Heb je al gekeken of je de juiste lattenbodem kunt kiezen? Dit is de meest voorkomende keuze in Frankrijk. En met reden: in combinatie met een matras biedt een lattenbodem alles wat je van een goed bed mag verwachten: comfort, ondersteuning en stevigheid. Een van de voordelen is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Lees alles over het advies van ID Market en de selectie voordelige lattenbodems.

Lattenbodem: belangrijkste kenmerken

Een lattenbodem bestaat uit een metalen of houten structuur waaraan latten zijn bevestigd. Afhankelijk van het ontwerp en de vervaardiging van de lattenbodem kan het aantal latten en hun dikte variëren.

Dit type lattenbodem biedt stevige ondersteuning en een goede luchtcirculatie, zodat de matras goed geventileerd wordt. Je hebt geen last van vocht dat zich soms kan ophopen en je slaap, je comfort en je nachtelijke ontspanning kan bederven.

Om dezelfde reden is de lattenbodem geschikt voor mensen met een allergie, omdat het de lucht goed laat circuleren en gemakkelijk schoon te maken is, omdat stof en huismijt zich niet in de stof nestelen.

Lattenbodems met zichtbare latten hebben daarom de voorkeur voor mensen met een allergie of kinderen.

Wil je je lattenbodem afstemmen op de inrichting van je slaapkamer en andere ruimtes in huis? Kies dan voor wit, de ideale kleur die overal bij past!

Sommier à lattes d’un lit coffre scandinave
Ontdek alle voordelen van een lattenbodem

Wat is het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem?

De klassieke boxspring is een houten bedframe bedekt met stof. Het kan een lattenbodem of een verende bodem zijn. Hij wordt gebruikt om het beddengoed te beschermen.
Het is belangrijk om te weten dat een lattenbodem gebruikt kan worden zoals hij is (door simpelweg pootjes toe te voegen), maar hij kan ook geïntegreerd worden (door in een boxspring te passen), om esthetische redenen.

Welke latten voor een boxspring?

Voor comfort raden specialisten een minimum van 16 latten aan voor een standaard bed. Kiezen voor een lattenbodem met een groot aantal latten verhoogt het slaapcomfort, vermindert rugpijn en bevordert de kwaliteit van de slaap.

De latten zijn meestal gemaakt van massief hout (bijvoorbeeld den of beuk) of mutliplis (een technische assemblage van houten strips). De sterkte en flexibiliteit van het hout zorgen ervoor dat de lattenbodem een stevig maar comfortabel slaapoppervlak biedt.

Wat is een uitschuifbare lattenbodem?

Dit type lattenbodem past zich aan niet-standaard afmetingen aan. Dit betekent dat hij kan worden aangepast aan de afmetingen van elk bed. Het heeft ook het voordeel dat het kan meegroeien met de tijd. Het frame bestaat uit 2 rijen latten, die tussen elkaar schuiven om zich perfect aan te passen aan de gewenste breedte (van 90 tot 160 cm). Dit type lattenbodem moet worden gebruikt met een houten frame voor een perfecte ondersteuning. Het heeft het voordeel dat de afmetingen passen bij je slaapkamer. En hij is net zo geschikt voor een kind als voor twee volwassenen.

Wat is de beste lattenbodem?

Dat is de lattenbodem die past bij je matras, je grootte en je wensen voor comfort en stevigheid!

Welke prijs je ook wilt betalen voor je beddengoed, ontdek wat ID Market te bieden heeft. Beddenkast, Scandinavisch bed, gestoffeerd hoofdeinde, design poten... Vind het beschikbare decoratieve product dat perfect aan uw verwachtingen voldoet in onze online voorraad. Zodra u uw bestelling hebt geplaatst, verzenden wij deze zo snel mogelijk zodat u zo snel mogelijk van uw nieuwe lattenbodem kunt genieten, dankzij onze leveringsservice. Als het model dat je hebt gekozen in kitvorm is, moet je na levering nog tijd uittrekken voor de montage.

Alle antwoorden op uw vragen:
Wanneer moet u uw lattenbodem vervangen?