Ben je op zoek naar nieuwe tuinmeubelen voor je terras? Als het even kan, van een materiaal dat makkelijk te onderhouden en duurzaam is. Wat is het beste materiaal voor tuinmeubelen?

Droom je van houten, metalen of kunststof tuinmeubelen? ID Market bekijkt de kenmerken van elk materiaal op het gebied van design, comfort en duurzaamheid. Ontdek alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste tuinmeubelen in onze koopgids voor tuinmeubelen.

Metalen tuinmeubelen voor een eigentijdse ruimte

Smeedijzer is lang het favoriete materiaal geweest voor tuintafels en tuinmeubelen, maar veel tuinsets zijn nu gemaakt van staal of aluminium, materialen met tal van voordelen.

  • Staal is een zeer sterk metaal. Als het behandeld wordt met epoxyverf, is het een materiaal dat niet bang is voor vocht en gaat het langer mee.
  • Lichtgewicht aluminium is een kwaliteitsmateriaal dat zeer gewaardeerd wordt voor tuinmeubelen omdat het bestand is tegen de elementen.

Ben je op zoek naar voordelige metalen tuinmeubelen? IDMarket biedt een ruime keuze aan tuinmeubelen met stalen of aluminium frames: stapelbare textilene stoelen, fauteuils met kussens en een tafel met een glazen blad... vind de stijl die bij je past om je ruimte een resoluut eigentijdse look te geven.

Terug naar de natuur met houten tuinmeubelen

Acacia en teak zijn de meest gebruikte houtsoorten voor tuinmeubelen. Als je op zoek bent naar een tafel, fauteuil of bank van hoge kwaliteit om je terras te verfraaien, kies dan voor teakhout. Teak is een exotische houtsoort die er prachtig uitziet, maar ook vrij duur is.

Als je liever goedkopere tuinmeubelen hebt die er toch natuurlijk uitzien, kies dan voor meubelen met rotaneffect. Rotan is weer in de mode in onze interieurs, maar het is niet het meest robuuste materiaal voor buiten.

Om rotan te vervangen, kies je voor ultra-design tuinmeubelen met rotaneffect. Je zult net zo betoverd zijn door het plastic draad van de eivormige fauteuils en de glazen salontafel.

En waarom zou je niet kiezen voor tuinmeubelen van hars? Kunsthars bootst de geweven PVC-vezel na en biedt uitstekende weerstand tegen de elementen.

Un salon de jardin cosy conçu dans une matière élégante et résistante
Ontdek welk materiaal je moet kiezen voor je tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn chic

Nee, kunststof tuinmeubelen zijn niet gewoon de in de zon gewassen PVC tafels en stoelen uit onze kinderkamers. De technologie van vandaag heeft materialen voortgebracht die veel stijlvoller en nog resistenter zijn.

Polypropyleen is een van de populairste materialen voor tuinmeubelen. Polypropyleen is licht, onderhoudsvriendelijk en duurzaam en kan afgewerkt worden in de kleur van je keuze.

Trend: tuinmeubelen van geweven hars

Tuinmeubelen van geweven hars doen denken aan de natuurlijke charme van rotan, maar hebben veel meer voordelen. Of het nu gaat om een fauteuil, bank of tafel, geweven tuinmeubelen van hars zijn gemaakt van een kunststofvezel die rond een stalen of aluminium frame is gewikkeld. Fauteuils zijn bedekt met stoffen kussens voor extra comfort.

  • Bestand tegen

In tegenstelling tot natuurlijke materialen zoals rotan of hout, is geweven hars op een aluminium frame extreem bestand tegen de elementen. De kleur vervaagt niet in de zon en de plastic coating is bestand tegen vocht.

  • Esthetiek

Voor een rotan effect kies je een rond geweven hars en voor een modernere look kies je een plat geweven hars.

  • Gemakkelijk te onderhouden

Een snelle schoonmaakbeurt met een doek volstaat om je tuinmeubelen van geweven hars weer in hun oude glorie te herstellen. Alleen de kussens hebben extra onderhoud nodig. De meeste kussens hebben echter afneembare hoezen, zodat ze gemakkelijk in de wasmachine kunnen worden gewassen.

Vind de tuinmeubelen van hars die bij je passen uit een ruime selectie design tuinmeubelen bij IDMarket.com.