Voor beschutting tegen regen of zon op je terras kies je voor een pergola met verstelbare lamellen. Een van de aantrekkelijkste pergola's in termen van kwaliteit/prijs. Hij heeft een stevige structuur en een dak met lamellen die je naar wens kunt verstellen. Om het type pergola te vinden dat bij je past, bekijk je het ruime aanbod aan miniprijzen op IDMarket.com.

Wat is een pergola met verstelbare lamellen?

Een pergola met verstelbare lamellen wordt gekenmerkt door zijn dak, dat is uitgerust met parallelle lamellen die naar wens kunnen kantelen. In tegenstelling tot een zonnescherm, dat een ononderbroken gebied van schaduw biedt, kunt u met het kantelbare lamellensysteem enkele of alle zonnestralen wegfilteren. Wanneer het volledig gesloten is, vormt het lamellendak een echte barrière tegen de regen.

Het lamellendak lijkt op dat van een bioklimatologische pergola. Het enige verschil is dat een bioklimatologische pergola vrij duur is in aankoop. Het is ook hetzelfde systeem als de jaloezieën voor ramen.

Een pergola met verstelbare lamellen is dus de ideale optie als je op zoek bent naar een goedkoop product.

Je kunt een set accessoires, zoals stoffen zijgordijnen, aan je pergola toevoegen om de schaduwzones te optimaliseren.

Hoe kies je een pergola met verstelbare lamellen?

  • Je hebt twee opties voor de structuur van je pergola:

- Een pergola aan de voorkant van je huis: in dit geval wordt de pergola bevestigd aan de muur van het gebouw en worden de twee palen verankerd aan de grond van je terras. Dit type product creëert een soort verlengstuk van je interieur in de tuin. Denk er bij het kiezen van je terraspergola aan om de muur op te meten waartegen de pergola tegen het gebouw staat, want je moet de afmetingen respecteren om de breedte en hoogte niet te overschrijden.

- De zelfdragende pergola heeft 4 palen die verankerd zijn in de grond. Hier is er geen nabijgelegen muur nodig om de pergola aan vast te maken of om de afmetingen te respecteren. Dit geeft je alle mogelijkheden wat betreft de locatie en het gebruik van je pergola. Hij kan zelfs onder in de tuin worden geplaatst, weg van het huis als je daar zin in hebt. Je bent dus vrij om te kiezen voor een pergola met verstelbare lamellen op de afmetingen van jouw keuze.

  • Afmetingen

Er zijn drie afmetingen waar je rekening mee moet houden voor je verstelbare pergola: breedte, overstek en hoogte.

Zorg er altijd voor dat je weet hoeveel ruimte je nodig hebt voor je toekomstige pergola voordat je tot aankoop overgaat. Vooral als je pergola tegen een muur komt te leunen, moet hij de juiste hoogte hebben.
Bedek voor je eigen comfort niet de hele breedte van je terras met een pergola.

  • Het materiaal

Een houten pergola geeft een rustieker gevoel aan je tuin, maar heeft wel een speciale behandeling nodig omdat regen en zon de pergola dof maken. Hout is minder onderhoudsvriendelijk dan aluminium, dus kies voor een aluminium pergola als je problemen op dit gebied wilt vermijden. De stevige antracietgrijze palen geven je terras een opvallende uitstraling.

Une pergola avec lames orientables
Al ons advies over het kiezen van een pergola met verstelbare lamellen

Uw pergola aan een lage prijs met ID Market

Kies voor de pergola met verstelbare lamellen van ID Market. De structuur bestaat uit antracietgrijze palen die een kwaliteitsvolle ondersteuning bieden voor een dak met PVC lamellen. ID Market biedt een breed assortiment pergola's die zowel mooi als praktisch zijn.

De pergola is verkrijgbaar als bouwpakket en kan gemakkelijk geleverd worden. Voeg een module toe aan uw pergola, zoals een luifel, voor nog meer schaduw. Het doek van een verticale luifel biedt een formidabele bescherming tegen de zonnestralen, maar ook tegen andere mensen.

Vind alle productiedetails van onze producten en klantenbeoordelingen in onze online shop. Wacht niet langer op uw offerte voor een te dure pergola, bestel nu de pergola van uw dromen bij IDMarket.com.

Ontdek onze andere types pergola:

- Vrijstaande pergola