Wilt u een laag dressoir installeren, maar weet u niet waar u het moet plaatsen zodat het opvalt en een vleugje stijl toevoegt aan uw interieur? ID Market heeft een aantal ideeën en adviezen om er het middelpunt van uw inrichting van te maken. In een hal, gang, woonkamer, slaapkamer of keuken: wat de ruimte ook is, hier zijn een paar tips over hoe u uw dressoir kiest en op de juiste manier neerzet.

Een buffetkast organiseren in de eetkamer

Wil je je interieur helemaal afmaken door een dressoir in je eetkamer te plaatsen? Deze leefruimte, waar het gezin samenkomt en eet, staat centraal in huis. Daarom vereist het speciale zorg bij het inrichten en decoreren.

Om een aangename eethoek te creëren, volgen hier enkele praktische tips voor het plaatsen van je eetkamermeubels. Of de eetkamer nu groot of klein is, het is belangrijk om de verhoudingen van de kamer te respecteren bij het plaatsen van meubels en stoelen. Het doel is ervoor te zorgen dat je de ruimte niet te vol maakt, zodat je gemakkelijk kunt bewegen tussen de eettafel, stoelen, bank en salontafel. Natuurlijk moet de grootte van je meubels worden aangepast aan de proporties van je eetkamer.

Een buffetkast is niet alleen een decoratief element, maar ook een opbergmeubel voor serviesgoed en andere huishoudelijke artikelen. Er zijn verschillende manieren om het te plaatsen: tegen een muur, in een hoek of achter een bank. Kies voor een model met deuren en laden om je spullen uit het zicht en uit het stof te houden.

En om een vleugje stijl aan je inrichting toe te voegen, aarzel dan niet om muurdecoraties of een grote foto boven je dressoir te hangen. Je kunt ook een grote spiegel of zelfs meerdere spiegels ophangen, een zeer modieuze decoratietrend die je kamer een gevoel van ruimte en licht zal geven.

Dressoirs voor de keuken

Dressoirs in de keuken kunnen hoog worden geplaatst voor maximale opbergruimte in deze ruimte waar het gezin ook graag samenkomt om te eten, met stoelen rond de tafel. Wat de keuze van meubilair betreft, zijn er keukenkasten in verschillende stijlen en kleuren.

  • Rustiek decor: een houten kast met deuren, laden en glazen planken om servies in op te bergen;
  • Klassiek: een witte MDF-kast met veel opbergruimte.

Een dressoir in de gang voor praktische, trendy opbergruimte

Zou je graag een dressoir in je gang of hal plaatsen? Als je een kleine of smalle ruimte hebt, zal een laag dressoir of enfilade van 80 cm hoog en ondiep mooi staan in een hal, naast een muur.

Aarzel niet om het te accentueren met een decoratieve lamp, kaarsen, een standbeeld of door er een poster of een grote spiegel boven te hangen... Als je huis een grote entree heeft, heb je keuze te over waar je je meubels neerzet. De grootste moeilijkheid zal zijn om een meubel te vinden dat bij de rest van je interieur past.

  • Een meubelstuk in industriële stijl, gemaakt van twee verschillende materialen - hout en zwart metaal - geeft je interieur een vintage tintje;
  • Een houten dressoir in Scandinavische stijl met metalen of houten poten, strakke lijnen en zachte kleuren zal geweldig staan in een hal;
  • Een design dressoir voegt een vleugje elegantie en verfijning toe aan je interieur. Kies een wit of zwart gelakt dressoir of een tijdloos eiken dressoir.
Un buffet déco pratique et tendance pour sublimer votre intérieur
Alle criteria die je moet weten om je dressoir op de juiste manier in een kamer te plaatsen

Een dressoir in de woonkamer plaatsen

Ideeën en decoratietips nodig voor een dressoir in de woonkamer? Er gaat niets boven laden en deuren om je servies discreet in de woonkamer te houden. Kies een laag kastje, 80 of 100 cm hoog, om de kamer niet te vol te maken.

In een kleine woonkamer kan het dressoir bijvoorbeeld dienst doen als tv-meubel. In dit geval verdienen compacte dressoirs de voorkeur, met een minimale lengte van 100 cm om een flatscreen te kunnen plaatsen. In een dubbele woonkamer kan het dressoir ook dienen als afscheiding tussen de woonkamer en de eethoek.

Een dressoir in de slaapkamer

Net als de commode kan dit meubel gemakkelijk tegen een muur tegenover een bed worden geplaatst. Je kunt er zelfs een grote rotan spiegel boven hangen voor een extra decoratief tintje. Vergeet niet om het af te stemmen op de rest van je meubels en stoelen om decoratieve faux pas bij het bed te voorkomen!

De ID Market decoratiekeuze? Scandinavisch geïnspireerde meubels in wit hout of zachte kleuren, of een vintage versie met metalen details.