Jaloezieën, Japanse panelen, rolgordijnen - er zijn zoveel modellen binnenzonwering om uit te kiezen dat het erg ingewikkeld kan zijn. Hoe kies je jaloezieën? Welk type jaloezie moet je kiezen voor je ramen? Verticale of horizontale lamellen? Welke materialen moet je kiezen: hout, aluminium, PVC of stof? Welke kleuren? Met of zonder patronen? Wil je een rolgordijn dat je beschermt tegen inkijk, licht, zon, kou, warmte of lawaai?

Als je het even niet meer weet en niet weet waar je moet beginnen, raadpleeg dan de koopgids voor jaloezieën en gordijnen van ID Market om een breed assortiment producten tegen lage prijzen te vinden.

Een beschermende jaloezie

De belangrijkste reden om jaloezieën of gordijnen te installeren is om de privacy van je huis te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Deze producten hebben echter niet slechts één functie. Ze worden vaak gebruikt als zonwering om buitenlicht te filteren, maar hun stof is ook een zeer goede thermische en geluidsisolator.

Bescherming tegen licht

Een verduisterend rolgordijn houdt het licht volledig tegen. Een dik geweven verduisteringsgordijn houdt zonnestralen tegen en zorgt voor volledige duisternis in de kamer. Plisségordijnen, jaloezieën van aluminium of hout en Japanse panelen die stof en PVC combineren, kunnen allemaal deze functie vervullen.

Samengesteld uit een fijnere stof, lamellen of stroken die afwisselend licht en donker zijn, vermindert een jaloezie of gordijn de helderheid van de kamer zonder deze volledig te verduisteren.
Met een verduisterend rolgordijn kun je het licht dus gemakkelijk zelf filteren:

  • Met een dag-nachtrolgordijn: plaats of plaats de transparante en ondoorzichtige stroken van je dag-nachtrolgordijn over elkaar om het gewenste lichtniveau te bepalen;
  • Met een Californisch rolgordijn: kantel de verticale lamellen van het rolgordijn om het licht naar wens binnen te laten
  • Bij een plisségordijn of een jaloezie: kantel de horizontale lamellen naar wens.

Warmte- en geluidsisolatie

Hoewel hun belangrijkste functie bescherming tegen de zon is, zijn gordijnen ook goede warmte- en geluidsisolatoren.

Dankzij hun dikke vliesstof of voering houden thermische gordijnen de maximale hoeveelheid warmte in de kamer (of koelte, afhankelijk van het seizoen) en verminderen ze het geluid van buitenaf. Een kwaliteitsproduct, verkrijgbaar voor alle prijzen.



Coin cuisine avec meubles blancs et plan de travail noir. Une fenêtre équipée d’un store enrouleur zébré gris et blanc
Welke stijl rolgordijn moet ik kiezen voor mijn huis?

Een decoratief rolgordijn

Als je je rolgordijnen en gordijnen vooral kiest om je inrichting te verfraaien, zorg er dan voor dat je geen smaakfouten maakt en kies voor rolgordijnen die precies goed zijn. Hier lees je hoe je de juiste gordijnen kiest.

Om je ramen aan te kleden

Voordat je haastig een keuze maakt uit de vele jaloezieën en gordijnen die verkrijgbaar zijn, moet je de afmetingen van je raam opmeten. Elk rolgordijn moet perfect passen bij het raam.

  • Een Velux is een rolgordijn dat speciaal is ontworpen voor dakramen
  • Japanse panelen zijn ideaal voor serres en erkers. Je vindt veel modellen in verschillende designs en kleuren. Als je van een bepaalde stof houdt, maak dan je Japanse panelen op maat en je hebt de luxe van een uniek product.
  • De Californische zonwering is een soberder alternatief voor een serre of erker. Met zijn lange verticale strepen voegt hij een modern tintje toe aan je inrichting.

Om je inrichting te verfraaien

Jaloezieën zijn niet langer de eerste keuze voor binnenzonwering. Rolgordijnen zijn nu een groot succes. Deze rolgordijnen van PVC of stof zijn snel te installeren en gemakkelijk te onderhouden en passen in elk raam, hoe groot of klein het ook is. Kies een rolgordijn in felle kleuren of patronen die passen bij de inrichting van je kamer.

Als je fan bent van Venetiaanse jaloezieën, kies dan voor aluminium lamellen om je raam een moderne look te geven. Voor een warmere uitstraling zijn houten jaloezieën perfect voor je woonkamer.

Op zoek naar voordelige jaloezieën of gordijnen? Ontdek de selectie jaloezieën en gordijnen van ID Market:

- verduisterend rolgordijn
- dagnachtrolgordijn
- verduisterend rolgordijn
- thermisch verduisterend gordijn

Ontdek onze gidsen voor het kiezen van uw rolgordijnen en gordijnen:

- afmetingen rolgordijnen
- montage rolgordijnen
- schoonmaken rolgordijnen
- rolgordijnen repareren