Het inrichten van een kleine kamer is vaak een hele klus. En als het om de eetkamer gaat, is het nog ingewikkelder. We hebben vaak veel ideeën die we niet in de praktijk kunnen brengen omdat we niet genoeg ruimte hebben.

Eet je je dagelijkse gezinsmaaltijden graag aan een echte eettafel? Dan kun je niet zonder dit essentiële meubelstuk. Welke tafel past bij een kleine eetkamer?
Als centraal meubelstuk in deze leefruimte moet de eettafel de juiste afmetingen hebben voor de beschikbare ruimte. Welke tafel voor welke ruimte? ID Market heeft een aantal leuke ideeën voor het inrichten van een kleine eetkamer met een trendy eettafel die je inrichting verfraait.

Une table adaptée aux petites salles à manger

Volg ons advies voor het kiezen van een tafel voor een kleine eetkamer

Een vierkante of rechthoekige tafel?

Ronde tafels zijn gezellig als ze klein zijn. Een ronde salontafel is zelfs heel stijlvol in een woonkamer. Maar als je op zoek bent naar een eettafel voor het hele gezin, kies je best voor een vierkante of rechthoekige tafel.
De vierkante tafel heeft vaak de voorkeur voor de eethoek in de keuken.
Met de rechthoekige tafel kunnen meerdere mensen comfortabel samen eten en past hij in elke kamer, zelfs in een smalle.

Slim gerangschikt met andere meubels

Plaats de eettafel niet systematisch in het midden van de kamer. Dit is een goed idee als je genoeg ruimte hebt, maar als je niet genoeg ruimte in huis hebt, is het geen goed idee.
Een tafel tegen de muur, tegen de bank in de woonkamer of naast het dressoir zijn allemaal goede manieren om een echte eethoek te creëren. Bovendien voeg je stijl toe aan een kleine eetkamer.

Een glazen blad

De wonderbaarlijke oplossing om het volume van een tafel te verminderen is transparantie. Door een glazen blad voor je eettafel te kiezen, kun je een vleugje lichtheid toevoegen aan je kleine eetkamer. Maar pas op voor krassen en vingerafdrukken!

Een minimum aan stoelen

Als je niet veel ruimte hebt, waarom zou je je dan druk maken om overbodige stoelen? Beperk het aantal stoelen dat je nodig hebt voor dagelijks gebruik tot een minimum en zet de andere stoelen weg. Haal ze alleen tevoorschijn als je gasten hebt. Beperkte opbergruimte? Kies dan voor klapstoelen, die zijn gemakkelijker op te bergen.

Modulaire meubels

Om te voorkomen dat je ruimte onoverzichtelijk wordt, kies je voor modulair meubilair. Opklapbare stoelen, bladen die kunnen worden uitgebreid door verlengstukken toe te voegen, opklapbare of inklapbare panelen... er is geen tekort aan oplossingen om je aan te passen aan de grootte van je kamer en ruimte te besparen in je huis.

Vermijd een overvolle inrichting

Verzamel je graag decoratieve voorwerpen, voeg je kleur toe aan de muren en tapijten op de vloer, en etaleer je je vakantieherinneringen in elke hoek van de kamer? Vergeet de slechte gewoonte om de ruimte te overladen! Een eethoek inrichten in een kleine keuken of eetkamer betekent je beperken tot het essentiële.

Vermijd donkere kleuren

Het is algemeen bekend: wit vergroot de ruimte. Waarom denk je dat wit de overheersende kleur is op de muren van je huis? Om de ruimte groter te maken en een kleine eetkamer op te fleuren, kies je voor lichte kleuren en vermijd je te donkere meubels.

Een tafel met een verfijnd ontwerp

Tafels in Scandinavische stijl staan bovenaan de lijst. Hun lichte kleuren en strakke lijnen passen in elk interieur. Het gebruik van hout geeft tafels warmte en authenticiteit.
Er is geen betere manier om een gezellige sfeer te creëren dan met een houten tafel! In combinatie met lichte kleuren brengt hout licht in de kamer zonder veel ruimte in te nemen.

De juiste eettafel kiezen voor de beschikbare ruimte

- Hoe pas je een eettafel in een kleine woonkamer?
- Hoeveel ruimte heb je nodig om rond een tafel te bewegen?