Een tv-meubel is een van de essentiële meubelstukken voor een goed ingerichte woonkamer. Wist je dat Fransen gemiddeld 3 uur en 30 minuten per dag televisie kijken? Voor een comfortabele opstelling moet je ervoor zorgen dat je het juiste tv-meubel voor thuis kiest door ons advies over het kiezen van het juiste tv-meubel te volgen. Je hebt een idee van het model dat je nodig hebt, maar je vraagt je af wat de juiste hoogte is voor een tv-meubel? Naast de breedte, lengte en diepte van je meubel is de hoogte een belangrijke factor om het best mogelijke comfort te garanderen. Voor een praktisch, aantrekkelijk en betaalbaar tv-meubel voor je woonkamer kun je ons assortiment tv-standaards bekijken.

Wat is de juiste hoogte voor een TV-meubel?

Er is tegenwoordig een enorm aanbod tv-meubels op de markt, zowel qua stijl, grootte als materiaal.

Als het op design aankomt, is de keuze enorm. Of je nu op zoek bent naar een Scandinavisch tv-meubel in witgelakte eiken imitatie, een zwart tv-meubel met een heel eigentijds glazen blad of een eenvoudig, minimalistisch tv-meubel in lichtgekleurd hout, je vindt vast en zeker het perfecte product dat bij je interieur past. Maar het belangrijkste bij het kiezen van een tv-meubel is de grootte. Hoewel stijl belangrijk is, is praktisch nut ook essentieel. In het dagelijks leven moet je tv-meubel je scherm solide en betrouwbaar ondersteunen en je het best mogelijke comfort bieden.

Wat is de juiste hoogte voor een tv-standaard? Op welke hoogte moet een tv-wandsteun worden bevestigd? Voorkom een stijve nek door een meubel dat te hoog of te laag staat ten opzichte van je stoel, of de hoofdpijn van scheel kijken naar je tv. Televisiekijken in je eigen huis zou net zo moeiteloos en plezierig moeten zijn als naar de bioscoop gaan.

Criteria voor het bepalen van de hoogte van je TV-standaard :

Visueel comfortDe hoogte van het meubel moet je het beste visuele comfort bieden, zodat je je hoofd niet hoeft op te tillen of te laten zakken als je zit
ZithoogtePas de hoogte van je meubel aan aan de hoogte van je bank of fauteuils
De locatie van de aansluitingenOm je tv te kunnen gebruiken, moet je hem aansluiten op een stroombron. Denk aan de positie van de stopcontacten om de hoogte van het tv-meubel te bepalen, zodat er geen lelijke draden zichtbaar zijn aan de muur of bij deuren
Toegankelijkheid van het schermDe hoogte van het tv-meubel mag de toegang tot het scherm niet bemoeilijken als je vaak direct op het toestel aanpassingen moet doen
De indeling van je tv-kamerHoud een afstand van 2,5 m tot 5 m aan tussen het scherm en je stoel, afhankelijk van de grootte van het scherm
. Plaats je scherm niet te dicht bij ramen om reflecties te voorkomen
Je tv-kijkgewoontenBedenk hoe u tv kijkt zodat u de hoogte van het tv-meubel kunt aanpassen: lager als u vaak ligt, hoger als uw fauteuil vrij stevig en groot is..



une mère et sa petite fille allongées devant la télévision
De hoogte van een tv-meubel moet u het beste visuele comfort geven

TV-hoogtes per categorie:

  • Lage TV-meubels: tussen 30 cm en 45 cm: deze zijn erg praktisch voor kleine woonkamers en er zijn enkele erg mooie exemplaren tegen lage prijzen
  • Hoge TV-meubels: tussen 50 en 90 cm
  • TV-meubels met muurbevestiging: geschikt voor een grote kamer om een sfeer van een projectiekamer te creëren, of als je je tv uit de buurt van huisdieren of kleine kinderen wilt houden

TV-standaard hoogte: de regels voor optimaal kijkcomfort

Iedereen heeft zijn eigen ideale TV-standaard! Het perfecte model hangt af van de grootte en indeling van je woonkamer, je tv-kijkgewoonten en de hoogte van je stoel of bank. Om je comfort te garanderen, raadt IDMarket je echter aan om deze richtlijnen als leidraad te gebruiken.

Een derde van het scherm op ooghoogte

Het bovenste derde deel van je tv-scherm moet op ooghoogte staan. Als je scherm bijvoorbeeld 90 centimeter hoog is, moet de bovenste 30 centimeter van het scherm op of boven ooghoogte zijn.

Zo bepaal je de hoogte van je tv-standaard:

  • Ga zitten waar je het vaakst tv kijkt
  • Staar recht naar het scherm zonder je hoofd te laten zakken of op te tillen (zonder specifieke bewegingen te maken)
  • Noteer waar je blik rust, zodat dit overeenkomt met de lijn van het bovenste derde deel van je scherm

Een scherm tegenover je

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar voor perfect visueel comfort plaatst u het scherm recht voor u, om een zijwaartse houding van het hoofd en de nek te voorkomen. Je hoofd naar links of rechts houden kan snel onaangenaam worden.

Salon avec canapé blanc en face meuble télé en bois
Een TV-standaard moet op de juiste hoogte staan zodat je TV kunt kijken zonder je hoofd op te tillen of te laten zakken

Hangende tv-meubels: wat is de juiste hoogte?

Heb je geïnvesteerd in een televisie met een heel groot flatscreen? Creëer een echte bioscoop thuis door het scherm hoger te installeren. Hiervoor kun je kiezen voor een tv-wandbeugel. Een tv-muurbeugel kan op hoofdhoogte worden bevestigd, afhankelijk van je gebruikelijke zithouding.

Een in hoogte verstelbare, kantelbare of draaibare tv-standaard

Kijk je soms graag tv of een video terwijl je op de bank ligt? Andere keren als je aan je eettafel zit te eten? Een in hoogte verstelbare, kantelbare en draaibare tv-standaard is de oplossing zodat je altijd comfortabel zit, waar je ook bent in je leefruimte, zelfs als je van standpunt verandert. Bij sommige modellen hebben de poten van het meubel verschillende standen voor eenvoudige hoogteverstelling.

Je hoeft geen geld uit te geven om een modern en praktisch tv-meubel op de juiste hoogte te vinden! Kies uit een assortiment voordelige tv-meubels op IDMarket. Met of zonder lade, met planken of een opbergnis, strak ontworpen standaards, in hout of metaal, er is iets voor elke smaak. Profiteer van snelle verzending en levering aan huis op al onze producten.

Om het perfecte tv-meubel voor uw huis te kiezen, zie ook :

Onze tips voor het kiezen van de juiste afmetingen voor een tv-meubel
Onze tips voor het plaatsen van je tv in je woonkamer