Ben je van plan een thuiskantoor op te zetten? Wil je een bureau vinden tegen een lage prijs en het bij je thuis laten bezorgen? Neem een kijkje in de ID Market ideale kantoorgids en vind wat u zoekt tussen de vele bureaus in voorraad. Naast lage prijzen en levering aan huis, biedt ID Market een snelle levering binnen 24 tot 48 uur.
Nu hoeft u alleen nog maar het type verlichting te kiezen dat u wilt installeren om uw nieuwe kantoor te verfraaien. Dit is een essentiële stap die u niet over het hoofd mag zien en die u comfort en welzijn op uw werkplek zal brengen. Lees verder om alles te weten te komen over de armaturen, lampen en andere true-lights die we op voorraad hebben.

Het belang van goede kantoorverlichting

Helderheid heeft een directe invloed op je productiviteit. Daarom is het installeren van kwaliteitsverlichting in professionele gebouwen en kantoren een belangrijk punt, vooral voor het comfort van je ogen die op het computerscherm gericht zijn.

Daglicht, en zonlicht in het bijzonder, is goed voor ons lichaam. Het is dus van vitaal belang om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten op de werkplek. De lichtniveaus zijn echter zelden voldoende en gelijkmatig. Daarom werken fabrikanten aan het herstellen van natuurlijk licht door middel van bijvoorbeeld True-light lampen.

Illuminantie wordt gebruikt om de dichtheid van de lichtstroom in een verlicht gebied te meten, ongeacht de sterkte van het licht. Lux, de meeteenheid voor verlichtingssterkte, wordt gebruikt om de lichtsterkte van verlichting te berekenen. De aanbevolen gemiddelde verlichtingssterkte voor een werkruimte ligt tussen 200 en 750 lux.

Hoe verlicht je je kantoor goed?

  • Laat de zon binnen!
    Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht in je kantoor te brengen. Het zou zonde zijn om jezelf hiervan te beroven door jaloezieën en gordijnen te sluiten en True-light lampen toe te voegen aan je lampen en plafondverlichting.
  • Vind de juiste balans.
    Een kamer die te donker is en niet genoeg licht heeft, werkt echt averechts. Zorg er vooral voor het comfort van je ogen voor dat het gemiddelde verlichtingsniveau op de werkplek 250 lux is. Afhankelijk van de nauwkeurigheid van de uitgevoerde taken en de werkruimte, kun je de helderheid aanpassen tot 500 lux.

    Omgekeerd is een te lichte of zelfs verblindende werkplek ook schadelijk. Vermijd dus lichtbronnen direct in je gezichtsveld of een lamp die de glans van je werkoppervlak weerkaatst en ongemak veroorzaakt door verblinding.
  • Vermenigvuldig de lichtbronnen.
    Een kantoor moet meerdere lichtbronnen hebben. Je kunt bijvoorbeeld een plafondlamp installeren om de ruimte als geheel te verlichten en een lamp op je tafel om het werkgebied te verlichten. Als je aan een computer werkt, kun je de lamp het beste achter het scherm plaatsen om vermoeide ogen te voorkomen.

    Zorg er wel voor dat je de verschillende niveaus van lichtstroom in je lampen met elkaar in evenwicht brengt. Schijn niet te veel licht op je bureau om verblinding te voorkomen.

Welke kantoorverlichting moet ik kiezen?

Elk type licht heeft zijn eigen effect. Qua design kun je je uitleven met mooie lampen in elke kleur. De stijl en kleur van het licht creëren de sfeer in je kantoor.

We raden op zijn minst aan om plafondlampen en bureaulampen te installeren op elke werkplek. De plafondlamp verlicht de hele ruimte, terwijl de bureaulamp het werkgebied verlicht, bij voorkeur in wit en gericht. Ideaal om je nieuwe designkantoor in de kijker te zetten.

Tot slot is er nog de keuze van de lamp voor je verlichting: LED, halogeen of True-Light... Wat is het effect van elk en welke is het meest geschikt?
- De gloeilamp: de goedkoopste in aanschaf, maar een energieverslinder. Ooit het meest gebruikt, maar tegenwoordig niet meer voorradig; alleen een paar decoratieve gekleurde lampen zijn nog voorradig.
- LED: de lage prijs en de lange levensduur hebben LED's tot een succes gemaakt. De blauwe kleur kan sommige mensen echter afschrikken, omdat LED's een vrij witte lichtstroom produceren.
- True-Light: de True-Light lamp reproduceert de kwaliteit van natuurlijk licht.
- Halogeen en compacte fluorescentie: een zuiniger alternatief voor gloeilampen, met een kleurkeuze voor compacte fluorescentielampen.

Als je gevoelig bent voor de kleur van verlichting en de sfeer die het creëert in een ruimte, bepaal dan de gewenste lichttemperatuur: warm, natuurlijk, stimulerend? Als u werkt in een beroep waar verlichting kleuren zo natuurgetrouw mogelijk moet weergeven, dan is de kleurweergave-index (CRI) ook belangrijk.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van het juiste bureau?

- Bureaulengte
- Ergonomisch bureau
- Een bureau inrichten
- Klein kantoor aan huis
- Bureau met industrieel ontwerp