Een kwaliteitsbed is essentieel voor een comfortabele slaapkamer, dus het is belangrijk om je keuze van beddengoed niet te verwaarlozen. Dit omvat een stevige bedombouw en een matras die bij je lichaam past, evenals een goede bodem. Er zijn verschillende soorten bodems, elk aangepast aan de mate van stevigheid die u wilt en het type matras dat u verkiest. ID Market heeft het beste advies voor uw slaapkamer. Je vindt hier onze koopgids om je slaapkamer goed in te richten zonder dat dit ten koste gaat van je budget. Wat is de beste bedbodem? Hoe kies je een goede bedbodem? Moet het een lattenbodem, springveer of boxspring zijn? Wat zijn de criteria voor het kiezen van de bodem die goede matrasventilatie en optimaal comfort combineert? ID Market legt het uit.

Hoe kies je een lattenbodem?

Er zijn verschillende soorten lattenbodems: verende bodems, boxsprings, lattenbodems, enz.
Maar om het bed en de lattenbodem te kiezen die u een goede nachtrust bezorgen, moet u de voordelen van elk product kennen.

Allereerst moet je jezelf de vraag stellen: wat is het doel van een boxspring?
Als we slapen, hebben we allemaal de neiging om te bewegen. De functie van een lattenbodem is om deze bewegingen op te vangen, zodat we de hele nacht comfortabel kunnen slapen. Maar de tweede functie is om de matras, of die nu van schuim of latex is, goed te laten ademen.

Dit is waar de houten lattenbodem zijn volledige potentieel voor comfortabel dagelijks beddengoed laat zien. Met zijn uit elkaar geplaatste latten zorgt hij voor een goede luchtcirculatie voor een goed geventileerde matras, wat de levensduur verlengt.

Voor een goede nachtrust moet je een lattenbodem kiezen die geschikt is voor je lichaamstype, matrastype en bedmaat.

Lit coffre blanc avec sommier à lattes
Gids voor het kiezen van een lattenbodem


Bij uw lattenbodem, al dan niet gestoffeerd, moet u een geschikte matras kiezen. De beste matras-lattenbodem combinaties :

  • Natuurlijke latex matras
  • Schuim matras
  • Traagschuim matras
Tip voor een comfortabel en praktisch bed: kies voor een boxbed. De lattenbodem kan worden opgetild en biedt zo veel opbergruimte.

Wanneer kan ik het beste mijn bedbodem vervangen?

Je blijft niet je hele leven in hetzelfde model bed liggen. Gemiddeld wordt geschat dat je je matras en lattenbodem om de 10 jaar moet vervangen, of zelfs eerder als je wakker wordt met pijn of het gevoel hebt dat je beddengoed zijn stevigheid verliest. Er zijn verschillende redenen om een nieuwe lattenbodem te kopen:

  • Groei van een kind/tiener
  • Beddengoed dat aan kwaliteit heeft ingeboet
  • Verhuizen en iets nieuws willen
  • Samenwonen
  • Een nieuwe look voor de slaapkamer


Het vervangen van je bedbodem kan deel uitmaken van een nieuw interieurontwerp voor je slaapkamer. Dit is het moment om te kiezen voor een stijlvoller bedframe, gecombineerd met een lattenbodem die meer comfort biedt tijdens het slapen (bijvoorbeeld met een versterkte lendenstreek). Soms is alleen een nieuwe lattenbodem kiezen niet genoeg: je kunt de lattenbodem verhogen met pootjes.

Denk eraan: in het ideale geval is je volledige beddengoed ongeveer 50 - 55 cm hoog, zodat je gemakkelijker in en uit bed kunt stappen.

Profiteer van goede prijzen om je lattenbodem te vervangen

Uitverkoop of gewoon goedkope winkels zoals ID Market zijn een extra mogelijkheid om een complete verandering in de slaapkamer te motiveren. Stel het vernieuwen van je beddengoed niet uit tot later: een gloednieuw bed met een lattenbodem geeft je een stevige nachtrust, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Je kunt je wensen voor stijl en design combineren met een veel comfortabelere slaapkamer en een bed waarvan de stevigheid aan je behoeften voldoet. Nu kun je de aanbevolen 8 uur slaap per nacht halen! Ontdek al onze bedbodems direct in onze online shop.