Om een werkruimte te creëren in de slaapkamer van je tiener, of om thuis een bureau in te richten voor je thuiswerkdagen, is het belangrijk om meubels te kiezen die zowel comfortabel zijn als de beste omstandigheden bieden om te schrijven en/of typen. Maar hoe kies je een bureau met de juiste afmetingen? ID Market, de voordeligste online winkel, heeft een gids samengesteld voor het kiezen van het juiste bureau voor jou.

Hoe kies je de hoogte van je bureau?

Bij het inrichten van uw kantoorruimte is de keuze van het meubilair essentieel om uw gezondheid te beschermen. Je kunt alleen de juiste werkhouding aannemen achter je computer als je goed zit: je hebt een ergonomisch bureau nodig dat is aangepast aan je lengte en een verstelbare bureaustoel die je helpt een correcte houding aan te nemen (rechte rug).

Kantoormeubilair moet aangepast zijn aan je lengte. Er zijn bepaalde schalen die je moet respecteren voor optimaal comfort voor je laptop:

  • Als je tussen 1,63 m en 1,67 m lang bent, kies dan voor een bureau met een hoogte van 64 cm
  • Als je tussen de 1,68 m en 1,74 m lang bent, kies dan voor een 66 cm hoog meubel
  • Als je langer bent dan 1,75 m, is een 71 cm hoge tafel voldoende


Om er absoluut zeker van te zijn dat het tafelblad de juiste hoogte voor je heeft, zijn er in hoogte verstelbare producten zoals het type bench. Deze bureaus zijn duurder dan een conventioneel tafelblad, maar zijn zeer ergonomisch en goed voor je houding. Je kunt ook kiezen voor een elektrisch bureau als dat nodig is, maar pas op voor de prijs! Hoe werken verstelbare bureaus? Over het algemeen is er een mechanisme ingebouwd in de poten van het meubelstuk dat het tafelblad een paar centimeter omhoog brengt. In het bedrijfsleven worden werktafels vaak gebruikt om werkeilanden te creëren.

Tip: de juiste houding aan je bureau

  • Computerscherm op ooghoogte
  • Minstens 50 cm tussen je ogen en het scherm
  • Onderarmen horizontaal, ellebogen licht gebogen op 90
  • Rug recht in de bureaustoel
  • Voeten plat op de vloer



bureau long en bois et métal avec chaise de bureau industrielle réglable
Hoe kies je de grootte van je nieuwe bureau?

Hoe diep moet een bureau zijn?

Voor een goede houding in je bureaustoel, van de rug tot de armen, moet je ook de juiste diepte kiezen. Je armen uitstrekken naar het computertoetsenbord, ze comfortabel kunnen vouwen... de breedte van het bureaublad is belangrijk.

Hoe breder het tafelblad, hoe comfortabeler het is om aan te werken. Een grote tafel biedt ook plaats aan opbergaccessoires. De ideale werkplek moet echter minstens 60 cm diep zijn, zodat je armen comfortabel kunnen rusten.

Welk type bureau moet ik kiezen?

Welk formaat en stijl bureau moet ik kiezen? Dat hangt af van je grootte, maar ook van hoe je je kantoorruimte gebruikt. Zit je elke dag uren voor je scherm? Dan is een echt bureau van hout of metaal, in een kleur die je mooi vindt en met de juiste afmetingen een must-have. Vergeet niet een in hoogte verstelbare ergonomische stoel toe te voegen voor de ondersteuning en gezondheid van je rug.

Type bureauGebruik
ConsoleBijzettafel
Uitschuifbaar bureau (in diepte verstelbaar)Bijzet en regelmatig
HoekbureauRegelmatig
Recht bureauRegelmatig


ID Market heeft aan alles gedacht en biedt u prachtige modellen industriële of Scandinavische bureaus tegen lage prijzen, en altijd met thuisbezorging. Je hebt 14 dagen de tijd om een retour aan te vragen, en misschien een ander product te proberen.

Welke stijl bureau voor jouw interieur?

Wit, zwart, grijs, tweekleurig, met opbergruimte of een eenvoudig blad... bureaus zijn er in alle mogelijke stijlen. Profiteer van de lage prijzen van ID Market en kies een mooi bureau dat bij uw interieur past. De makkelijkst te combineren kleur is ongetwijfeld wit, hoewel imitatiehout en zwart steeds populairder worden. Als je weinig ruimte hebt, zal een hoekbureau de ruimte optimaliseren en je slaapkamer/kantoor/woonkamer meer stijl geven. Planken en andere opbergmeubels maken de stijl van je interieur helemaal af.

De kleur van je bureau zal de sfeer van de kamer beïnvloeden: modern, retro, industrieel, klassiek of gezellig Scandinavisch. Kies vervolgens de positie om je werkplek te creëren: een laptop, een goede, zorgvuldig afgestelde bureaustoel en voilà! Een comfortabele en trendy kantoorhoek!

Gratis DIY tip: hang een groot wit vel papier in een frame boven het bureau. Schrijf op het glas met een whiteboardmarker en je hebt een uitwisbaar bord.

Natuurlijk zijn er bij het ontwerpen van een thuiskantoor nog andere criteria om rekening mee te houden, zoals de kamer. Wil je het kantoor in de slaapkamer of in een aparte kamer? Let op de verlichting en de keuze van bureaulampen, want een kantoor in een kleine kamer heeft vaak te weinig natuurlijk licht. Volg het advies van ID Market om je kantoormeubelen te kiezen.