Voor een opgeruimde kamer heb je opbergruimte nodig. Er gaat niets boven een houten en/of metalen boekenkast om je voorraad boeken en andere spullen in op te bergen. Zuilvormig of rechtlijnig, klassiek of modern, met of zonder deuren... er zijn veel producten om uit te kiezen. ID Market adviseert u over de beste manier om uw boekenkasten te kiezen. Wilt u weten waar u uw boekenkast en alle meubels kunt plaatsen? Bekijk dan onze koopgids.

Welke kleur moet ik kiezen voor mijn boekenkast?

Kies de juiste kleur voor een boekenkast die past bij de rest van je inrichting. Zijn al je meubels van massief hout? Kies dan voor vergelijkbare kleuren. Je kunt misschien niet dezelfde kleur kiezen als je kast in de woonkamer, de studeerkamer of de slaapkamer van een tiener staat. Om de juiste kleur te kiezen, moeten je boekenkasten passen bij de bestaande meubels en de stijl van je huis. Dus welke kleur moet je boekenkast hebben?

Welke kleur?Voor welke stijl?
Zwart- Design en eigentijds
- Industrieel
Wit- Design en eigentijds
- Klassiek
Licht hout (beuken, grenen...)- Klassiek
- Scandinavisch
- Landelijk
Donker hout (walnoot, gouden eik...)- Retro
- Chique
- Klassiek


Je kunt er ook voor kiezen om de boekenkastvakken in een kinderkamer een persoonlijk tintje te geven door de binnenkant van de nissen in verschillende kleuren te schilderen.

Bibliothèques en bois foncé, avec des cases de différentes dimensions devant un tapis rouge
Hoe kies ik een boekenkast?

Welk materiaal voor een boekenkast?

Om je boeken of belangrijke documenten op kantoor op te bergen, kies je voor stevige, stabiele boekenkasten. Hiervoor moet je het juiste materiaal kiezen. De mode van grote massief eiken wandboekenkasten is voorbij! Nu vind je slankere opbergers met sobere lijnen die bij alle stijlen passen.

Voor een klassieke, eigentijdse of Scandinavische look is de beste keuze nog steeds een houten boekenkast(grenen, beuken of ander licht hout) in een kolom of kast. Er zijn ook opbergmeubels met glazen deuren om je voorraad boeken of breekbare decoratieve voorwerpen te beschermen.

Hou je van de industriële stijl? Overweeg dan een boekenkast in hout en/of metaal. Houten/metalen boekenkasten zijn helemaal in in huis, of het nu gaat om een kolomkast of een kast over de hele lengte Ontdek dit elegante en originele product in onze online shop.

Welke maat boekenkast moet ik kiezen?

Welke kamer je ook wilt inrichten met opbergruimte, je moet de juiste afmetingen kiezen voor je boekenkast en elke plank. Hier zijn een paar gouden regels voor het kiezen van je boekenkast voor aan de muur:

De ideale hoogte voor een boekenkast

Welke hoogte moet je kiezen voor je boekenkast? De totale hoogte van je boekenkast hangt af van wat je erin wilt opbergen. Als je houdt van het uiterlijk van muren vol planken, lees je hier hoe je een muur omtovert tot boekenkast.

Je hoeft niet op maat te zagen! Meet gewoon tussen de vloer en het plafond van de kamer en kies een product met dezelfde hoogte. Voor meer gebruiksgemak kies je een boekenkast met verstelbare planken. Nissen en vakken kunnen worden aangepast aan je boeken.
Met de verstelbare niveaus kun je allerlei soorten inhoud in je kast plaatsen.

Een lage boekenkast in de woonkamer kan worden gecompenseerd met lades, voor extra opbergruimte.

Hoe diep moet een boekenkast zijn?

Welke diepte moet ik kiezen voor mijn boekenkast? Dat hangt af van wat je wilt opbergen. Papieren boeken zijn bijvoorbeeld 11 cm breed en 18 cm hoog. Je hebt dus vrij grote ruimtes nodig tussen elke plank.

Eigentijds of niet, je wandkast moet verschillende niveaus van dezelfde diepte hebben. Om plaats te bieden aan al je standaard boeken en voorwerpen, kies je voor een plank die minstens 50 cm diep is.

Voor een eigentijdse, design uitstraling kies je voor een boekenkast in lijn met vakken van verschillende afmetingen. Het is de ideale manier om te pronken met je interieur en tegelijkertijd te genieten van verschillende opbergmogelijkheden. Ontdek onze modellen in onze online shop, en we bezorgen ze zelfs bij je thuis!

Wil je van een klassieke inrichting naar een modernere stijl? Bestel dan nu je boekenkast met zwarte of witte houten planken bij ID Market, de voordelige professional. Profiteer van de thuisbezorging van uw opbergmeubelen.

De voordelen van ID Market

  • Speciale prijzen
  • Levering aan huis
  • Modern ontwerp
  • Planken en boekenkasten voor het hele huis
  • Breed assortiment op voorraad
  • Veel kleuren: wit hout, zwart, metaal, imitatie massief hout..