Op zoek naar een eenvoudige, natuurlijke look voor je doucheruimte? Meubels van bamboe zijn erg in de mode in de wereld van het interieurontwerp en brengen een vleugje exotiek in huis. Naast de esthetische kwaliteiten is bamboe een materiaal dat zeer goed bestand is tegen vocht en schimmel. Bamboe meubelen, met of zonder legplanken, zijn dus perfect voor toiletten en badkamers!

Wat zijn de criteria om een bamboe toiletmeubel te kiezen? Welke afmetingen? Wat moet je kiezen tussen een opzetmeubel, een kast of een opbergzuil? Deze gids geeft je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Welke stijl moet ik kiezen voor een bamboe badmeubel?

Wil je de natuur in huis halen? Om een zen-sfeer te creëren in je toilet of badkamer gaat er niets boven een bamboemeubel. Dit trendy, slijtvaste materiaal, dat zeker een goede keuze is voor interieurdesign, is perfect voor het inrichten van toiletten of badkamers dankzij zijn waterbestendige en rotbestendige eigenschappen.

Het ziet er ook geweldig uit en creëert meteen een warme, zachte en opgeruimde sfeer. En in een kamer die vaak wordt verwaarloosd bij het inrichten, zal bamboe een welkome aanvulling zijn! Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, is er een breed scala aan meubels op de markt:

Een bamboe toiletplank

Dit bamboe toiletmeubel is perfect voor kleine ruimtes. Het is trendy en ruimtebesparend en heeft twee planken voor het opbergen van schoonmaakmiddelen en toiletpapier. Ideaal voor het inrichten van je toilet!

Bamboe opzetstuk voor wc of wasmachine

Om de ruimte boven je hoofd optimaal te benutten, gaat er niets boven een opbergeenheid met deuren om hygiëneproducten en toiletpapier discreet op te bergen.

Bamboe badmeubel

Om de ruimte onder de wastafel optimaal te benutten, kies je voor een lage opberger met deuren en planken. Het is functioneel en ruimtebesparend en geeft je toilet of badkamer een verfijnd accent.

Étagère dessus toilette en bambou
Kies voor een bamboe badmeubel!

Welke afmetingen voor je bamboe badmeubel?

Voordat je een meubel kiest, moet je de afmetingen van je toilet of badkamer nauwkeurig opmeten.

Een vrijstaande houten opbergzuil, een machineopzet, een kast met deuren, wandplanken... Welk model bamboe toiletmeubel je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat de hoogte en breedte van het product dat je kiest past bij de beperkingen en afmetingen van je kamer.

In zo'n kleine ruimte telt elke centimeter en daarom moet je de productbeschrijving en -informatie goed lezen voordat je bestelt.

De belangrijkste criteria om rekening mee te houden

  • Locatie van leidingen en openingen;
  • De breedte en diepte van het meubilair: in een kleine kamer is diepte een belangrijk criterium om te voorkomen dat de ruimte rommelig wordt. Fabrikanten bieden een ruime keuze aan meubels met een smalle breedte en diepte om de ruimte te maximaliseren;
  • De hoogte van het opbergmeubel of de kolom.

Op zoek naar voordelige meubels voor je badkamer? Ontdek op ID Market een breed assortiment designmeubels op voorraad tegen speciale prijzen, beschikbaar voor snelle levering. Of je nu op zoek bent naar een Scandinavische collectie houten producten met een minimalistische, strakke stijl, een industriële collectie met een reeks bi-materiaal metalen producten in zwart en hout, of een moderne collectie met sobere witte houten producten, de keuze is aan jou!

Accessoires voor een 100% natuurlijke inrichting?

Om bamboe meubelen optimaal tot hun recht te laten komen in een vochtige ruimte, kies je voor rieten decoratieve accessoires zoals manden voor je toiletartikelen, een bamboe toiletborstelhouder, een bamboe toiletpapierhouder, gemakkelijk te onderhouden groene planten, enz.

Om een witte muur op te laten vallen, kies je bijvoorbeeld voor een ronde spiegel van plantaardige vezels.

ID Market biedt een breed scala aan voordelige producten om uw huis in te richten: voordelige toiletmeubels, vrijstaande badkamerzuilen, ruimtebesparende witte houten opbergzuilen, opzetbare toiletmeubels, etc. Aarzel niet om uw afleveradres te controleren voordat u uw product bestelt.

Je kunt ook andere stijlen toiletmeubels kiezen die bij je inrichting passen:

- WC-meubel industriële stijl
- WC-meubel wit