Het hoofdbord is een essentieel onderdeel van de inrichting van de slaapkamer en past bij alle decoratiestijlen. Het is een decoratief element op zich, maar ook een product dat comfort biedt. Als steun voor kussens geeft het hoofdbord, al dan niet gestoffeerd, een tweepersoonsbed een stijlvolle visuele omlijsting voor een warme inrichting.

Bekijk onze koopgids voor meubels

Waarom een hoofdbord installeren?

De slaapkamer is de ultieme plek om te ontspannen, met lange, rustgevende nachten en dromerige momenten.

Hier zijn de belangrijkste criteria om je te helpen een weloverwogen keuze te maken voor het hoofdbord voor je slaapkamer.

  • Esthetiek - Om stijl aan je slaapkamer toe te voegen, kies je een hoofdbord dat past bij de kleur van de muur. Een goede kleurmatch geeft je slaapkamer een uitgesproken chique uitstraling.
  • Comfort - Om comfortabel tegen de slaapkamermuur te zitten, moet je niet aarzelen om een gestoffeerd hoofdbord te kiezen. De kleur zal vaak donkerder zijn dan bij gekleurde stof of fluweel, in zwart of bruin, of donkerbeige.
  • Isolatie - Hier komen de dikte en afmetingen van je hoofdbord om de hoek kijken. Net als bij een vloermatras zal een goede dikte je absoluut beschermen tegen een koude muur in huis.
  • Installatiegemak - Afhankelijk van of het direct op de vloer rust of aan het ligvlak is bevestigd, zal je hoofdbord gemakkelijker of moeilijker te installeren zijn.

Als aan deze criteria voor woninginrichting is voldaan, kun je je wensen de vrije loop laten: laat je leiden door de sfeer die je zoekt. Bepaalde details kunnen je ook helpen bij het kiezen van je hoofdbord: als je bijvoorbeeld een gestoffeerde basis hebt die bedekt is met fluweel, kies dan voor een bijpassende stof.

Vind een goedkoop hoofdbord bij ID Market

Deux personnes endormies dans un lit moelleux surmonté d’une tête de lit.
Ontdek al ons advies voor het kiezen van uw hoofdbord

Welke stijl moet je kiezen voor je hoofdbord?

Laat je inspireren door de ontwerpen in wooninterieurs! Als je een vlekkeloze harmonie wilt, moet je een model met stoffen of fluwelen bekleding vinden dat bij de meubels past. Heel eenvoudige designmodellen in hout, zwart of wit passen echter in elke omgeving.

In huizen met een chique designstijl wordt het hoofdeinde vaak voor een kale muur geplaatst. Het geeft het beddengoed een echte esthetische boost. Roze en taupe tinten zijn vrij gebruikelijk in deze configuratie.

In huizen waar comfort een prioriteit is, voegt een gestoffeerd hoofdeinde een knusse toets toe met behoud van een chique, elegante stijl. Over het algemeen zijn er verschillende kleuren beschikbaar voor dit type bekleding: taupe, beige en soms zelfs roze.

Welk materiaal voor je hoofdbord?

Hoofdborden zijn er in verschillende materialen, waaronder hout, rotan en riet. Voor een natuurlijke, gezellige uitstraling zijn hout en rotan ideaal voor je bed. Dit tijdloze houtdecor past gemakkelijk bij je dekbedovertrek, zelfs een roze.

Voor een chique, gezellige uitstraling biedt een gestoffeerd hoofdeinde echt comfort. De stof is gevoerd met watten en gespannen over een houten frame. Het hoofdbord kan glad of gestoffeerd zijn. Deze versie is verkrijgbaar in een ruime keuze aan stoffen en kleuren, zoals fluweel, linnen, leer of pvc, terwijl fluweel en linnen zachtheid toevoegen.

Ook wat kleuren betreft is er een ruime keuze. Stoffen bekleding is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Pas wel op dat wit een vieze kleur is, dus kies voor een wasbaar materiaal zoals pvc, of kies voor een afneembare stoffen bekleding die gemakkelijk te wassen is.

Neutrale kleuren (gebroken wit, beige, taupe, bruin, zwart) passen goed in elk interieur, vandaar hun succes in woningdecoratie. Materialen zoals leer of fluweel zijn ideaal voor het bekleden van een gecapitonneerd hoofdbord: hun dikte garandeert een goede weerstand.

Welke maat moet je hoofdbord hebben?

Het is heel belangrijk om te bepalen welke maat hoofdbord je wilt, te beginnen met de breedte van het bed. Er zijn drie maten tweepersoonsmatrassen:

  • 140 cm bed voor volwassenen
  • 160 cm bed voor volwassenen
  • 180 cm bed voor volwassenen

Je moet er rekening mee houden dat het matras een beetje uitsteekt om het er aantrekkelijk uit te laten zien, dus hoofdborden zijn over het algemeen een paar centimeter langer dan je beddengoed.
Voor de hoogte moet je rekening houden met 70 cm tot 130 cm.

Meer informatie over de afmetingen van hoofdborden

Hoe bevestig je een hoofdbord aan de muur?

Het moderne hoofdbord is eenvoudig te installeren en past bij alle soorten bedden. Het is een modern product dat op de vloer kan worden geplaatst, aan de muur kan worden bevestigd op de gewenste hoogte of direct aan de bedbodem kan worden bevestigd.

Ontdek meer over de bevestigingen van het hoofdeinde

IDMarket.comiD Market, uw decoratiepartner

Bij ID Market koopt u het beste product tegen de beste prijs op het web en ontdekt u meubelen tegen minimumprijzen: houten meubelen en regelmatig vernieuwde voorraad.

U kunt ook profiteren van directe levering uit onze voorraad in Frankrijk en online betaling in 3 termijnen, gratis.