Wil je je leefruimte een nieuwe look geven met een dressoir dat stijl en karakter toevoegt aan je interieur? Om de juiste keuze te maken, moet je meubel voldoen aan een aantal criteria: je opslagbehoeften, de stijl van je inrichting, enz. Het spreekt voor zich dat een design dressoir niet thuis zal zijn in een keuken of eetkamer met een rustieke inrichting.

De indeling van de kamer zal ook je keuze voor een dressoir beïnvloeden. Welke maat dressoir? Welke maat moet ik kiezen voor een dressoir? Hoe kies ik een dressoir? In deze gids geeft ID Market u professioneel advies voor een succesvolle en harmonieuze inrichting.

Welke hoogte moet ik kiezen voor een dressoir?

De lage buffetkast

Het lage dressoir is de laatste jaren erg in de mode. De hoogte van het dressoir is niet meer dan 80 cm bij een gemiddelde breedte van 40 cm. Praktisch, aantrekkelijk en functioneel, het lage dressoir past gemakkelijk in elk interieur. Met zijn royale afmetingen biedt dit meubel veel opbergruimte. Het kan worden uitgerust met draai- of schuifdeuren, laden en/of legplanken. Het dressoir is een belangrijk meubelstuk in een woonkamer of eetkamer, maar het is ook een decoratief meubelstuk. Het bovenblad kan worden gebruikt om verschillende voorwerpen of kamerplanten op uit te stallen of om een spiegel of een groot schilderij te tonen.

Het hoge dressoir

Met een maximale hoogte van 160 cm zal het hoge dressoir goed staan in je leefruimte. In een kleine kamer is een ondiep hoog dressoir het ideale opbergmeubel voor serviesgoed en huishoudlinnen. Ze zijn er in alle stijlen, prijzen en materialen: MDF spaanplaat, massief hout, metaal, wit of zwart gelakt hout. Het hoge dressoir is een praktische manier om maximale opbergruimte te creëren in een kleine ruimte.

Un buffet bas en bois dans un salon épuré aux teintes douces
ID Market's advies over het kiezen van de juiste afmetingen voor uw dressoir

Hoe diep moet ik mijn dressoir kiezen?

Om de juiste maat buffetkast voor uw behoeften te kiezen, moet u eerst rekening houden met de afmetingen van de kamer en de beschikbare ruimte. Over het algemeen worden dressoirs in de woonkamer geplaatst, de ruimste kamer in huis. Om rommel te voorkomen, is de vuistregel om minimaal 70 cm ruimte vrij te laten tussen het dressoir en de eettafel, zodat de ruimte vrij kan stromen.

Wat de lengte betreft, hangt alles af van de grootte van de muur waar het meubel komt te staan en de indeling van de kamer. Een lang enfilade-element kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een woonkamer te scheiden van een eethoek. Kies in dit geval voor een imposant massief houten model van minstens 50 cm breed, dat meer ruimte inneemt en karakter toevoegt aan je inrichting.

Als je in een studio of een kleine ruimte woont, kies dan voor compacte meubels. De diepte van het dressoir is kleiner en de lengte mag niet meer dan 100 cm zijn om de ruimte te ventileren en de hoeveelheid licht te vergroten. Een decoratieve tip is om lichtgekleurde meubels te gebruiken, zoals wit of beige, en materialen zoals wit gelakt hout dat het licht weerkaatst.

Welk type dressoir moet ik kiezen, afhankelijk van de kamer?

Een praktisch en aantrekkelijk dressoir is essentieel voor dagelijks gebruik. Afhankelijk van de kamer waarin hij staat, heeft hij verschillende gebruiksmogelijkheden. In een keuken wordt een massief houten ladekast gebruikt om serviesgoed op te bergen, terwijl in een slaapkamer een buffetkast kleding of beddengoed bewaart... De afmetingen van elk element in een kamer zijn dus belangrijk voor een succesvolle en harmonieuze inrichting.

Je kunt kiezen uit verschillende stijlen dressoirs om je spullen op te bergen:

  • Een buffetkast in Scandinavische stijl met houten poten die een vintage tintje geeft aan elke kamer voor een natuurlijke uitstraling;
  • Een design dressoir met minimalistische lijnen die geweldig zal staan in een modern, eigentijds interieur;
  • Een buffetkast in landelijke stijl met planken van hout of panelen van eikenhout die prachtig staan in een moderne keuken.
  • Een industrieel dressoir met deuren voor een fabrieksinterieur.

Stijl, kleur, materialen, prijs, MDF-panelen met eikeneffect, lak, afmetingen, hoogte, breedte, beoordelingen: ontdek op ID Market een breed assortiment producten tegen minimumprijzen voor elk budget!