Ben je op zoek naar een privacyscherm dat je beschermt tegen nieuwsgierige toeschouwers en harde wind? Of het nu in de tuin, op een balkon of terras is, een privacyscherm is de ideale oplossing om je privacy te bewaren en toch beschermd te blijven tegen de elementen. Welk scherm moet je kiezen om de wind te weerstaan? Wat is het beste gewicht? Welk type steun is het beste? Er zijn verschillende soorten privacyschermen om uw omheining te verbergen. Ontdek het advies van ID Market om u te helpen de juiste keuze te maken.

Welke materialen zijn het meest windbestendig?

Bevindt uw eigendom zich in een gebied dat sterk is blootgesteld aan de wind? Of u nu aan zee of in de bergen woont, de wind kan uw momenten van rust en stilte in de tuin snel verstoren. Om dit soort ongemakken te voorkomen, moet je een windscherm installeren. Het is dus belangrijk om materialen te kiezen die goed bestand zijn tegen de elementen.

  • Hout: hout is een ultrasterk, duurzaam materiaal dat perfect is om een ruimte in een tuin of terras af te schermen of af te bakenen. Houten schermen zijn er in verschillende modellen: panelen, canisses, verduisterende lamellen, enz
  • PVC-doek: dit onderhoudsvriendelijke, robuuste en rotbestendige materiaal is perfect om een tuin, balkon of terras af te schermen. PVC-schermen zijn perfect voor schermen op maat en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen: schermpanelen, synthetische hagen, groen polyethyleendoek, enz.

Welk materiaal je ook kiest, de hoogte van een omheining is ook een belangrijk criterium. Hoe hoger de omheining, hoe groter de winddruk. Om de windbelasting te verminderen, moet de hoogte van het verduisteringsscherm dus worden aangepast aan de blootstelling aan de wind. Merk op dat een flexibel gaashek of een opengewerkt hek de winddruk vermindert.

Welk gewicht is het beste voor windweerstand?

Welk privacyscherm moet je kiezen om de wind te weerstaan? Als u kiest voor een stoffen scherm om een hekwerk of balkonreling te verbergen, is het gewicht een belangrijke factor. Voor een optimaal scherm moet de weefdichtheid van het doek zo hoog mogelijk zijn, minstens 220g/m².

ID Market biedt een ruime keuze aan textielschermen met hoge dichtheid voor uw omheiningen: groene synthetische hagen, groene kunsthagen, PVC-panelen, enz.
Kies voor onderhoudsvriendelijke producten tegen speciale prijzen, geschikt voor alle soorten indelingen. Privacyschermen van zwaar gewicht (300g/m² tot 400g/m²) behoren bijvoorbeeld tot de best presterende oplossingen om uitzicht en sterke wind tegen te houden.

Belangrijk: in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vormt een massieve muur van 2 meter hoog geen barrière voor de wind. De wind gaat om de muur heen en creëert wervelingen. Van de "natuurlijke" oplossingen om de windweerstand te verminderen, zijn plantenhagen perfecte zichtbrekers. Hagen verminderen de wind over een lengte die 10 keer groter is dan hun hoogte. Dus met een haag van 2 meter hoog krijg je een gebied van 20 meter lang dat beschermd is tegen de wind.

Un brise vue occultant résistant au vent protège une terrasse en bois
Kies een windscherm tegen de wind

Welk type scherm moet je kiezen om sterke wind te weerstaan?

Of het nu gaat om flexibel gaas, stijf gaas of palen verbonden met gespannen draad (de palen moeten 2,5 m uit elkaar staan), het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de steun of omheining sterk genoeg is om de succesvolle installatie van uw privacyscherm te garanderen. Heb je een effectieve, windbestendige oplossing nodig voor je buitenscherm? Raamzeilen, PVC verduisteringspanelen, synthetische kunsthagen, polyethyleen privacyschermen... Er zijn zoveel oplossingen, zowel praktisch als esthetisch, om uw omheiningen te verbergen en sterke wind buiten te houden.

Extra tips

Kies een bevestigingssysteem dat een uitstekende sterkte biedt voor uw installatie (stoffen nietjes, geknoopte ijzeren banden). Al deze factoren samen zorgen voor een sterke zonwering die lang meegaat.

Wilt uonline een voordeligprivacyscherm kopen voor een buiteninstallatie op maat op uw balkon of terras? ID Market biedt een breed scala aan design en functionele producten die in Frankrijk aan huis geleverd kunnen worden. U kunt een bestelling plaatsen voor levering in een ander land, op voorwaarde dat u een specifieke offerte aanvraagt (offerte aanvragen).

Met welke factoren moet ik rekening houden bij het kiezen van een privacyscherm? Bekijk onze andere gidsen!

- Welk privacyscherm kiest u voor uw balkon?
- Welk privacyscherm kiest u voor uw terras?
- Welk privacyscherm kiest u om uw schutting te verbergen?
- Wat is een privacyscherm?
- Hoe kies ik een verduisteringsscherm?