Een raam bedekken met een rolgordijn of gordijn geeft je interieur een trendy decoratief tintje. Gordijnen, jaloezieën of zelfs velux rolgordijnen voor dakramen - er is een enorm assortiment beschikbaar in Frankrijk, waardoor je alle mogelijkheden hebt. Keuze uit stoffen, maten en kleuren, bijpassende kussens... Hoe zorg je ervoor dat je inrichting bij je smaak past? Je hoeft geen huisstyling te gebruiken om je gordijnen te kiezen. Ontdek het zelf op IDMarket.com om je huis in te richten met onze koopgidsen.

Wat zijn de verschillende soorten jaloezieën en gordijnen?

Jaloezieën, veluxramen, Japanse panelen... Voor klanten in Frankrijk is het moeilijk om zich te oriënteren. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten jaloezieën en gordijnen die verkrijgbaar zijn voor je home sweet home.

Wat is het verschil tussen verduisterende rolgordijnen en shades?

Hoe kies je je rolgordijnen? Wil je een jaloezie of gordijn dat licht doorlaat (verduisterend), of dat het helemaal blokkeert (verduisterend)?

Verduisterende jaloezieën en gordijnen zijn gemaakt van stof die het licht van buiten volledig tegenhoudt. Een veluxraam of een verduisterend gordijn is ideaal voor een slaapkamer.

Verduisterende rolgordijnen daarentegen filteren het licht gedeeltelijk. De meeste gordijnen zijn dimbaar, net als Japanse panelen, rolgordijnen, jaloezieën en vitrages.

Vergeet linnen gordijnen niet. Vroeger werden gordijnen vooral in het wit gemaakt, maar nu zijn ze verkrijgbaar in alle kleuren.

Hoe werken dag- en nachtgordijnen?

Heel trendy met hun zebrastrepen in wit en donkere kleuren, geven dag- en nachtgordijnen je inrichting een modern tintje. Met de strepen op deze praktische dag- en nachtrolgordijnen kun je de helderheid aanpassen. Je kunt zo vaak van gedachten veranderen als je wilt en de ketting gebruiken om de strepen in of over elkaar te schuiven.

Welke stof moet je kiezen voor je rolgordijn?

Kies de stof voor je rolgordijn op basis van de mate van verduistering die je wilt: PVC rolgordijnen zijn ideaal voor verduistering, terwijl katoenen of linnen rolgordijnen ideaal zijn voor zonwering. Houten en aluminium jaloezieën zijn een alternatief voor stof.

Net als kussens zijn jaloezieën essentiële decoratieve accessoires. Stof biedt een breed scala aan mogelijkheden: gedessineerd of effen, gekleurd of wit, maak je eigen keuze.

Hoe kies ik thermische gordijnen?

Kies thermische gordijnen om je huis te isoleren. Ze fungeren als een echte barrière tegen kou en warmte en bieden ook een perfecte verduisteringsbescherming.

Voor goedkope producten kies je polyester. Dit materiaal biedt een brede waaier aan designmogelijkheden: gedessineerd of effen, wit of gekleurd, en stem ze af op woonaccessoires zoals je kussens.



Salon dans les tons blancs, avec un canapé blanc et un pouf en osier. En arrière fond de longs rideaux jaunes
Hoe kies ik mijn gordijnen en rolgordijnen?

Welke maat gordijnen moet ik kiezen?

Hoe kies je de juiste gordijnen? Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat krijgt, is het essentieel om je raam op te meten. Tel de overstekken op om het openen van het raam te vergemakkelijken en vermenigvuldig met 1,5 tot 2 voor het reliëf. Dit geeft je de afmetingen van je gordijnen.

Als de standaardmaten je niet passen, laat dan je gordijnen of Japanse panelen op maat maken van een stof naar keuze met een effen of patroon, misschien passend bij je kussens, maar onthoud dat er een prijskaartje hangt aan maatwerk.

Hoe installeer ik rolgordijnen?

Het installeren van een binnenrolgordijn is kinderspel geworden voor klanten. De meeste rolgordijnen voor binnen worden nu in Frankrijk verkocht zonder doos (wat de installatie veel eenvoudiger maakt). Een ander voordeel is dat alle installatieaccessoires bij het rolgordijn worden geleverd.

Installatieopties :

- Zonder boren: het bevestigingssysteem wordt rechtstreeks op het kozijn van je ramen gemonteerd
- Met boren: het bevestigingssysteem wordt aan de muur geschroefd

Gordijnonderhoud: welk programma moet je kiezen om je gordijnen te wassen?

Over het algemeen kunnen gordijnen probleemloos in de wasmachine gewassen worden, als je maar het juiste programma kiest.

- Linnen of katoenen gordijnstoffen kunnen op 30°C gewassen worden.
- Voor fijne gordijnen en polyester of wollen gordijnen kies je een fijnwasprogramma in koud water.

Hoe ontstop ik een rolgordijn?

Rolgordijnen voor binnen zijn praktisch, maar ze komen soms vast te zitten. Hier vind je advies over hoe je je rolgordijn in een handomdraai kunt repareren:

- Controleer of de bevestigingen op hun plaats zitten en herplaats ze indien nodig.
- Als de ketting is losgeraakt, demonteer dan het mechanisme in de doos of buis om het op de juiste manier te vervangen.

Om privacy en stijl toe te voegen aan je interieur, ontdek gordijnen en rolgordijnen aan speciale prijzen op ID Market.com!