Ben je op zoek naar een goedkope tafel voor je keuken of eetkamer? Maar met zoveel verschillende modellen op de markt is het moeilijk kiezen. Vorm, kleur, materiaal - welke stijl moet je kiezen voor je eettafel? Volg onze gids voor het kiezen van de juiste eettafel voordat je tot aankoop overgaat.

Hoe kies je de stijl van je eettafel?

Vorm, materiaal, grootte, kleur, aantal gasten en beschikbare ruimte zijn allemaal factoren die je moet overwegen voordat je je eettafel koopt. De keuze van het tafelmodel zal een beslissende rol spelen in de stijl van de kamer. Hier is een gids om de balans op te maken.

Er zijn verschillende tafelvormen om uit te kiezen en elk creëert een heel speciale sfeer:

  • Intiem, aan de ronde tafel kunnen alle gasten elkaar zien;
  • Gezellig, de vierkante tafel is bijzonder geschikt voor kleine ruimtes;
  • De tijdloze rechthoekige eettafel is ideaal voor grote familiemaaltijden;
  • Met de tussenvormen van de ovale tafel kun je een groot aantal gasten ontvangen in een gezellige ruimte.

En waarom niet kiezen voor een hoge tafel? Vergezeld van barstoelen geeft de hoge tafel je de mogelijkheid om in alle rust te genieten van maaltijden, zoals het ontbijt of een aperitief.

Als je weinig ruimte hebt in je keuken of eetkamer, overweeg dan een uitschuifbare tafel. Deze tafel is meestal vierkant of rechthoekig en kan naar wens worden vergroot door verlengstukken aan het tafelblad toe te voegen. Hij kan ook worden gebruikt om verschillende ruimtes af te bakenen.

Zorg ervoor dat je de afmetingen van de tafel - al dan niet uitschuifbaar - afstemt op de grootte van je woonkamer. Met of zonder verlengstukken, de tafel moet in de kamer passen.
Tot slot bepaalt het materiaal van je eettafel de stijl van je interieur:

  • Een natuurlijk materiaal zoals hout verwarmt de sfeer;
  • Een glazen tafelblad is erg chic en vergroot kleine ruimtes;
  • Metaal daarentegen geeft je huis een heel modern loftgevoel.

Een Scandinavische tafel voor je eetkamer

Als je houdt van de combinatie van hout en wit, kies dan voor het strakke design van de Scandinavische tafel en bijpassende stoelen.

De Scandinavische stijl is tegenwoordig erg in de mode in interieurdesign en wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en katoen. Het geeft een authentiek effect en meubels met vloeiende lijnen en slanke, afgeschuinde poten.

Waarom kiezen voor de Scandinavische stijl voor je tafel? Omdat Scandinavische meubels goed passen bij elke inrichting, of ze nu modern of traditioneel zijn. Het maakt het gemakkelijk om een gezellig "cocooning effect" in je huis te creëren. De Scandinavische stijl biedt je een ruime keuze aan tafelmodellen, afhankelijk van je inrichting en de ruimte die je beschikbaar hebt: rond of rechthoekig, groot of klein.

Een industriële eettafel

Wat dacht je van een grote tafel met een industrieel ontwerp voor je woon- en eetkamer? Als je de ruimte hebt, is dit type tafel ideaal om gezellige maaltijden met het gezin te delen.
Waarom kiezen voor een tafel in industriële stijl? Met zijn houten tafelblad en metalen poten is de tafel in loftstijl een meubelstuk dat de inrichting van je huis zal verfraaien.

Welke kleur moet ik kiezen voor mijn eettafel?

Neutrale tinten of zeer kleurrijke tinten voor de eettafel? Licht of donker? Wat je ook kiest, het zal zeker invloed hebben op de manier waarop de kamer is ingericht. Het raadplegen van een kleurengids kan helpen.

Hoe kies je de kleur van je eettafel? De beste manier is om de stijl van je tafel af te stemmen op je interieur.

Une table de repas au style moderne adaptée à votre déco

Volg ons advies om de stijl van je eettafel te kiezen