Op zoek naar stoelen die bij je eettafel passen? Met zoveel verschillende materialen, kleuren en stijlen om uit te kiezen, is het moeilijk om een bepaald model stoel te kiezen.

Moet je de huidige trend volgen en je eetkamerstoelen mixen en matchen? Soms heb je een gids nodig om je te helpen bij het kiezen van je stoelen en om je veel goede ideeën te geven.

Volg onze decoratietips en adviezen voor ideeën over hoe je stoelen kunt combineren met een keuken- of eetkamertafel.

Welke stoel kies je bij een houten tafel?

De verschillende soorten houten tafels, of ze nu rustiek, Scandinavisch, industrieel of modern zijn, bieden veel mogelijkheden om stoelen in alle stijlen te combineren.

Welkestoel past bij een houten tafel ? Stoelen combineren met een houten tafel is vrij eenvoudig. Het hangt allemaal af van de sfeer die je wilt creëren.

Een houten tafel heeft het voordeel dat het een vrij neutraal meubelstuk is. Wat je kunt gebruiken om een beetje fantasie toe te voegen zijn de stoelen. Hier zijn een paar tips en ideeën:

  • Gebruik één materiaal: hout, om de kamer een landelijke uitstraling te geven;
  • Creëer een warme, comfortabele sfeer met stoffen stoelen met gewatteerde zittingen, en gebruik fluweel als je van een cocooning- of boudoirstijl houdt;
  • Scandinavische stoelen zijn erg in de mode en passen goed bij een houten eettafel; durf kleur te gebruiken om je stoelen eruit te laten springen!
  • Mix verschillende materialen om een vintage touch aan je interieur te geven: hout met metaal voor een loftgevoel, of plastic stoelen met een resoluut modern design.

Welke stoel past bij een witte tafel?

Wit is een neutrale kleur die licht aantrekt en de ruimte vergroot. Stoelen combineren met een witte eettafel is relatief eenvoudig, want wit past bij alle kleuren.

Je hebt verschillende keuzes:

  • Houd het bij lichte, sobere kleuren voor een Scandinavische of bohemien stijl
  • Of contrasteer met donkere of felgekleurde meubels voor een modernere look

Welke stoel past bij een witte tafel? Je moet beslissen of je een monochrome sfeer wilt behouden of verschillende kleuren wilt toevoegen aan je keuken- of eetkamertafel.

Stoelen van kunststof of stof die niet bij elkaar passen zijn supertrendy. Een set stoelen in verschillende kleuren voegt een vleugje plezier toe aan je interieur.


Hoe match je stoelen en tafels? ID Market legt het allemaal uit!

Welke stoel past bij een industriële tafel?

Industrieel design meubilair is helemaal in. Het materiaal bij uitstek voor deze stijl is natuurlijk metaal. Om de sfeer in de kamer op te vrolijken, is hout aan te raden en kan er kleur aan worden toegevoegd.

Welke stoel past bij een industriële tafel? Er zijn veel modellen stoelen in industriële stijl verkrijgbaar. Hun zwarte metalen poten en stoffen of fluwelen zittingen met ledereffect bieden comfort en stabiliteit en geven je keuken of eetkamer een heel moderne look.

Om stoelen op een originele manier te combineren met een industriële tafel, moet je niet aarzelen om je stoelen rond de eettafel te mixen en te matchen. Stoelen rangschikken in verschillende kleuren en materialen is een van de meest voorkomende manieren om je inrichting te personaliseren.

Hoe moeten stoelen rond een tafel worden gerangschikt?

Ongeacht het model van je eetkamertafel, zal de opstelling van je stoelen ervoor zorgen dat al je meubilair harmonieus is. Om de ruimte niet te vol te maken, is het essentieel om je stoelen af te stemmen op je tafel.

Hoe moeten stoelen rond de tafel worden geplaatst?

Hier zijn enkele tips om je te inspireren:

  • Kijk uit voor tafelpoten die soms verhinderen dat je de stoel eronder kunt schuiven
  • Als je stoelen niet bij elkaar passen, zet ze dan tegenover elkaar
  • Als je tafel dicht bij een muur of de bank in de woonkamer staat, kies dan stoelen die niet te veel ruimte innemen of krukjes die de kamer niet te rommelig maken.