Heb je een tunnelkas maar weet je niet hoe je hem moet gebruiken? Wat is het doel van een broeikas? Een tuinkas is een hulpmiddel voor je tuin en groentetuin. Er zijn veel voordelen aan het kweken onder glas en in plastic tunnels, door tuinkassen effectief te gebruiken. Je kunt je moestuin onder glas het hele jaar door beter beheren en je hebt controle over de omstandigheden waaronder hij wordt gekweekt.

Panier de légumes cultivés sous serre


Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je je gewassen met succes onder glas wilt kweken. Planten onder glas betekent dat je effectief het licht, de temperatuur en de vochtigheid kunt regelen. Het biedt bescherming tegen wind en slecht weer en maakt vroeg zaaien mogelijk.
Afhankelijk van de tijd van het jaar groeien sommige soorten beter dan andere. ID Market kan je helpen je weg te vinden met de groenten- en fruitkalender voor in de kas. Deze toont u alle soorten die u elke maand van het jaar kunt planten. Zo vindt u het seizoensfruit en de seizoensgroenten om te planten of te zaaien tussen mei en september.

Je kunt niet zomaar een tuinder worden! Tuinieren in kassen maakt het leven gemakkelijker, omdat je bepaalde groenten het hele jaar door kunt kweken. Bloemen en kruiden kunnen ook in een kas worden gekweekt! Wat te planten in een kas? Heb je altijd al tomatenwillen kweken in een kas? Volg onze groentekalender en tuinkalender. Je kunt er zeker van zijn dat je moestuin het hele jaar door goed verzorgd zal zijn en dat je een goede oogst zult hebben, zodat je van de vruchten van je arbeid kunt genieten met een aantal uitstekende seizoensrecepten.


Cuisiner de bons plats avec des fruits et légumes de saison

Kalender van groenten en fruit om te planten in mei

In mei doen we niet per se wat we lekker vinden! Het is duidelijk dat we de voorkeur geven aan bepaalde groentesoorten, zelfs onder glas. Sommige groenten zijn min of meer gelukkig in vochtige grond, terwijl andere gelukkiger zijn in de zon of halfschaduw.
Voor fruit is het ook een goed moment om te planten en te zaaien, zodat je er in de zomer van kunt genieten! Lees alles over planten en zaaien op onze pagina over groenten en fruit in mei. We hebben ook een aantal teelttips voor mei opgenomen om je te helpen je moestuin te onderhouden en de beste omstandigheden voor je groenten en fruit te creëren.

Welke groenten moet ik kweken in juni?

Wat kun je in juni, met de komst van het zomerseizoen, onder glas planten? Aan keuze geen gebrek in deze tijd van het jaar. Vind de lijst met groenten die in juni in het seizoen zijn in onze kalender, speciaal ontworpen om je het leven gemakkelijker te maken. Kweekadvies, details over de soorten die je moet zaaien of planten... Gun jezelf een tuinkas en zie je moestuin met voldoening groeien.

Met de zomer voor de deur, wat moet je in juli in je tuinkas planten?

Heb je kweektips nodig voor het planten en zaaien in juli? Wanneer de zomer op zijn hoogtepunt is, is het nog steeds mogelijk om bepaalde groenten te zaaien of uit te planten. Als je wilt weten welke groenten je in juli onder glas moet planten, bekijk dan onze seizoenskalender voor groenten en fruit voor juli en al onze tips voor een succesvolle kasmoestuin. Onderhoud, verzorging, preventie... In de tuin verveel je je nooit!

Plantenkalender augustus

De zomer is in volle gang. Sommige regio's zijn zonniger en heter dan andere, dus je moet je aanpassen. Wat kun je in augustus planten en zaaien voor een goede oogst enkele maanden later? Fruit, groenten, aromatische planten... We geven je advies over het planten in augustus, maar ook waardevolle tips over het onderhouden van je moestuin. Bij warm weer moet je onder andere extra aandacht besteden aan water geven.

Terug naar school betekent niet het einde van het planten in kassen

In september kijken we al uit naar de komst van de herfst, de dooi en soorten die in de winter gegeten kunnen worden. De nazomer mag nog even duren, dus zorg goed voor je kasmoestuin: wieden, water geven, bescherming, ventilatie, enz. Ontdek wat je in september moet planten en een reeks tips voor je gewassen en hun regelmatige onderhoud, om een succesvolle oogst te garanderen.


Wil je meer weten over het kweken in kassen en het kiezen van het juiste materiaal voor je kas? Klik hier:

Materialen voor tuinkassen