De productie van zonneschermen in Frankrijk is nooit gestopt, ondanks de komst van andere producten zoals pergola's en schaduwdoeken. Daar is een goede reden voor: dit kwaliteitsproduct biedt bescherming tegen de zon tegen een lagere prijs.

De doeken zijn esthetisch en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Praktische, gemotoriseerde zonneschermen met radiografische afstandsbediening concurreren met de klassieke handmatige zonneschermen met zwengel.

Afmetingen, kleuren, afwerking, gemotoriseerde of handbediende luifel, met of zonder geïntegreerde box, zonnescherm, sensor... als u niet weet hoe u een keuze moet maken uit de vele beschikbare producten, is hier een koopgids voor luifels om u te helpen de goedkoopste luifel en de ideale eigenschappen ervan te vinden.

Pergola of zonnescherm: welk product moet ik kiezen voor mijn terras?

Hoewel het installeren van een pergola op een terras een beetje lastig kan zijn en het product duur is, is de pergola een groot succes in Frankrijk, omdat het andere voordelen heeft.

De aluminium structuur doorstaat elke test: wind, regen, zon... en biedt de meest aangename bescherming tegen de zon. Het praktische gemotoriseerde systeem maakt gebruik van een radiografische afstandsbediening om de daklatten naar wens te verstellen. Je hoeft alleen maar reservebatterijen mee te nemen.

Als je geen vloeroppervlakte wilt innemen op je terras, kies dan voor een zonnescherm. Zodra het doek en de armen gesloten zijn, verschijnt alleen een witte integrale box (als het gekozen model er een heeft) discreet op de gevel. Het acryldoek van een zonnescherm zorgt voor schaduw en een kwaliteitsafwerking.

Om je te helpen kiezen tussen een pergola of een zonnescherm, ontdek je de voordelen van elk product.

Handmatig of gemotoriseerd: welk type zonnescherm moet je kiezen?

Kies het type buitenzonwering dat het best bij u past. Een handmatige luifel met een aluminium frame biedt hoogwaardige bescherming. De handmatige luifel is ideaal voor een balkon of klein terras. De slinger opent de mechanische armen om het doek uit te vouwen.

De motorisering van een zonnescherm met geïntegreerde cassette is de moeite waard als u kiest voor een model met extra grote afmetingen. Dit zijn zonneschermen met een breedte en uitval van meer dan 4 meter. De motor wordt geïnstalleerd in een geïntegreerde box die aan de muur wordt bevestigd. De mechanische armen gaan open om de luifel uit te schuiven met behulp van een eenvoudige radiografische afstandsbediening. Het enige wat je nodig hebt zijn reservebatterijen.

In winderige regio's is het een goed idee om een zonneschermsensor te installeren als finishing touch. Deze sensor wordt dicht bij de luifel gemonteerd en sluit deze automatisch bij wind.

Une terrasse agréablement ombragée par un store banne
Ontdek alle criteria voor het kiezen van uw voortent!

Welk doek voor een voortent?

Acryldoek is zeer resistent en biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit doek biedt verschillende kleuren en een goede bescherming tegen de zon.

Om meer schaduw aan je terras toe te voegen, kies je een zonnescherm met een volant. De volant is de verticale projectie van stof aan het uiteinde van de luifel, van 10 cm tot meer dan 1 m.

Het doek van een luifel wordt op zijn plaats gehouden door een aluminium frame, opgerold in een box als de luifel er een heeft. Afhankelijk van het feit of de luifel al dan niet uitgerust is met een motor, wordt het doek uitgerold via radiografische bediening of met behulp van een zwengel.

Luifels met een geïntegreerde cassette hebben het voordeel dat het doek in de cassette beschermd wordt wanneer het doek en het frame opgevouwen zijn. Maar deze producten zijn duurder dan monobloc-voortenten.

Welke kleur voor een zonnescherm?

Lange tijd was de kleur van de traditionele Franse voortent wit en bruin met strepen. Tegenwoordig zijn er strepen in andere kleuren en zijn effen luifels de trend.

De productie van deze zeer eigentijdse luifels is de laatste jaren explosief gestegen. Hoewel wit je terras een chique uitstraling geeft, moet je er wel rekening mee houden dat het meer licht doorlaat dan een donkere stof, die 100% van de UV-stralen tegenhoudt.

Welke afmetingen voor een zonnescherm?

Hoe kies je de juiste maat voor een zonnescherm?

- Afhankelijk van de locatie

Meet de muur waar de luifel wordt bevestigd om de hoogte en breedte te bepalen. Laat minstens 2 meter vrij aan het uiteinde van de luifel om doorgang mogelijk te maken.

- Naar gebruik

De overhang en breedte van een zonnescherm hangen samen met de hoeveelheid schaduw die het op je terras zal werpen. Hoe meer schaduw u wilt, hoe groter de overhang en de breedte van het doek.