Moet je een buitenvolière installeren om je kippen te huisvesten? Dit materiaal wordt buiten het huis, in de tuin, geplaatst en is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van het aantal vogels dat je wilt huisvesten. De praktische en duurzame volière biedt een betere bescherming tegen roofdieren. Hoe installeer je een volière? Welke materialen moeten worden gebruikt? Hoe groot moet de volière zijn? Wat is de beste locatie? Ontdek ons advies over het plaatsen en onderhouden van een volière!

Welke materialen moet je kiezen voor je volière?

Om ervoor te zorgen dat uw vogels een veilig en beschermd onderkomen hebben, kiest u voor een gaas van gegalvaniseerd staal. Dit soort materiaal biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en heeft een aantal voordelen voor uw kippen of andere dieren (eenden, ganzen):

  • Bescherming tegen roofdieren;
  • Verhoogde weerstand tegen pikken;
  • Rotbestendig;
  • UV- en weerbestendig;
  • Goede levensduur.

Er zijn verschillende opties op de markt: bouwpakketten voor kippenrennen, gaaspanelen in verschillende maten, rollen gaas. Natuurlijk vergt het installeren van gaas meer tijd en moeite. Het voordeel van deze kooiconfiguratie is dat ze kan worden aangepast aan je behoeften en wensen.

Kippenvolière: met welke andere criteria moet rekening worden gehouden voor een succesvolle installatie?

Type gaas

De aanbevolen maaswijdte varieert tussen 13 x 13 en 25 x 25 mm, afhankelijk van de gehouden soort. Uiteraard geldt: hoe kleiner en strakker het gaas, hoe effectiever het is om te voorkomen dat roofdieren de volière binnendringen.

De dikte van het gaas

Voor een kippenvolière is de diameter van het ijzerdraad of staaldraad over het algemeen minimaal 0,8 mm.

Locatie

De gaasstructuur moet op de grond worden geïnstalleerd, dicht bij de stal en in het verlengde van het kippenhok, op een vlakke ondergrond om te voorkomen dat er water stagneert in geval van regen.

Deux poules dans un jardin
Volg ons advies over het installeren van een volière

Een volière plaatsen

Hoe installeer je een volière? Zodra u de locatie voor uw volière hebt gekozen, moet u een plan maken om uw toekomstige kooi te visualiseren. Om de afmetingen te berekenen, moet u rekening houden met de beperkte ruimte in uw tuin, de grootte van uw kennel en de diersoort. Op basis van al deze criteria kun je dan de grootte van de volière berekenen die je nodig hebt.

Als je kippen houdt, heb je een ruimte nodig die groot genoeg is zodat ze harmonieus samen kunnen leven.

Constructiefase

Het gaas moet goed in de grond worden verankerd om te voorkomen dat roofdieren een tunnel naar de leefruimte graven.

Tijdens de bouwfase moeten de poten van de palen in de grond worden ingegraven om ervoor te zorgen dat de hele structuur goed ondersteund en stevig is. Zodra de palen stevig staan, kun je het gaas installeren. Tot slot breng je het waterdichte, UV-bestendige dakzeil aan met behulp van de meegeleverde bevestigingsmiddelen.

De ID Market kippenrennen zijn ontworpen in samenwerking met professionele fokkers en zijn perfect afgestemd op de specifieke behoeften van de dieren. De ID Market kippenrennen zijn eenvoudig zelf in elkaar te zetten. Er worden echter twee personen aangeraden om deze handeling met een gerust hart uit te voeren. Trek minstens 60 minuten uit voor de montage: je kippen hoeven niet lang te wachten om van hun nieuwe ruimte te genieten!

Om de inrichting af te maken, kun je een dikke laag zandstrooisel op de vloer leggen. Dit maakt het voor je kippen comfortabeler, vooral in de winter als de temperatuur daalt.

Andere dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een volière installeert of onderhoudt:

- Waar plaats je een buitenvolière?
- Hoe maak je een volière schoon?