Het is de ster van de woonkamer: een plek van gezelligheid bij uitstek, de sofa is het essentiële meubelstuk in je huis. Het is dus vanzelfsprekend dat je hem met zorg kiest, zodat hij perfect in je interieur past en je elke dag comfort en plezier brengt. Maar waar vind je een goede bank en hoe kies je de juiste? Hoeveel kost een sofa? Waar moet hij in de kamer worden geplaatst? Rechte bank, hoekbank, slaapbank, fluweel, leer of stof, kleur, comfort, prijs... ID Market helpt u de bank te kiezen die de stijl van uw woonkamer zal versterken en biedt u een gevarieerde collectie designbanken met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Wilt u naast een bank ook uw interieur verbouwen en uw meubilair geheel of gedeeltelijk vervangen? Raadpleeg onze koopgids voor woninginrichting om te ontdekken hoe u de inrichting en indeling van de kamers in uw huis op elkaar kunt afstemmen.

Zoek een comfortabele bank

Of je nu naar je favoriete films en tv-series kijkt of een aperitiefje drinkt met vrienden, je zult veel tijd doorbrengen op je bank. Daarom moet je, voordat je over het ontwerp nadenkt, een comfortabele bank kiezen, een bank waarop je kunt zitten met kussens en een zachte deken, of waarop je uren kunt zitten zonder je zorgen te maken dat je rug pijn gaat doen.

De juiste afmetingen voor een bank

Als je een kleine woonkamer hebt, moet je een tweezitsbank kiezen die niet te groot of te imposant is. De andere oplossing is om te kiezen voor een modulaire bank: je kunt de hoofdbank in je woonkamer houden en de poefs, bank of chaise longue in je slaapkamers zetten. Het voordeel is dat al deze elementen kunnen worden samengevoegd tot een grote bank als je mensen op bezoek hebt. Als je een grote woonkamer hebt, kun je het beste kiezen voor een driezitsbank, een hoekbank of, waarom niet, meerdere rechtopstaande banken!

Eén ding is zeker, voordat je je bank bestelt, moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt in je woonkamer en de afmetingen van je deuren en de afmetingen van je bank controleren om onaangename verrassingen te voorkomen.



choisir un canapé pour son salon
Ons advies voor het kiezen van de juiste bank

Welk type bank moet ik kiezen?

Luxe bank of goedkope bank, wat de prijs ook is, het kiezen van een bank is vooral een kwestie van smaak en esthetiek. Maar de keuze hangt ook af van de beschikbare ruimte in je woonkamer en hoe je die wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten zitbanken:

  • De rechte bank
  • De hoekbank, sommige met een omkeerbare hoek
  • Ombouwbare bank, recht of hoek
  • Bank met opbergbox
  • De modulaire bank

Rechte sofa's: de veilige keuze

Een rechte bank is het meest voorkomende model. Hij neemt weinig ruimte in vergeleken met een hoekbank en kan gemakkelijk tegen een muur of in het midden van een kamer worden geplaatst om ruimtes te scheiden. Als je je meubels graag verplaatst, biedt een rechte bank met fauteuils meer mogelijkheden dan een hoekbank, die met een rechter- of linkerhoek niet altijd meerdere opstellingen mogelijk maakt, tenzij de hoek omkeerbaar is.

Denk ook aan ruimtebesparing door het praktische met het aangename te combineren: kies voor een rechte bank met een geïntegreerde opbergbox. Speelgoed, plaids en kussens vinden er allemaal hun plaats en je woonkamer is altijd opgeruimd. En voor nog meer functionaliteit kun je een slaapbank met opbergbox kiezen: bank, bed, lade... Een echte 3-in-1!

Kies een slaapbank

Heb je geen logeerkamer en heb je extra slaapruimte nodig? Een bank die je kunt ombouwen tot bed is de beste oplossing voor de extra slaapruimte die je nodig hebt. Of het nu gaat om een rechte ombouwbare bank of een ombouwbare hoekbank, er zijn veel modellen slaapbanken om uit te kiezen.

Welk materiaal voor uw bank?

Een stoffen bank kiezen

De stijl van je sofa kiezen is geen gemakkelijke taak. Leer of stof, het resultaat is niet hetzelfde. Vind je leren en kunstleren sofa's niet warm genoeg? Voor één stijl bank heb je over het algemeen een ruime keuze aan materialen: zo zijn er bijvoorbeeld chesterfields en banken in vintage stijl in stof. Als het op kleuren aankomt, heb je keuze te over: stoffen sofa's zijn er in een breed scala aan kleuren. Kies je stoffen bank in wit, beige, bruin, taupe of zwart, voor een sobere, verfijnde look, of meer assertieve kleuren voor een originelere look.

Waarom niet kiezen voor een fluwelen sofa?

Het is een trendy materiaal dat warmte en comfort brengt! Als je bij het woord "fluwelen bank" denkt aan de bank van je grootouders, dan moet je er niet aan denken. Fluweel maakt een comeback in een reeks eigentijdse kleuren die zeker elke woonkamer zullen opfleuren: eendenblauw, mosterdgeel, donkergrijs, oudroze... Er is een hele reeks kleuren om uit te kiezen, dus fluwelen sofa's kunnen aan elke stijl worden aangepast.

Een bank in Scandinavische stijl

Strak, tijdloos en warm: de Scandinavische stijl is helemaal bij de tijd en neemt een ereplaats in in de woonkamer. Een Scandinavische sofa is meestal gemaakt van lichtgrijze, witte, taupe of beige stof, met houten of metalen poten, in een minimalistische, zeer gezellige stijl. In combinatie met een paar salontafels en een eettafel in dezelfde stijl geeft de Scandinavische bank je huis een sobere, elegante uitstraling.

Waar plaats je de sofa in de kamer?

Uw sofa kan helpen om uw ruimte te structureren en uw woonkamer harmonieuzer te maken. Afhankelijk van de configuratie en de grootte van uw kamer kan uw sofa tegen een muur worden geplaatst, voor de open haard, onder een trap, in het midden van een kamer, in een hoek of zelfs tegenover een raam om u een panoramisch uitzicht op uw tuin te geven. Om de juiste positie voor een bank te vinden, moet je goed nadenken. De grootte en vorm van je bank zijn ook bepalende factoren voor de plaatsing.

Hoe maak je je sofa goed schoon?

Op het eerste gezicht lijkt een leren of kunstleren bank veel gemakkelijker schoon te maken dan een stoffen bank. Een eenvoudige veeg met een spons is voldoende om hem schoon te krijgen. Het schoonmaken van je bank zou echter geen essentieel criterium moeten zijn bij het kiezen van het materiaal waarvan hij gemaakt is: je moet weten dat er tegenwoordig veel modellen stoffen banken zijn met afneembare hoezen of banken die bedekt zijn met microvezelstof, die heel gemakkelijk schoon te maken zijn.

Waarom van bank veranderen?

Wanneer u verhuist, om een versleten sofa te vervangen, om uw interieur een update te geven in design of vintage stijl, of om van rugpijn af te komen... Er zijn duizend redenen om uw sofa te vervangen!