Als je thuis geen vrije ruimte hebt voor een kantoor, zijn er genoeg manieren om een hoekkantoor te maken dat die naam waardig is. Om een succesvol hoekkantoor te creëren en met het juiste idee te komen, moet je een aantal stappen doorlopen: eerst kies je de ruimte waar je het kantoor wilt installeren, vervolgens richt je het bureau zo in dat de ruimte optimaal wordt benut en tot slot maak je de juiste keuze voor een bureau dat past bij je interieur, je bedrijf en je stijl.

Waar plaats je een bureau in huis?

  • De woonkamer
    Hoe plaats je een bureau in een woonkamer? Als er één plek in huis is waar je je goed voelt, dan is het wel in wat de Engelsen de woonkamer noemen. Dus waarom zou je geen bureau integreren in deze gezellige kamer? Tussen de tv, bank en open haard is er zeker ruimte voor een bureau voor overdag?
    Stel je een mooi bureau voor dat in het verlengde van het tv-meubel staat: heel stijlvol en overzichtelijk, je thuiskantoor zou er decoratief geweldig uitzien. Een paar planken aan de muur en dat is alles voor opslag.
  • De eetkamer
    Als een eenvoudige computer en mobiele telefoon alles zijn wat je nodig hebt voor je bedrijf, waarom werk je dan niet aan een hoektafel in de eetkamer? Zorg er wel voor dat je een comfortabele stoel kiest op de juiste hoogte ten opzichte van je tafel.
  • De keuken
    De huidige trend in kantoorinrichting is om je computer op een hoge tafel te plaatsen. Dus als je keuken een bartafel heeft, aarzel dan niet om er een kantoorhoekje van te maken.
  • De slaapkamer
    Hoewel het inrichten van een kantoorhoek in woonkamers zoals de zit/eetkamer niet echt een optie is, is de slaapkamer nog steeds de ideale kamer, die je de rust biedt die je nodig hebt om te werken. Vooral als je niet alleen woont, biedt de slaapkamer je een toevluchtsoord voor de drukte van de rest van de flat.



Bureau extensible bois blanc

Waar moet het bureau worden geplaatst in de kamer?

Tegen het licht, tegen de muur, in een hoek? Hoe moet een bureau in een kamer worden geplaatst? Dat hangt allemaal af van de grootte van de kamer en de indeling ervan, dat wil zeggen of de kamer alleen bestemd is voor je werkplek of ook andere functies heeft.

  • Uw kantoor bevindt zich in een gedeelde ruimte

    Als je hoekkantoor deel uitmaakt van een kamer in huis die ook andere functies heeft, zorg er dan voor dat je de werkruimte scheidt van het woongedeelte. Op die manier staan privé en werk elkaar niet in de weg.

    Enkele tips om je kantoorruimte te scheiden? Een houten plank, een scherm, een dakraam of gewoon een andere verfafwerking dan in de rest van de kamer zijn allemaal goede ideeën om kleur en een decoratief tintje aan je interieur te geven.

  • Je kantoor bevindt zich in een aparte ruimte

    Je bent vrij om je kantoormeubilair te plaatsen waar je maar wilt en om de stijl van inrichting van je keuze aan te nemen. Maar let wel op de ergonomie van je werkplek. Om ervoor te zorgen dat je thuiskantoor perfect comfortabel is, moet je op een paar details letten: een bureaustoel die zo is afgesteld dat je benen en armen een rechte hoek vormen, een computerscherm op ooghoogte en gemakkelijk toegankelijke opbergruimte.

  • Je kantoor bevindt zich in een kleine ruimte

    Hoe richt je een kantoor in een kleine ruimte in?
    Zelfs in een kleine ruimte is het mogelijk om een functionele kantoorhoek te creëren met een mooi ontwerp. Om ruimte te besparen plaats je het bureau in de hoek van een muur, met planken voor opslag en een bureaustoel.

    Wat vind je van het idee om een kast of de onderkant van een trap te gebruiken? Als je er goed over nadenkt, kun je deze hoekjes en gaatjes van de flat gebruiken om een onopvallende kantoorruimte te creëren.

    Tot slot speelt decoratie een cruciale rol in kleine hoekkantoren: gebruik lichtgekleurde verf en kies voor een wit bureau om de ruimte te vergroten. Vind je kleine, goedkope designbureau op IDMarket.com uit een breed assortiment trendy bureaus.

Hoe kies je het juiste bureau?

- Bureauhoogte
- Je bureau organiseren
- Kantoorverlichting
- Klein plat bureau
- Bureau met industriële look