Als je een tuin hebt, is het essentieel om een doeltreffende en, indien mogelijk, ecologisch verantwoorde bescherming tegen de zon te vinden. Om optimaal te kunnen genieten van gezellige buitenmomenten, zelfs in direct zonlicht, kiest u voor een zonnescherm!

Met zijn lichte helling is een zonnescherm ideaal om een schaduwrijke plek op je terras te creëren. Manueel of gemotoriseerd, effen of met motief, kies de zonwering die het best bij je past. Welke zonwering moet u kiezen? Volg het advies in de koopgids voor tuinontwerp van ID Market.

Bent u op zoek naar een voordelig design zonnescherm? Maak uw keuze: ID Market biedt u online een ruime keuze aan luifelmodellen, op voorraad en leverbaar. Er is zeker een luifel die bij u past. Bestel online en ontvang uw product rechtstreeks bij u thuis dankzij de levering aan huis. U hoeft niet te wachten, met de expreslevering worden uw producten binnen 48 uur verzonden!

Met welke criteria moet ik rekening houden bij het kiezen van een voortent?

Welke luifel moet ik kopen? In plaats van teleurgesteld te zijn, na levering, door een product dat niet overeenkomt met uw behoeften of uw imago, zijn hier een paar kenmerken van luifels waar u rekening mee moet houden voordat u uw keuze maakt:

Pergola of luifel?

De ene heeft een vaste aluminium structuur, terwijl de andere een doek heeft met een stevig aluminium frame. Beide producten bieden hoogwaardige zonwering in uw tuin.
Het verschil zit hem in de imposante pergola die aan de ene kant ruimte inneemt op het terras en de discrete zonwering aan de andere kant.

Handmatige of gemotoriseerde zonwering?

Het voordeel van een manueel zonnescherm is dat het een doeltreffende zonwering biedt voor een terras of balkon tegen een lage kostprijs. Het monobloc zonnescherm, dat geen cassette heeft, is zelfs nog goedkoper.

Gemotoriseerde zonweringen daarentegen zijn duurder omdat ze extra uitrusting vereisen: een motor, een geïntegreerde cassette, enz. Toch kan een gemotoriseerd product praktisch zijn voor zonweringsmodellen met een doekoverstek van meer dan 4 meter.

Hoe kiest u het doek en de kleur van uw voortent?

Over het design van luifels lopen de meningen uiteen. Met of zonder volant? Gestreept, gedessineerd of effen? Aan u om te beslissen en het product te vinden dat het beste bij u past.

Na de mode voor gestreepte of gedessineerde luifels, zijn antracietgrijs en wit nu de trend. Houtskoolgrijs past perfect bij een modern huis en design tuinmeubelen van geweven hars. Wit brengt chique en elegantie op een houten terras.

Let op: als je op zoek bent naar eco-verantwoorde bescherming tegen de zon, kies dan voor een donkere stof, die 100% van de UV-stralen blokkeert.

Tip: zonneschermen met een lange volant (verticale stof aan het uiteinde van het zonnescherm) kunnen bijzonder populair zijn op een terras of balkon op het zuiden om de stralen van de ondergaande zon te beperken.

Welke afmetingen moet mijn luifel hebben?

Om de juiste afmetingen voor uw zonnescherm te kiezen, meet u de muur waaraan het product bevestigd zal worden. Bepaal vervolgens het schaduwoppervlak dat u op uw terras wilt hebben. Hoe groter het gebied, hoe groter de projectie van uw luifel.

Un store banne au-dessus d’une terrasse en plein été
Volg ons advies om uw zonnescherm te kiezen

Hoe installeer en onderhoud je een zonnescherm?

Als je overweegt omeen zonnescherm op je terras of balkon teinstalleren, moet je een aantal vragen beantwoorden:

Welke bouwvergunning is er nodig?

Je hebt geen bouwvergunning nodig, maar je moet wel een eenvoudige verklaring van werken indienen bij het gemeentehuis.

Hoe moet een zonnescherm geïnstalleerd worden en op welke hoogte?

Afhankelijk van het product dat u kiest (handmatige zonwering met een enkele unit of gemotoriseerde zonwering met een geïntegreerde cassette) en de steunmuur, varieert het type bevestiging.

Tips voor een perfecte installatie: zorg ervoor dat u de armen van de luifel uitlijnt met de cassette.

De hoogte is afhankelijk van :

- De elementen op je gevel: verlichting, rolluikkast, ramen, enz.
- De hoeveelheid schaduw die je op je terras wilt. De schaduw die het zonnescherm biedt, hangt af van de projectie van het zeil en de helling ervan.

Let op: de helling van uw zonnescherm moet tussen 5° en 20° zijn om het zonnescherm eronder door te laten en toch voldoende schaduw op uw terras te geven.

Hoe onderhoud en repareer ik een zonnescherm?

Volg deze tips om de levensduur van uw zonnescherm te verlengen en de kwaliteit van het doek te behouden: reinig idealiter twee keer per jaar het zeil, de armen en het frame van het zonnescherm. Houd het doek opgerold als u het niet gebruikt.

Als uw zeil gescheurd is, gebruik dan een reparatieset voor luifels. Ontdek onze producten in voorraad aan speciale prijzen en beschikbaar voor levering!