Wil je je woonkamer inrichten met een nieuwe salontafel? Voordat je je oog laat vallen op de salontafel waar je oog op valt, moet je er zeker van zijn dat de afmetingen van het meubelstuk perfect geschikt zijn voor je woonkamer. De juiste hoogte voor de salontafel ten opzichte van een fauteuil of bank, breedte en lengte die passen bij de beschikbare ruimte in uw woonkamer... Er zijn veel criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de afmetingen van dit meubelstuk voor decoratie en opslag. ID Market zet ze voor je op een rijtje om je te helpen de perfecte maat salontafel te vinden. Daarna hoef je alleen nog maar de stijl van je nieuwe salontafel te kiezen:

  • Goedkope houten salontafel
  • Aluminium metalen salontafel
  • Scandinavische stijl salontafel
  • Wit of zwart gelakte houten salontafel
  • Massief eiken salontafel
  • Nestbare salontafels
  • Salontafel met glazen blad..


Wat je smaak in woninginrichting ook is, ID Market heeft een hele lijst met laaggeprijsde producten. Je vindt er vast en zeker de salontafel van je dromen.

Naast de juiste afmetingen spelen ook andere criteria een grote rol bij het kiezen van een salontafel: stijl, design, materiaal, praktisch, prijs... Weet je niet zeker welk meubelstuk het beste bij de inrichting van jouw huis past? Bekijk dan onze salontafelgids om het meest geschikte meubel te vinden.



Canapé gris en tissus devant une table basse design rectangulaire
De juiste maat kiezen voor je salontafel

De juiste maat salontafel kiezen voor je woonkamer

Hoe lang moet een salontafel zijn? Deze vraag is vaak een probleem! Maar het eerste criterium voor het kiezen van de juiste lengte en breedte voor je salontafel is de beschikbare ruimte in je woonkamer. De beschikbare ruimte in de kamer moet worden berekend op basis van de meubels die al in de woonkamer staan (banken, opbergmeubels, fauteuils, tv-meubels enz.). En vergeet niet dat je rond de salontafel een lege ruimte van 40 tot 50 cm breed moet laten om het gemakkelijker te maken om te bewegen. Als je bijvoorbeeld een salontafel wilt installeren tussen je hoekbank en je tv-meubel, meet dan de beschikbare breedte en lengte in deze ruimte en trek er aan elke kant 50 cm vanaf. Dit geeft je de ideale maat salontafel.

Als je een grote ruimte hebt, zal een rechthoekige salontafel (120 x 90 cm) de kamer harmonieus inrichten. Voor een kleinere ruimte kies je voor een vierkante salontafel (50 x 50 cm) of een ronde salontafel.

Tip: met een vierkante salontafel kun je het tafeloppervlak vergroten zonder al te veel ruimte in te nemen. Als de maaltijd of het aperitief voorbij is, plaats je gewoon de kleine vierkante salontafel onder de grote en je bent klaar!

Wat is de juiste hoogte voor een salontafel?

De juiste hoogte kiezen voor je salontafel is ook heel belangrijk, vooral als je gewend bent om op je salontafel te lunchen of te borrelen. In dat geval moet je de hoogte van de salontafel afstemmen op de hoogte van de bank. Om te vermijden dat je te veel moet bukken om te eten, is het belangrijk dat de hoogte van de poten van de salontafel gelijk is aan, of zelfs hoger is dan, de hoogte van de zitbank.

Als je salontafel een puur decoratief doel heeft, is de keuze van de hoogte heel anders. Traditioneel worden salontafels iets lager gekozen dan de zitbank.

Tip: er is een andere oplossing om dit probleem te vermijden: kies voor een opklapbare salontafel. Het voordeel van een opklapbare salontafel is dat hij in hoogte verstelbaar is. Afhankelijk van het model is dit mogelijk door een opklapbaar blad of opklapbare poten.

Verschilt de grootte afhankelijk van het ontwerp van de tafel?

Een industriële salontafel van metaal (aluminium, staal, messing, enz.), een hedendaagse salontafel in Scandinavische stijl met een combinatie van hout (massief eiken of composiet), metaal of kunststof (zwart, wit of gekleurd), een rustieke salontafel van massief eiken... Er zijn oneindig veel ontwerpen en stijlen voor salontafels. Maar heeft het ontwerp invloed op de grootte van de salontafel? In het algemeen niet, want elk ontwerp is er in verschillende maten. Maar afhankelijk van het model salontafel moet je met bepaalde details rekening houden. Zo zal een massief eiken salontafel meestal een heel dik blad hebben. Een ander voorbeeld: een salontafel met interne opbergruimte zal meer ruimte innemen als hij geopend is. Zorg ervoor dat je rekening houdt met deze criteria voordat je je producten kiest, anders kun je voor verrassingen komen te staan bij de levering.

Wat het ontwerp van de salontafel waar je naar op zoek bent ook is, ID Market heeft het model van je dromen beschikbaar voor levering tegen een lage prijs.

Weet u nog steeds niet zeker welk product u moet kiezen? ID Market kan u helpen rekening te houden met alle criteria bij het kiezen van uw toekomstige salontafel:

Welke vorm van salontafel moet ik kiezen?
Een salontafel met een opklapbaar blad kiezen
Een salontafel met nesten kiezen
Een salontafel met opbergruimte voor de bar kiezen
De industriële designstijl voor uw salontafel
De Scandinavische stijl voor uw salontafel
De vintage stijl voor uw salontafel