De hoge tafel is de moderne versie van de conventionele eettafel, halverwege tussen het keukenblad en de bartafel. Hij brengt een lichte sfeer in huis. Maar wist je dat er verschillende tafelbladhoogtes zijn? Volg ons advies om de juiste hoogte te kiezen voor dit designmeubel.

In onze koopgids voor hoge tafels vind je al het advies dat je nodig hebt om het juiste meubelstuk voor je huis te kiezen.

Kies een hoge tafel of een bartafel

Hoewel deze designtafel veel te bieden heeft op het gebied van uiterlijk, is ruimte vaak de doorslaggevende factor bij het kopen ervan.

Als je keuken niet veel ruimte overlaat, is een hoge bartafel met een centrale poot een verstandige keuze.

Dit meubel bespaart duidelijk ruimte op de vloer, terwijl het een minimum aan comfort biedt voor je maaltijden. Je kunt er zelfs een kruk onder plaatsen.

Als je een grotere kamer hebt, ontzeg jezelf dan niet de voordelen van dit meubel, dat je huis een uitgesproken designuitstraling zal geven.

Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kun je kiezen voor een vierkant of rechthoekig blad, in hout (massief eiken bijvoorbeeld) of in een moderner materiaal zoals glas of metaal. Dit geeft je al het comfort van een traditionele tafel, met barstoelen of krukken in een bijpassende stijl.

Table haute installée dans une cuisine ouverte sur le salon
Volg ons advies om de juiste hoogte voor je hoge tafel te bepalen

Hoe hoog is een hoge tafel?

Een klassieke tafel komt 70 cm boven de vloer uit. Een hoge tafel meet tussen 90 en 110 cm. Het is dus het gebruik dat je ervan wilt maken dat je zal leiden naar de beste keuze.

Het voordeel van een bartafel is dat alles binnen handbereik is. Je hoeft niet te bukken om de tafel te dekken of je computer te openen. Je hoeft alleen maar op een kruk of een barstoel te gaan zitten en je zit in een goede positie, zelfs om te werken alsof je aan een bureau zit. Het is een veelzijdig meubelstuk dat zowel in keukens, woonkamers als eetkamers kan staan!

In een keuken met een houten werkblad kies je best voor tafels met een lager blad, op 90 cm hoogte, zodat je comfortabel kunt zitten tijdens het eten. Als dit een nadeel voor je is, kies dan voor een product met een verstelbare hoogte en een stalen poot.

Verschillende tafelhoogtes

Eettafel70 cm hoog
Hoge tafel90 cm hoog
Statafel110 cm hoog
Statafel 110 cm hoog

De 2 grote voordelen van een hoge tafel

  • De zithouding! Op de kruk van een mooie hoge tafel, van hout of metaal, kun je comfortabel zitten in een ergonomische houding die minder rugpijn veroorzaakt: zitten op een hoge stoel biedt een comfortabele ondersteuning, met gestrekte benen en de voeten stevig op hun plaats. Je kunt je zithouding ook optimaliseren door te kiezen voor een tafel met verstelbare hoogte, vaak vierkant, zoals in de Scandinavische stijl.
  • Stijl! Een hoge tafel verandert de look van de kamer en voegt volume toe, zelfs aan een kleine keuken. Rechthoekig of vierkant, in hout of metaal, het geeft de indruk dat de ruimte goed wordt gebruikt, dat de meubels de ruimte beter vullen. Wat het ontwerp betreft, wees niet bang om te spelen met kleurvariaties. Klassiek bruin voor het blad, maar ook zwart en wit voor de poten om bij de kleur van de stoelen te passen.

Hoe hoog moet een rechte tafel zijn?

De "mange debout" is 110 cm hoog en stelt je in staat om... staand te eten! Wat is de juiste hoogte voor een bar? Hetzelfde, 110 cm: de bistro is in huis gekomen. Je kunt gaan zitten, een koffie drinken of door een tijdschrift bladeren. Tijdens een avondje uit met vrienden kun je rond een glas gaan zitten voor een gezellige bistro-sfeer.

Maar als je comfortabel wilt kunnen zitten, moeten krukken minstens 80 cm hoog zijn, of beter nog, in hoogte verstelbaar zijn.

Tot slot moet je bij het kiezen van de juiste goedkope hoge tafel ook rekening houden met de breedte:

Wat is de minimale breedte voor een bartafel?

Bezoek IDMarket.com om je goedkope bartafel te vinden: we hebben een breed assortiment tafels op voorraad. Profiteer van rechtstreekse levering aan huis vanuit onze voorraad in Frankrijk en een beveiligde betaalomgeving. Je meubelen worden onmiddellijk verzonden voor een optimale levering.