote rug aan. Net als een kinderstoel is deze veel comfortabeler. Voor nog meer comfort kies je een kruk met een rugleuning, armleuningen, een gevoerde zitting en een voetensteun.

Welke hoogte moet ik kiezen voor een kruk?

De juiste zithoogte kiezen voor je kruk is essentieel, al was het maar om comfortabel te kunnen zitten tijdens het eten. Hiervoor moet je 10 cm ruimte laten tussen je knieën en de onderkant van je werkblad.

Volg de aanbevelingen in deze tabel om erachter te komen welke krukhoogte je moet kiezen, afhankelijk van de hoogte van je centrale eiland of tafel:

TafelhoogteZithoogte kruk
75 cm50 cm hoog
85 tot 95 cm65 cm hoog
100 tot 115 cm75 cm en hoger

Welk type kinderstoel moet ik kiezen?

Als je de hoogte van de zitting hebt bepaald, is het tijd om het ontwerp van de krukjes te kiezen die je huis zullen sieren. Welke kruk voor mijn keuken? En voor mijn bar of eetkamer? Qua stijl is alles mogelijk!

Voor een industriële look, in de geest van de loft of New Yorkse bars, ga je voor metaal: een kruk met één poot of vier poten in zwart staal zal er geweldig uitzien. Heb je liever een zachtere, meer natuurlijke uitstraling? Een houten kruk in Scandinavische stijl geeft je woonruimte een sobere, chique stijl. Voor een warme, moderne stijl kun je ook kiezen voor een houten kruk met een stoffen zitting in een stijlvol patchworkpatroon.

Als je ten slotte een vleugje originaliteit in huis wil halen, aarzel dan niet om stijlen en kleuren te mixen: verschillende stoelen en krukjes in je keuken? Voor een trendy look durf je stoelen in verschillende kleuren en materialen te kiezen!