Bij het ontwerpen van een badkamer komt meer kijken dan het kiezen van een meubelstuk. Decoreren telt ook! Deze ruimte, die maar al te vaak wordt verwaarloosd in huis, kan worden verfraaid met design opbergoplossingen en decoratieve voorwerpen.

Kleine wandplanken, een glazen spiegel, betegeling, cementtegels of toiletverf in een trendy kleur zijn slechts enkele van de decoratieve ideeën die je kunt gebruiken om je toilet een make-over te geven tegen een fractie van de kosten! In deze gids geeft ID Market je tips en advies over hoe je je badkamer succesvol kunt inrichten en omtoveren tot een warmere, meer uitnodigende ruimte.

Welke kleur voor de muren van je badkamer?

Wil je je badkamer of toilet een nieuwe look geven? Deze smalle ruimte, die vaak als secundair in een huis wordt beschouwd, verdient wat aandacht. En er gaat niets boven een likje verf om de inrichting een frisse nieuwe look te geven!

Afhankelijk van je smaak kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren om een muur elegant te sublimeren. Om decoratieve faux pas te vermijden, zijn wit, pastel, zwart of lichtgrijs erg populaire kleuren. Je kunt echter ook flamboyantere kleuren gebruiken zoals geel, eendenblauw of roze om een vleugje originaliteit toe te voegen.

Als de oppervlakte van je kamer erg klein is, vermijd dan zwart (vloer en muur) en kies voor een lichte kleur zoals wit. In tegenstelling tot zwart zal wit de ruimte optisch vergroten en licht weerkaatsen.

Als wand- of vloerbekleding kun je cementtegels in grafische en kleurrijke patronen installeren, die erg in de mode zijn in interieurdesign, en die een chique tintje geven aan je toiletten. Bij het inrichten zijn tegels altijd een goed idee. Metrotegels zijn bijvoorbeeld nog steeds erg in de mode. Of ze nu wit of blauw zijn, ze geven je badkamer of toilet een modern tintje.

Om een muur aan te kleden, staat niets je in de weg om behang te gebruiken in je badkamer. Planten-, bloemen- of grafische motieven: fabrikanten bieden een ruime keuze aan chique behang, geschikt voor natte ruimtes (badkamer of toilet) om je look te veranderen voor minder.

Welke decoratieve meubels voor je toilet?

Op zoek naar praktische, ruimtebesparende opbergoplossingen voor je toilet? Voor een geslaagd interieurontwerp moeten bepaalde regels in acht worden genomen. Om de beschikbare ruimte in een kamer optimaal te benutten, kun je kiezen voor kleine houten planken om een muur in stijl aan te kleden zonder dat het rommelig wordt. Je kunt decoratieve accessoires, prullaria of groene planten gebruiken om ze te laten opvallen.

Om toiletpapier en hygiëneproducten op te bergen, kies je voor een wandhangend wastafelmeubel om zoveel mogelijk vloerruimte vrij te maken. Een hoog houten meubel biedt veel opbergruimte voor toiletpapier en schoonmaakproducten.

Heb je nieuwe ideeën nodig om je huis goedkoper in te richten? Ruimtebesparende meubels met houteffect, een plank boven de wc, een wc-opbergzuil... Ontdek op ID Market een ruime keuze aan voordelige producten die snel leverbaar zijn om je huis in te richten.

Toilette dans salle de bain couleur bois
Tips van ID Market voor het inrichten van uw badkamer

Welke accessoires moet je kiezen voor de beste toiletdecoratie?

Wil je de decoratie van je badkamer opfrissen zonder de bank te breken? Soms zijn een paar accessoires alles wat je nodig hebt om een vleugje stijl aan je huis toe te voegen. Hier zijn een paar ideeën om je toilet met succes in te richten:

  • Een originele toiletrolhouder in messing aan de muur voor een chique, vintage look;
  • Een glazen spiegel met een industrieel ontwerp (verkrijgbaar voor een speciale prijs op ID Market);
  • Een bamboe of metalen toiletborstelhouder;
  • Een moderne toiletzitting met een kleurrijk design dat een vleugje plezier toevoegt aan je interieur.

Als je wc geïntegreerd is in de badkamer, kies dan groene kamerplanten die de lucht zuiveren en vocht vasthouden. Dit zijn bijvoorbeeld Adiantum fragrans (varen), ficus, klimop en orchideeën. Om je waterpartij een gevoel van ruimte te geven, gebruik je verlichtingsarmaturen. Hoe feller de verlichting, hoe groter de ruimte.