Het kiezen van het juiste tv-meubel is geen gemakkelijke taak. Dit meubelstuk heeft namelijk vele functies. Als belangrijk meubelstuk in de woonkamer moet het tv-meubel een stevige steun bieden voor het scherm, maar het moet ook passen bij de inrichting van je huis. De afmetingen van je tv-meubel moeten aangepast zijn aan de beschikbare ruimte. Een andere essentiële factor is de plaats van je tv-meubel. Waar moet de tv worden geplaatst in de woonkamer? Naast de boekenkast? Tegenover de bank? Hoe creëer je een tv-hoek? IDMarket geeft je stap-voor-stap advies over hoe je een woonkamer creëert die net zo comfortabel is als een bioscoop.

Hoe pas je de tv in de woonkamer in?

Zelfs als je graag tv kijkt, is het niet altijd je favoriete decoratieve object. Een zwart scherm dat uit staat is niet altijd het meest esthetisch. Waar en hoe je je tv in je woonkamer installeert, heeft veel te maken met hoe hij eruit zal zien in je huis.

De ideale plaats voor je televisie

Ben je net verhuisd of heb je besloten om je woonkamer opnieuw in te richten of helemaal anders in te delen? Om de ideale plek voor je televisie te vinden, zijn hier een paar regels die je moet volgen:

  • Houd je televisie uit de buurt van ramen om reflecties van zonlicht op het scherm te voorkomen
  • Zorg ervoor dat het scherm zo goed mogelijk zichtbaar is: niets staat meer in de weg dan een eettafel, een deur, een imposante plafondlamp of een plank tussen jou en het scherm
  • Plaats de televisie tegenover de bank of waar je gewoonlijk zit (fauteuil, stoel, bed), afhankelijk van de kamer: dan hoef je je hoofd niet te draaien. Als je televisie kijkt in een fauteuil, overweeg dan voor nog meer comfort een kleine voetensteun om je benen te verlengen
  • Denk na over zachte, intieme verlichting die je interieur verfraait zonder het kijken naar je favoriete series en films te verstoren
  • Laat voldoende afstand tussen jou en het scherm: afhankelijk van de grootte van het scherm, houd rekening met 2,5 tot 5 meter
  • Plaats het scherm bij voorkeur langs een muur in plaats van in het midden van de kamer. Deze positie voorkomt dat je te veel ruimte inneemt in je woonkamer en vermindert het risico dat je toestel omvalt



salon cosy avec canapé gris et télévision accrochée au mur
Bevestiging van het tv-scherm aan de muur geeft je woonkamer een bioscoopgevoel

Een kamer met een atypische opstelling: kies voor een hoek TV-meubel

Is je woonkamer krap of niet standaard van vorm (rechthoekig of vierkant)? De oplossing: plaats je tv in een hoek tegen de muur met een hoek-tv-meubel. Dit type meubel is uiterst praktisch om ruimte te besparen en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen. In wit hout voor een geraffineerde zen-sfeer of in metaal voor een loft-sfeer, de keuze is aan jou!

Ontwerpideeën voor discrete integratie

Als tv-fan wil je dat je tv harmonieus opgaat in je interieur. Hoe integreer je je tv in de woonkamer? Het geheim: kies een tv-meubel dat de tv het best tot zijn recht laat komen of het scherm laat verdwijnen. Hier zijn een paar ideeën voor het inrichten van je tv-hoek.

Verberg het scherm

Vind je het niet prettig als het scherm uitstaat? Kies een tv-meubel met schuifdeuren om het te verbergen als je het niet gebruikt. Achter kastdeuren of in een ladekast bieden veel meubels de mogelijkheid om de tv te verbergen. Sommige tv-modellen kunnen ook zo worden gemaakt dat ze eruit zien als een schilderij van een grootmeester! Zo chic!

Heb je een hekel aan hangende elektrische snoeren of stapels stekkers op de vloer? TV-kasten met opbergvakken zijn perfect om je woonkamer vrij te houden van al die draden.

De televisie verzinken in het tv-meubel

Een tv-meubel met een uitsparing voor je televisie is een elegante manier om je tv in je woonkamer te integreren. Sommige modellen hebben planken rondom, die erg praktisch zijn voor het opbergen van je hifi-apparatuur zoals luidsprekers, maar ook persoonlijke decoratieve items. Lees je net zo graag als dat je tv-series kijkt? Kies dan voor een boekenkast met een specifiek vak voor televisie.

Waar kan ik een tv-meubel aan de muur hangen?

Een tv-meubel aan de muur is een heel moderne manier om je tv-scherm op te hangen. Door het wijdverbreide gebruik van flatscreens wordt deze inrichtingsoptie steeds populairder. De voordelen: extra vloerruimte, een plek uit de buurt van huisdieren en jonge kinderen en een zeer stijlvolle look. Waar moet ik mijn TV aan de muur hangen? Hij moet aan de muur hangen, op de juiste hoogte voor je kijkhoek vanaf de bank en op de juiste afstand van je stoel.

Tips en advies voor het inrichten van je tv-hoek

Na een lange werkdag is er niets beter dan ontspannen op de bank voor een goede film of je favoriete serie. Om deze tijd thuis optimaal te benutten, creëer je een gezellige en functionele tv-hoek in je woonkamer.

Hier zijn een paar functies om je comfort te verhogen:

  • Een voetensteun om je benen te strekken
  • Een kleine salontafel voor je tv-blad
  • Kleine lampen voor een warme sfeer
  • Een praktisch design TV-meubel: met opbergruimte, hoekmeubels, uitschuifbare meubelen, in hout of metaal, de keuze is groot

Het is niet nodig om de bank te spekken om een tv-meubel te kopen! Kies een tv-meubel dat bij je past uit ons assortiment design tv-meubels. Voor slechts enkele tientallen euro's kies je een eikenhouten of metalen TV-standaard om stijl aan je woonkamer toe te voegen en je TV-avonden optimaal te benutten.

Hebt u besloten waar u uw tv-meubel wilt plaatsen dankzij het deskundige advies van ID Market? Je moet ook nadenken over :

Afmetingen TV-meubel
Hoogte TV-meubel