Het centrale keukeneiland, ideaal om te koken en toch dicht bij de rest van het gezin te blijven, is zoals zijn naam al doet vermoeden een essentieel onderdeel van het moderne keukenmeubilair. Keukeneilanden, die lange tijd bedoeld waren voor grote keukens, hebben hun populariteit zien stijgen terwijl hun prijzen steeds betaalbaarder zijn geworden. Gezellige momenten delen tijdens een maaltijd, profiteren van extra opbergruimte - keukeneilanden hebben veel voordelen, maar hoe kies je een keukeneiland? ID Market heeft waardevol advies over hoe je je huis stijlvol en voordelig kunt inrichten. Profiteer van thuisbezorging om je inrichtingsideeën tot leven te brengen!

Welke maat moet je kiezen voor je centrale eiland?

Het is niet genoeg om gewoon te vallen voor een designmeubel dat bij je moderne inrichting past, het moet ook voldoen aan je behoeften en perfect passen in de kamer. Voordat je een aankoop doet waar je misschien spijt van krijgt, vraag je jezelf af welke afmetingen je moet kiezen voor een centraal eiland.
Om de ideale afmetingen voor je keukeneiland te bepalen, moet je rekening houden met de indeling van de ruimte en bepalen welke functies het meubel precies moet vervullen.

Waarvoor dient een centraal eiland?

"Wat is een centraal eiland? is het een eethoek, een extra werkblad, een nieuw soort bar? Een beetje van al het bovenstaande, met in het achterhoofd dat het centrale eiland een belangrijk keukenmeubel is dat een spoelbak, een afzuigkap en zelfs een kookplaat kan bevatten.

De functies verschillen van huis tot huis. Ben je op zoek naar een decoratief opbergmeubel? Wil je deuren of lades voor opslag? Ben je van plan om elektrische apparaten te installeren? Wil je je eiland gebruiken als bar of eettafel? Wat zijn je ideeën?
De antwoorden op deze vragen bepalen de hoogte van je eiland. Idealiter is je eiland even hoog als de rest van je keukenmeubelen, vooral je werkblad, d.w.z. tussen 80 en 90 cm hoog.

Als je van plan bent om op je eiland te eten, moet je genoeg ruimte overlaten om er barkrukken rond te plaatsen.

Hoeveel ruimte is er beschikbaar in de kamer?

Maak je je zorgen of je wel genoeg ruimte hebt voor een eiland in je keuken? Een centraal eiland heeft een oppervlakte van minstens 15 m² nodig.

Om ervoor te zorgen dat je je vrij kunt bewegen in je keuken zonder de opening van kastdeuren te belemmeren, moet je tussen 90 en 100 cm ruimte laten tussen het eiland en je meubels.

Zorg voor extra ruimte voor krukken als je van plan bent om een eethoek te creëren en het eiland als eettafel te gebruiken. er is 120 cm nodig achter de krukken als er geen doorgang is en tot 150 cm met doorgang.



Ilot central en bois clair avec deux chaises hautes blanches
Hoe kies je een centraal kookeiland?

Hoe installeer je een centraal eiland in een keuken?

Het is zover, je hebt de sprong gewaagd en het model eiland gekocht waarvan je droomde, met de levering om de hoek. Nu moet je het alleen nog installeren. Maar hoe installeer je een centraal eiland eigenlijk? Hier zijn een paar tips om de installatie kinderspel te maken.

Bepaal nauwgezet de locatie van het eiland en zorg ervoor dat er geen elektrische leidingen of waterinlaten door de vloer lopen waar het eiland wordt bevestigd. Omdat eilanden imposante meubelstukken zijn, moeten ze aan de vloer worden bevestigd.

Schroef houten latten op de vloer - waar je het eiland wilt plaatsen - en bevestig daarop je sokkels, die je vervolgens aankleedt met deuren, laden en eindpanelen. De zijpanelen kunnen in een neutrale kleur zoals wit of zwart, maar sommige fabrikanten bieden alle kleuren aan.

Om het werkblad te zagen, of het nu van hout of roestvrij staal is, gebruik je een cirkelzaag met een geleiderail. De huidige trend in decoratie is om de kleur en het materiaal van het werkblad te onderscheiden van de rest van het meubilair. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zwart en wit, hout en roestvrij staal af te wisselen om de kamer een heel moderne uitstraling te geven. Om je het leven gemakkelijker te maken, biedt ID Market je een keuze aan voordelige, kant-en-klare keukeneilanden, met levering aan huis.

Je state-of-the-art design eiland is succesvol ingericht! Nu hoef je alleen nog maar achterover te leunen en te genieten van de maaltijden met je gezin.