Je hebt gordijnen voor de ramen en verduisteringspanelen in de tuin geïnstalleerd, maar wat je terras mist is een echt zonnescherm. Luifels bieden een effectieve bescherming tegen de zon. Het bewijs hiervan is het aanhoudende succes van zonneschermen in Frankrijk.

Het robuuste aluminium frame garandeert de kwaliteit van het product. De stoffen zijn esthetisch en verkrijgbaar in verschillende kleuren (effen of gestreept) om elk huis op te fleuren.

Draai op zonnige dagen aan de zwengel om de armen van de handmatige zonwering uit te schuiven en je hebt schaduw op je terras. Voor zonneschermen met een motor in de cassette, druk je op de afstandsbediening om de gemotoriseerde zonwering te activeren.

Afmetingen, productie, installatie en onderhoud: ID Market kan u helpen bij het kiezen van een zonnescherm.

Welke vergunning is vereist voor een zonnescherm?

Een zonnescherm is een effectief zonnescherm, maar het doek en de omkasting veranderen het uiterlijk van uw huis, of het nu op een balkon of een terras is geïnstalleerd. Daarom is in Frankrijk een voorafgaande verklaring van werkzaamheden bij het gemeentehuis vereist voor de installatie van een zonnescherm.

De kleurkeuze van het zonnescherm, het ontwerp (strepen, stippen, enz.) en of het al dan niet een box heeft, moeten allemaal in de aanvraag worden opgenomen.

Hoe installeer je een luifel?

Voordat uuw luifel installeert en gaat loungen op een ligstoel met kussens, moet u rekening houden met de volgende punten

  • De locatie van de luifel

Meet op een balkon of terras de ruimte die is gereserveerd voor uw luifel. Zo krijgt u een idee van de mogelijke luifelafmetingen (breedte en overstek) en de installatiehoogte van de inbouwbox. Met een goede meting kunt u de breedte en lengte van het overstek van de luifel kiezen.

  • Het type steunmuur

Zonneschermen bestaande uit een geïntegreerde cassette, mechanische armen, acryldoek en motor wegen tussen 10 en 15 kg. Voor een succesvolle installatie moet u uw bevestigingssysteem aanpassen aan de kwaliteit van uw muur (pleisterwerk, hout of steen).

Un store banne rayé équipé d’un lambrequin apporte l’ombrage souhaité sur une terrasse
Hoe kies ik de juiste zonwering op basis van zijn technische kenmerken?

Hoe hoog moet ik een luifel bevestigen?

De hoogte van een luifel hangt af van een aantal factoren:

- De lengte van het product. Laat aan het uiteinde van het doek minstens 2 meter vrij voor doorgang
- De helling van het zonnescherm en dus de gewenste breedte van de schaduw
- Of er al dan niet een valance is (de valance is het uiteinde van het zijdoek aan het uiteinde van de luifel)
- De beperkingen van de steunmuur (aanwezigheid van verlichting, bewegingssensoren, ramen, geïntegreerde elektrische gordijnbox, enz.)

Als je de juiste afmetingen hebt gevonden, kun je je installeren in een fauteuil met kussens.

Let op: luifels op terrassen met uitzicht op de openbare weg moeten minstens 2,2 meter hoog zijn.

Hoe maak ik mijn luifel schoon?

Maak uw luifel schoon met zeepwater. Verwijder bij voorkeur het doek en de vouw van de box en het aluminium frame van de luifel. Reinig het met een borstel of niet-schurende spons en wrijf over de hele breedte van het doek.

Kwaliteitsluifels worden zo gemaakt dat de kleuren behouden blijven en krassen op acryldoeken worden voorkomen. Het aanbrengen van een waterdicht product over de gehele lengte van het zonweringdoek is echter een goede manier om de levensduur van uw zonwering te verlengen.

Hoe repareer ik een gescheurd zonnescherm?

Het repareren van een zonnescherm is relatief eenvoudig. Net als bij gordijnen kunt u een reparatieset of duct tape gebruiken om de stof van een gescheurd doek of valletje te repareren.

Als de zwengel van uw handmatige luifel oncontroleerbaar ronddraait, of als een deel van het doek vastzit in de cassette, open dan de cassette en controleer de staat van de lier.

Reageert de afstandsbediening niet meer? Controleer de batterijen in de afstandsbediening voordat u zich zorgen maakt over een motorstoring in de box.

Als uw luifel een klimaatsensor heeft, kan deze na verloop van tijd defect raken. Vervang uw sensor als dit het geval is.

Voor motorstoringen kunt u beter een vakman inschakelen in plaats van zelf aan de cassette van uw zonnescherm te sleutelen, omdat u daar misschien de vaardigheden niet voor heeft.

Op zoek naar een voordelige terraszonwering? Verduisterende panelen voor in de tuin? Bezoek IDMarket.com om het product te vinden dat u nodig hebt.