Omdat hij praktisch en modern is, past de hoge tafel net zo goed in de keuken als in de eetkamer of het atelier. De bartafel combineert de voordelen van een werkblad en een bistrotafel. Hij kan ook worden omgevormd tot een echte eettafel. Maar je moet wel weten welke afmetingen je moet kiezen. Net als bij een gewone tafel is de breedte van het blad een beslissende stap. Hier is ons advies om je te begeleiden.

Zie ook onze uitleg over hoe je de juiste statafel kiest.

Hoe breed is een bartafel?

Bartafels zijn perfect om een warme en gezellige sfeer te creëren.

Daarom zijn ze aangepast aan de meest uiteenlopende inrichtingsvereisten. En omdat de afmetingen kunnen variëren, wil je weten welke breedte je moet kiezen voor een statafel. Of wat de minimale breedte is voor een bar?

Het eerste criterium waarmee je rekening moet houden, is de grootte van de ruimte waar het meubilair komt te staan. Er moet ook rekening worden gehouden met het aantal mensen dat er regelmatig of af en toe gebruik van zal maken.

Als je eenmaal de plaats in de kamer hebt bepaald, hoef je alleen nog maar de stijl van je hoge tafel te kiezen die bij je inrichting past.

Bekijk onze selectie design hoge tafels tegen lage prijzen met levering aan huis.

Une table haute installée dans une cuisine claire
Ons advies voor het kiezen van de breedte van je hoge tafel

De grootte van je kamer

Waar ga je je bartafel plaatsen? Dit type meubel kan overal staan: in een keuken, een eetkamer, een studio, zelfs op een terras. Het belangrijkste is dat je berekent hoeveel ruimte je meubel inneemt. Zo kun je de ideale breedte en lengte van je hoge tafel bepalen, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Als je de ruimte in een kleine keuken optimaal wil benutten, kan je kiezen voor een rond of vierkant blad, voor een bistrotafel of een statafel. Heb je meer ruimte, kies dan voor een vierkante of rechthoekige tafel, die meer veelzijdigheid en comfortabelere afmetingen biedt.

Het aantal gasten aan een bartafel

Dit hangt natuurlijk af van het aantal mensen in je huishouden. Maar als je vaak mensen op bezoek hebt, moet je ook bepalen hoeveel gasten je meestal hebt, zodat je precies weet wat je nodig hebt.

Afmetingen om te onthouden:

  • Laat achter elke stoel of kruk minstens 60 cm ruimte over, zodat je gemakkelijk kunt gaan zitten.
  • Om comfortabel te zitten, moet je op het dienblad 60 cm per gast vrijlaten. Om de lengte van het dienblad te verkrijgen, vermenigvuldig je deze breedte met het aantal gasten.
  • Laat ook 45 cm vrij voor elke gast.

De positie van de tafel in de kamer

Als je de tafel in het midden van de kamer plaatst, moet je zorgen voor de nodige vrije ruimte, d.w.z. genoeg ruimte om de stoelen of krukjes uit te trekken voordat je gaat zitten zonder dat je voeten klem komen te zitten. Je moet je ook achter de stoelen kunnen bewegen zonder tegen de muur te leunen.

Als de bar in een keuken tegen een muur staat, kan hij ook als werkblad worden gebruikt. In dit geval is een diepte van 60 cm voldoende.

In een kleine keuken optimaliseert een statafel met een centrale voet de ruimte. Hij is perfect voor een hapje en je kan er zelfs een kruk onder schuiven.

De bartafel in je interieur

Nu is het tijd om te decoreren. Ben je op zoek naar harmonie met de rest van je witte of zwarte metalen meubels? Of wil je van je hoge tafel het pronkstuk van je keuken maken? Je hebt alles wat je nodig hebt om je wensen te uiten. Aan jou de keuze!

Als je al hoge stoelen of krukjes hebt, zullen hun stijl en materiaal je enkele richtlijnen geven die je al dan niet mag volgen. Afhankelijk van de sfeer waar je voor gaat, kun je kiezen voor producten met een bijpassend ontwerp. Of kies voor een product met een eenvoudig ontwerp, in massief hout of een neutrale kleur, dat het voordeel heeft dat het gemakkelijk in elk interieur past.

  • Materialen

    Bovenblad: glas, massief hout (beuken, eiken), MDF.
    Poten: staal, verchroomd metaal, MDF, massief hout.

    Let op het gewicht van het blad! Het moet zwaar zijn voor de stabiliteit van de installatie, die stevig op de poten rust.

  • De kleuren

    Ga voor soberheid in zwart en wit, voor een resoluut eigentijdse look. Of, voor een meer verfijnde look, kies voor een kleur die past bij de dominante tinten in je huis.

Uw hoge tafel bij ID Market

Geniet van een ruime keuze aan producten voor uw huis, met levering aan huis. Kijk op IDMarket.com voor beoordelingen van onze meubels en producten. Je vindt hier ook onze complete gids voor het kiezen van de juiste hoge tafel:

Wat is de juiste hoogte voor een hoge tafel?