Met een grotere hoogte dan een traditionele eettafel is de hoge tafel een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Van de keuken tot de eetkamer tot de studio, hij past overal. Waarom is hij zo populair? Omdat hij praktisch en eigentijds is. Hij past in onze moderne levensstijl, is veelzijdig en maakt het leven gemakkelijker. Modellen verschillen naargelang het gebruik en de grootte. Klein en rond of groot en rechthoekig? Om je te helpen kiezen, bekijken we de verschillende beschikbare versies.

Je vindt al ons advies in de gids Hoe kies ik meubelen?

Waarom kiezen voor een hoge tafel?

Met een hoogte tussen 90 en 110 cm is het eerste voordeel dat hij ruimte bespaart. Hij is afgeleid van de bistrotafel en heeft naam gemaakt in huis dankzij zijn compacte formaat en moderne look.

Maar hij is ook verkrijgbaar als rechthoekige eettafel, die alle comfort biedt voor een maaltijd met het hele gezin.

Hij heeft ook het voordeel dat hij de ruimte waarin hij staat laat "ademen". Gezinnen zijn er dol op vanwege het moderne, praktische ontwerp. Tot slot biedt het een nieuwe manier om de ruimte in huis te organiseren.

Zijn veelzijdigheid maakt er een groot succes van. Geïntegreerd in een keuken kan het ook gebruikt worden als werkblad of eiland. Op dagen dat je thuis werkt, kan dit meubel worden gebruikt als bureau.

Qua design kan het met elke stijl gecombineerd worden. Of je nu kiest voor naturel hout, wit of zwart, met of zonder opbergruimte, het geheel blijft overzichtelijk.

Table haute de cuisine pouvant servir de plan de travail
Al ons advies over het kiezen van een hoge tafel

Wat is een kolomtafel?

Het is een hoge tafel op een metalen onderstel. Het blad kan gemaakt zijn van marmer, hout of MDF. Het voordeel van dit model is dat je erop kunt leunen zonder op een stoel te zitten of, zoals de naam al doet vermoeden, staand kunt eten, in een heel gezellige "snack"-sfeer voor een avond met vrienden.

Waarschuwing!
Dit type meubilair is niet geschikt voor kinderen. Zorg ervoor dat de tafel aangepast is aan de grootte van het kind.

Hoe kies je een hoge tafel?

Er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze: in welke kamer ga je hem neerzetten, hoeveel mensen gaan hem gebruiken en voor welk soort maaltijd?

Een bartafel past net zo goed in de keuken of eetkamer als in de woonkamer of op het terras. De grootte van de tafel varieert, afhankelijk van hoe je hem gebruikt: voor een familiemaaltijd of een drankje met vrienden? In een studio of kleine keuken, voor een snelle lunch, wil je de tafel klein en rond houden. Voor maaltijden met meerdere mensen is hij ruimer, als de ruimte het toelaat. In dat geval kan hij worden gecombineerd met barkrukken of stoelen voor extra comfort.
Hij kan ook andere functies hebben: als werkblad en/of ruimteverdeler in een open keuken.

Kortom, een bartafel is een goede optie in een kleine ruimte. Een kruk schuift er gemakkelijk onder. Deze oplossing geeft je een minimum aan comfort terwijl je ruimte bespaart.

Welk materiaal, welke stijl?

In een sobere, moderne stijl is hij verkrijgbaar in zwart of wit. Maar hij kan ook een vleugje kleur krijgen of de natuurlijke kaart spelen met massief houten poten en bovenblad. Stalen poten voegen een modern tintje toe, met een MDF of eiken blad. En waarom niet helemaal van metaal, in bruin, voor een modern ontwerp? Kies je bartafel die bij je inrichting en smaak past.
De vormen blijven klassiek: rond, vierkant of rechthoekig. Bartafels kunnen ook worden uitgerust met opbergruimte, accessoires en bijpassende stoelen of krukken. Heel praktisch in een kleine ruimte, het opklapbare blad maakt ruimte vrij wanneer het niet gebruikt wordt.

Bekijk onze selectie statafels.

Welke hoogte moet ik kiezen voor mijn bartafel?

Bartafels, ook wel counter- of bistrotafels genoemd, zijn tussen 90 en 110 cm hoog. Sommige zijn in hoogte verstelbaar. Of je nu kiest voor een barstoel of een kruk, denk eraan dat de zitting 20 cm lager moet zijn dan de onderkant van de tafel.

Vind al ons advies hier: welke hoogte moet ik kiezen voor een bartafel?

Welke breedte moet ik kiezen voor mijn hoge tafel?

Een hoge tafel heeft niet alleen een klein blad. Hij kan even breed zijn als een gewone eettafel. In dit geval hangt de keuze van de afmetingen af van het aantal gasten. Als je voor een kookeilandmodel gaat, moet je goed op de afmetingen van je kamer letten.

Hier vind je al ons advies: hoe breed is een bartafel?

Met thuisbezorging biedt IDMarket.com je een uniek assortiment designmeubelen tegen lage prijzen. Bekijk de online beoordelingen van onze trendy meubelen voor het hele huis en profiteer van levering overal in Frankrijk.