Hoewel het materiaal van een tuinsalon belangrijk is voor de stijl en het comfort van de meubelen (fauteuils en stoelen), heeft het ook een invloed op de prijs. Als je wacht op de uitverkoop om je metalen tuinmeubelen in de hoek van je terras te zetten, wacht dan niet langer. ID Market heeft alle geheimen die je nodig hebt om het perfecte meubelstuk te kiezen uit het grote aanbod. Wij leveren uw product bij u thuis.

Welk metaal voor buiten? Welke metalen roesten niet? Kan roestvrij staal roesten? Welk aluminium voor buiten? Tussen de lichtheid van aluminium, de sterkte van staal en de elegantie van ijzer vertellen we je alles wat je moet weten over metalen tuinmeubelen.

Smeedijzer: tuinmeubelen in retrostijl

  • Esthetische aantrekkingskracht

Het is nog niet zo lang geleden dat smeedijzeren tafels (hoog of laag) en fauteuils een ereplaats innamen in de tuin. De tafel was vaak bedekt met een glazen of houten blad, of een geëmailleerd mozaïek in eender welke kleur: wit, beige, bruin, zwart..

Smeedijzer maakt allerlei grafische fantasieën mogelijk: de rechte hoek zonder krullen van moderne zwarte tuinmeubelen behoort tot het verleden! Allerlei arabesken zijn te zien op de tafel, bank, fauteuil en stoel van deze ijzeren tuinmeubelen.

  • Gewichtig

De ijzeren tuintafel wordt vergezeld door zware, imposante fauteuils en stoelen die moeilijk te verplaatsen zijn en waarvan het comfort wordt geboden door dikke kussens.

  • Roest

Als ijzer ouder wordt, roest het. Deze bruine tint accentueert het retro-effect dat je zoekt in vintage designmeubelen. Om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen, moet je een roestwerend product gebruiken. Je kunt ook de kleuren variëren van zwart en antraciet, en meer licht toevoegen door een wit of beige product te kiezen.

Un salon de jardin, type bistrot, sur un balcon avec vue sur les montagnes
Kies voor metalen tuinmeubelen!

Stalen tuinmeubelen: robuust en voordelig

Stalen tuinmeubelen zijn zo in de mode omdat ze mooi, stevig en betaalbaar zijn.

  • Esthetiek

Hou je van de bistro- of industriële stijl? Dan is staal iets voor jou. Het geeft je tuintafel en fauteuil die vintage look waar je zo van houdt. Voeg een gezellig tintje toe met een paar kussens en je bent klaar!

De bistro tuinmeubelen zijn perfect voor de hoek van een klein terras. De ronde tafel kan ingeklapt worden, net als de stoel. Bistro tuinmeubelen zijn gemakkelijk op te bergen aan het einde van de zomer.

  • Stevig

Of het nu gaat om een uitschuifbare of ingebouwde tafel met stoelen of een glazen salontafel met een bank met kussens, je stalen tuinmeubelen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Staal is een stevig metaal dat niet roest als het behandeld wordt met epoxyverf. Dit antiroestmiddel betekent ook dat je alle kleuren kunt uitproberen: wit, beige, bruin, antraciet en zwart.

  • Toegankelijk

Staal is niet alleen stevig, het is ook een betaalbaar metaal. Daarom wordt het zo veel gebruikt voor de poten en frames (in zwart of antraciet) van tuinmeubelen: fauteuils, banken, stoelen, uitschuifbare tafels... noem maar op, zelfs meubels van geweven hars en hout.

Op zoek naar tuinmeubelen met korting? Uitverkoop is niet nodig: op IDMarket.com profiteer je het hele jaar door van lage prijzen. Bovendien leveren we rechtstreeks aan huis, dus je kunt er net zo goed van profiteren!

Aluminium tuinmeubelen: voor een modern design

  • Lichtgewicht

Aluminium is een heel licht metaal. Ideaal als je op zoek bent naar een product dat gemakkelijk te verplaatsen is.

  • Ontwerp

Tuinmeubelen van geweven hars hebben soms een aluminium frame en bieden waar voor hun geld. De tafel kan uitschuifbaar zijn, bedekt met een glazen blad en ingebouwd. Dit betekent dat stoelen en fauteuils en hun kussens onder de tafel kunnen worden opgeborgen.

Op zoek naar lage tuinmeubelen? Neem plaats op een bank of bank en fauteuils rond de salontafel. Het aluminium frame kan gecombineerd worden met houten of textilene bekleding of kussens voor de fauteuils.

  • Duurzaam

Profiteer het hele jaar door van de uitverkoop bij ID Market en van een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. Je zult nog lang op je stoel en fauteuil op je terras kunnen zitten.

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn tuinmeubelen?

- Tuinmeubelen van geweven hars