Een pergola is een lichtgewicht structuur met een dak dat wordt ondersteund door palen. Deze overkapping kan op een terras of in een tuin worden geïnstalleerd en creëert een schaduwrijke plek die beschermd is tegen regen, wind en zonlicht... Bij mooi weer wordt de pergola een echte extra leefruimte waar je de ruimte buiten je huis optimaal kunt benutten.

Er zijn verschillende modellen en soorten pergola's op de markt: vrijstaand, bioklimatologisch, aangebouwd, demonteerbaar, enz. Deze structuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de beschikbare oppervlakte in uw buitenruimte, en in verschillende materialen. ID Market bekijkt wat er verkrijgbaar is.

Wat zijn de kenmerken van een pergola?

Een pergola is een tuininstallatie die bestaat uit kolommen of balken die een houten, PVC of aluminium frame ondersteunen. De dakbedekking van een pergola kan van verschillende materialen gemaakt zijn: 100% polyester stof, PVC of polycarbonaat platen. De pergola heeft de laatste jaren een lange weg afgelegd! Deze structuur, een echte leefruimte, bestaat in verschillende stijlen: klassiek, modern, eigentijds of design... Hij helpt de ruimte te structureren door een aangename, vriendelijke schuilplaats te creëren wanneer het warm is. Praktisch en aantrekkelijk, deze overkapping is een goed alternatief voor een veranda. Afhankelijk van de configuratie van je buitenruimte kan het op verschillende plaatsen worden geïnstalleerd:

  • Naast een zwembad
  • Leunend tegen een van de muren van je huis om een schaduwrijk terras te creëren
  • In het midden van een tuin (gemakkelijk te demonteren vrijstaande pergola)

Het dak van een pergola kan vast zijn of voorzien van verstelbare, oprolbare lamellen of een oprolbare afdekking. Om de schaduwzone te maximaliseren, is het toevoegen van luifels of zijpanelen een van de opties.

Tip: kies een model dat past bij de architectuur van uw huis en de buitenomgeving.

Une pergola installée au bord d’une piscine
ID Market legt alles uit wat u moet weten over pergola's

Wat zijn de verschillende soorten pergola's?

Afhankelijk van uw tuinarchitectuurproject kunt u kiezen tussen verschillende soorten pergola 's:

  • Vrijstaande pergola: dit is een vrijstaande structuur die overal in uw tuin kan worden geïnstalleerd.
  • Bioclimatische pergola: deze overkapping bestaat uit een aluminium, houten of stalen structuur en een dak met oosterse latten, zodat je in elk seizoen van je buitenruimte kunt genieten. Dit type pergola past zich aan de klimatologische omstandigheden aan, regelt de warmte op je terras in de zomer en houdt het licht buiten in de winter voor optimaal comfort het hele jaar door.
  • Lean-to of muurpergola: zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit type pergola aan de muur van een huis bevestigd met behulp van grondankers en een muurbevestigingssysteem, waardoor er een natuurlijke continuïteit met je interieur ontstaat. Vaak biedt de pergola plaats aan tuinmeubilair voor zomerse maaltijden. Het dak kan worden ingeschoven om je ruimte aan te passen aan je behoeften.

Wat zijn de voordelen van een pergola?

Twijfel je nog om een pergola in je tuin te plaatsen? We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet - en dat zijn er heel wat!

  • Biedt een aangename, schaduwrijke plek om te ontspannen in de zomer
  • Garandeert effectieve bescherming tegen zon en regen
  • De pergola ziet er geweldig uit en voegt een vleugje karakter toe aan je buitenomgeving
  • Kan eindeloos worden aangepast (vooral bioklimatologische pergola's) om beter aan uw behoeften te voldoen
  • Snel te installeren
  • Zorgt voor een goede ventilatie van je terras
  • Betaalbaarder dan een serre
  • Een volwaardig decoratief element in je tuin, met planten, zonwering, gordijnen, enz
  • Pergola's zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, afhankelijk van je behoeften (PVC, metaal, staal)
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Geen bouwvergunning nodig

De bioklimatologische pergola heeft extra voordelen (verstelbare lamellen om het zonlicht en de ventilatie te regelen, gemotoriseerd systeem).
Om uw comfort te verhogen, kunt u uw installatie aanvullen met een reeks accessoires: LED-verlichting, zijluifels, enz.

Op zoek naar een pergola die zowel functioneel als stijlvol is? ID Market biedt een ruime keuze aan modellen tegen lage prijzen voor uw buitenruimte! Of u nu op zoek bent naar een aangebouwde, schuifbare of intrekbare pergola, kies het product dat het best geschikt is voor uw tuinarchitectuurproject uit onze selectie modellen in voorraad.

Ontdek andere types pergola's:

- Vrijstaande pergola's
- Bioklimatologische pergola's