Wil je nieuwe opbergruimte creëren? Planken installeren? Dennenhout, staal, metaal... Er zijn verschillende materialen voor planken. Het is niet altijd gemakkelijk om een keuze te maken!
Welk materiaal moet je gebruiken voor je planken? Wij hebben de antwoorden om je te helpen bij je keuze. Volg ons advies en onze ideeën in de gids voor het kiezen van de juiste planken.

Het is gemakkelijk om de juiste plank voor uw behoeften te vinden. Optimaliseer uw opbergruimte. Organiseer ten slotte de kamers in je huis zo goed mogelijk. En daar ga je!

Thuis een houten plank installeren

Wist je dat? Hout wordt vaak gekozen voor de constructie van planken. Geen wonder! Hout heeft veel voordelen. Het is een slijtvast materiaal met veel opbergcapaciteit. Hout kan worden gebruikt om een tijdloze look te creëren in een eetkamer of kinderkamer. Ja, dit edele materiaal raakt nooit uit de mode.

Hout is even aantrekkelijk als duurzaam en past bij elk budget. Natuurlijk is grenen minder voordelig dan spaanplaat. Maar je kunt altijd het hout vinden dat aan je wensen voldoet. Wit, onbehandeld, geverfd... hout biedt de mogelijkheid om een heel speciale stijl te creëren, afhankelijk van de kleurkeuze.

Een multiplex plank kiezen

Multiplex is een interessant materiaal omdat het, in tegenstelling tot hout, niet wordt aangetast door water. Wat de dikte van de plank betreft, moet je rekening houden met een dikte tussen 18 en 20 mm voor een stabiel meubelstuk. Hierdoor kan de plank een bepaald gewicht dragen.

Een tip voor een wandplank? Om er zeker van te zijn dat de belasting die je kiest stevig is, moet je voldoende accessoires zoals beugels monteren. Zo valt hij niet om!

Dans un bureau, une grande bibliothèque avec des livres et des vases
Ontdek de verschillende materialen voor planken

Een melamine plank installeren in je woonkamer

Ooit gehoord van melamine? Het is een spaanplaatplaat. Dit materiaal wordt veel gebruikt vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is niet alleen betaalbaar, maar gaat ook lang mee.
Imitatiehout, zwart, gekleurd... Het assortiment melamine afwerkingen is enorm. Bepaal de lengte en diepte. Je hebt keuze te over!

Niet te verwarren:
lat is een materiaal dat lijkt op melamine. Maar het bestaat uit stroken hout met aan elke kant een fineerlaag. Het is minder duur, maar kan gevoelig zijn voor vocht.

Metalen planken in je interieur installeren

Metalen planken zijn erg in de mode. Plaats een metalen plank in je keuken om een gezellige sfeer te creëren. Bistrostijl gegarandeerd! Staal staat bekend om zijn stevigheid. Het is ook een materiaal dat in heel wat kleuren verkrijgbaar is. Er is voor ieder wat wils! Bovendien kan het de tand des tijds goed weerstaan en is het vaak voordelig.

Soms geeft de combinatie van hout en metaal een kamer een moderne, authentieke uitstraling. Deze combinatie van ruwe materialen is de winnende formule voor een warme sfeer.

Glas, kunststof... Ontdek ook verschillende materialen voor planken.

Glas is favoriet in de badkamer, maar voelt zich ook thuis in de woonkamer. Dankzij het visuele designeffect kunnen liefhebbers van mooie dingen hun voorwerpen in stijl uitstallen. Dankzij de eenvoud van het product kan het in verschillende stijlen worden gebruikt. Een nadeel is dat het breekbaar kan zijn. Het vereist speciale zorg en is duurder.

Kunststof is licht van gewicht en eenvoudig te installeren. Het past bij veel stijlen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Boekenkastaccessoires met meer ronde vormen zijn ideaal voor een kinderkamer. Zo kunnen kleintjes zonder zorgen boeken pakken.

Je hebt nu alle informatie over de verschillende materialen. Een overzicht nodig? Om een duidelijk beeld te krijgen van de verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, kun je deze overzichtstabel bekijken:

Type materiaalVoordelen Nadelen
Hout- Stevig
- Esthetisch
- Breed scala aan kleuren
- Verdraagt vocht niet goed
Multiplex- Goed bestand tegen vocht
- Licht
- Breed kleurengamma
- Matige weerstand na verloop van tijd
Melamine- Economisch
- Goed alternatief voor traditioneel hout
- Breed kleurengamma
- Beperkte duurzaamheid
Staal- Stevig
- Oneindig recyclebaar
- Breed kleurengamma
- Risico op verfcorrosie
Glas- Esthetisch- Breekbaar
Kunststof- Licht
- Gemakkelijk schoon te maken
- Zuinig
- Risico op kleurveroudering

Waar kan ik planken in verschillende materialen vinden?

Het is zo praktisch! Vind goedkope planken in de afmetingen die u nodig hebt op ID Market! Het maakt niet uit naar welke stijl of structuur u op zoek bent. ID Market biedt een ruime keuze aan decoratieve en designplanken. Met ID Market kunt u de planken installeren die uw huis zullen veranderen in een gezellige, goed georganiseerde plek. Uw bestelling wordt zo snel mogelijk verzonden en geleverd.

Lees voor meer informatie alles wat u moet weten voordat u een plank koopt:

- Ideale diepte voor een plank
- Ideale hoogte voor een plank
- Ideale dikte voor een plank
- Bevestiging voor een plank
- Beugel voor een plank