Bij het creëren van een eethoek in je keuken of eetkamer komt heel wat kijken. Het is een gezellige ruimte, ontworpen om je dagelijkse en/of occasionele maaltijden voor vrienden en familie te ontvangen, en het moet er warm en comfortabel zijn. Welke stijl moet je kiezen voor je eettafel? Scandinavisch, industrieel, modern of rustiek, welke trend heeft jouw voorkeur? Als de eettafel deel uitmaakt van een set meubels in een kamer, is het meestal het centrale element dat, indien mogelijk, bij je interieurontwerp past.

Dus welke kleur moet je kiezen voor je eettafel? Kun je qua kleur alle kanten op of is het beter om neutraal te blijven? ID Market brengt je enkele decoratie-ideeën voor een tafelblad om je te helpen kiezen uit de vele beschikbare tafelmodellen.

Een eettafel in neutrale kleuren

Veel tafelmodellen raden aan om neutrale kleuren te gebruiken om het gemakkelijker te maken om de kamer in te richten. Wit, zwart, grijs en bruin zijn de meest voorkomende tinten. De kleur van je eettafel is echter, zoals alle meubels, nauw verbonden met het materiaal waarvan hij gemaakt is.
Een tafel van natuurlijk hout krijgt de warme tinten van honing, amber of zelfs mahonie. Een metalen tafel daarentegen is grijs en zwart. En dan is er nog verf, die de kleurenkaarten door elkaar husselt en een meubel een eigen stijl geeft.

De lichtgekleurde eettafel

Om je woon/eetkamer op te fleuren, gaat er niets boven een lichtgekleurde tafel. Heb je weinig ruimte en wil je een kamer vergroten? Kies dan voor witte verf op de muur en een witte uitschuifbare tafel.

Ter herinnering: een uitschuifbare eettafel is cruciaal als je van entertainen houdt, terwijl je de rest van de tijd een redelijk grote tafel houdt.

Wit in combinatie met hout is erg chic en kenmerkend voor Scandinavisch design. De strakke, vloeiende lijnen van een Scandinavische tafel zijn een essentiële decoratietrend geworden. Wit komt voor op een tafel van gelakt hout, keramiek of marmer. Glas geeft hetzelfde lichtgevende effect als wit. Glas, met zijn transparantie, verlicht het volume van de tafel en benadrukt de vloer.

Het voordeel van een lichtgekleurde tafel is niet alleen dat hij licht brengt in de kamer, maar ook dat hij past bij elke inrichting: bohemien, modern of Scandinavisch.
Om een gezellige ruimte te creëren, kies je voor een combinatie van hout en wit. Een vierkante of rechthoekige witte tafel en houten stoelen werken altijd!

Une table à manger blanche et bois de style scandinave

Volg ons advies voor het kiezen van de kleur van je eettafel

Een donkere kleur voor je eettafel

Ben je een fan van zwart en donkere kleuren en droom je ervan om een eethoek te creëren met een donkergekleurde tafel? Waarom niet? Zwarte meubels zijn erg elegant. Een mooie zwarte eetkamertafel is de perfecte aanvulling op een moderne inrichting.

Je kunt echter net zo goed kiezen voor een tafel die materialen mengt. Een eettafel in industriële stijl is bijvoorbeeld een rechthoekige tafel met een houten blad dat een beetje warmte toevoegt, terwijl de zwarte metalen poten voor een koelere touch zorgen.

Durf kleur te gebruiken voor je eettafel

Is je huis een echte regenboog, met elke ruimte bezaaid met kleur? Schrikt verf op de muur je niet af? Dan kun je je niet voorstellen dat je een woonkamer of eetkamer inricht zonder gekleurde meubels. Maar welke kleur voor een eettafel?

Groen

Groen, de kleur van de natuur en open ruimtes, past bijzonder goed in een keuken. Een groene eettafel creëert een serene sfeer die essentieel is voor het delen van goede maaltijden met het gezin.

Blauw

Hoewel blauw begon als een koele kleur, heeft het de laatste jaren een echte impact gemaakt op het gebied van decoratie. Wie is er niet gevallen voor een eend blauwe verf op een muur in huis? In combinatie met geel of goud zal je blauwe tafel prachtig staan in je keuken of eetkamer.

Warme tinten

Denk aan de meubels uit de jaren 70: oranje was toen helemaal in. Warme kleuren zoals rood en oranje geven je interieur een resoluut eigentijdse stijl. Ze zijn bijzonder geschikt voor een kleine vierkante tafel en stoelen.

Geel

Geel is een kleur die je interieur opfleurt. Uit de mode in huis, is het terug van weggeweest om een vleugje pittige frisheid toe te voegen aan de keuken.

Welke stijl voor mijn eettafel?

- Hoe kies ik een eettafel in Scandinavische stijl?
- Hoe kies ik een eettafel in industriële stijl?