Wil je je eetkamer opnieuw inrichten en nieuwe stoelen kopen? Het veranderen van je meubels geeft je huis een frisse uitstraling. Als u al weet welke stoel u wilt, weet u dan welke hoogte u moet kiezen voor uw tafel? Als het antwoord nee is en u niet zeker weet welk type product het beste bij u past, kan ID Market u adviseren en begeleiden bij de vragen die u zichzelf moet stellen voordat u uw stoelen koopt.

Hoe meet je de hoogte van een stoel?

Als u niet wist dat het belangrijk is om rekening te houden met de afmetingen van een stoel wanneer u er een kiest, neem dan even de tijd om te begrijpen waar het om gaat. Tenzij je een verstelbare stoel koopt of een stoel met verstelbare poten - waarmee je de hoogte naar wens kunt aanpassen - is het belangrijk om de afmetingen van een stoel te kennen voordat je je keuze maakt.

Om de hoogte van een stoel te meten, d.w.z. de hoogte van de zitting, moet je de ruimte tussen de vloer en de bovenkant van het zitkussen meten. Houd er echter rekening mee dat, afhankelijk van het model stoel, de bekleding plat kan worden door slijtage en na verloop van tijd enkele centimeters kan verliezen.

Rekening houden met de afmetingen van een stoel betekent dat je het juiste product kunt kiezen, dat perfect past bij je lichaamsbouw, je meubels en de kamer van het huis waar hij komt te staan.

Je weet nu hoe belangrijk het is om de zithoogte van een stoel te weten en hoe je deze meting moet doen. Nu moet je de juiste stoelhoogte vinden voor je keuken- en/of eetkamertafel.

Comment choisir la hauteur des chaises ?
Alle advies over het kiezen van de juiste stoelhoogte

Hoe kies je stoelen die bij je eettafel passen?

De ideale stoelhoogte hangt af van je meubels, en meer bepaald van de grootte van je tafel. Om comfortabel te zitten, moet er ongeveer 30 cm tussen de zitting van de stoel en het tafelblad zitten. Zorg er dus voor dat je stoelen kiest die 30 cm lager zijn dan het tafelblad.

Om de afmetingen van een tafel te bepalen, meet je de hoogte van de vloer tot het tafelblad. Een standaard eetkamertafel is ongeveer 75 cm hoog. De juiste stoelen hebben een zithoogte van 45 cm. Als je een tafel van 70 cm hebt, zijn stoelen met een zithoogte van 40 cm het meest geschikt.

Als je een barmeubel in je keuken hebt of een werkblad waarop je een hapje moet eten, kies dan voor krukken. Er is geen betere manier om een bar uit te rusten dan met een in hoogte verstelbare kruk die zich aanpast aan de lengte van de gebruiker.

Hoe zorg je ervoor dat al je meubels bij elkaar passen? Wat het ontwerp betreft, heb je de keuze om de laatste trends te volgen voor een eigentijdse look, of om te doen wat je zelf wilt. Geef je de voorkeur aan metalen of houten stoelpoten? Welk materiaal en welke kleur voor de bekleding? Wit of zwart zijn klassiekers die overal bij passen, ongeacht de stijl van je meubels. Heb je maximaal comfort nodig? Kies voor een stoel met hoge rugleuning en armleuningen, vooral als je op zoek bent naar een bureaustoel.

Waar koop ik stoelen voor een eettafel?

Heb je stoelen nodig die bij je keuken- of eetkamertafel passen? Als je moeite hebt om de perfecte stoel te vinden die bij je meubels past, denk dan nog maar eens na! Vind een set stoelen die bij je stijl past op IDMarket.com en match je meubels naar hartenlust.

Voor een resoluut moderne look kies je uit het ruime aanbod ID Market stoelen: stoffen stoelen met houten of metalen poten, Scandinavische, industriële of vintage ontwerpen, er is voor elk wat wils.

En om je online aankoop met een gerust hart te kunnen doen, vind je op de pagina van elk item een gedetailleerde beschrijving en precieze afmetingen.
Bovendien ben je op IDMarket.com verzekerd van producten op voorraad tegen de beste prijs en levering binnen 24 tot 48 uur.


Weet je de juiste hoogte voor je stoelen? Bepaal dan nu de ideale breedte:

- Onze tips voor het kiezen van de juiste stoelbreedte

- Onze tips voor het lezen van stoelmaten

Kies de bekleding voor je eetkamerstoelen:

- Stoffen stoelen
- Houten stoelen
- Metalen stoelen