De eettafel zet de toon voor je interieur. Kies een eettafel in Scandinavische stijl om je woon-eetkamer een warme, design uitstraling te geven. Lichte kleuren, hout en strakke lijnen: de trendy Scandinavische stijl is perfect om een gezellige sfeer in je huis te creëren. Grootte, vorm, kleur - het is niet altijd eenvoudig om het juiste model te kiezen. Onze koopgids voor Scandinavische tafels helpt je het juiste product te vinden. Ben je nog steeds niet zeker over de stijl van je tafel? Ontdek al onze adviezen en tips in onze koopgids voor het kiezen van de stijl van je eettafel.

Scandinavische tafel: welke maat moet ik kiezen?

De Scandinavische stijl is nu te vinden op alle soorten meubilair: stoelen, bureaus, keukentafels en woonkamermeubilair. De Scandinavische stijl is tijdloos en krijgt steeds meer fans die de strakke, elegante lijnen waarderen. Hoewel het decoratieve aspect essentieel is, moet de eettafel ook praktisch en functioneel zijn. Hier zijn enkele tips om de juiste maat tafel te kiezen.

Een eettafel voor het hele gezin

Om de juiste aankoop te doen, mag je de praktische kant niet over het hoofd zien. Een eettafel wordt meerdere keren per dag gebruikt, dus iedereen moet comfortabel kunnen zitten om te eten. Hoeveel mensen eten er samen? Als je een groot gezin hebt, kies dan een Scandinavische tafel die groot genoeg is voor het hele gezin. Rechthoekige modellen zijn vaak ruimer. Voor 4 personen moet het tafelblad minstens 110 x 70 cm zijn. Woon je alleen of met z'n tweeën, maar hou je van gezelligheid? Verlengbladen zijn je beste bondgenoot! In een paar minuten kan je uitschuifbare model een grote eettafel herbergen. Gemiddeld moet je rekening houden met 50 centimeter extra voor elke extra gast.

Een eethoek die bij je eetkamer past

Een ander criterium om rekening mee te houden: de beschikbare ruimte in je woonkamer, keuken of eetkamer! Is je woonkamer klein? Dan kies je voor een ronde Scandinavische tafel. Heb je niet echt een eetkamer, maar eet je in de woonkamer? Dan kan een Scandinavische salontafel een goede optie zijn. Het belangrijkste is dat je comfortabel kunt lunchen of dineren. Vergeet in alle gevallen niet om minstens 60 cm ruimte vrij te laten voor de stoelen en ruimte om de ramen open te zetten.

Tables et chaises scandinaves dans une cuisine
Scandinavische tafel en stoelen voor een Scandinavische look in de keuken

Stijl, vorm, materiaal: welk Scandinavisch tafelmodel moet je kiezen?

Scandinavische tafels combineren comfort, ergonomie en esthetiek. De Scandinavische stijl is elegant, sober en onopgesmukt en staat vooral bekend om zijn helderheid. Dat is niet verwonderlijk, aangezien deze decoratiestijl in de Scandinavische landen werd bedacht om interieurs op te fleuren met zachte, lichte kleuren tijdens de lange winters.

Hout: de ster van de Scandinavische stijl

Scandinavisch design draait om natuurlijke materialen en strakke lijnen. Hout, bij voorkeur in een lichte tint, is essentieel voor een Scandinavische look. Hout staat bekend om zijn robuustheid en is ongeëvenaard voor het opwarmen van een interieur. Je hoeft niet te kiezen voor een edele en zeer dure houtsoort zoals massief eiken om een Scandinavische sfeer te creëren; je kunt ook kiezen voor grenen of een vergelijkbare houtsoort. Voor een chique, moderne uitstraling kun je overwegen materialen te mixen. Een houten blad gecombineerd met metalen poten, een blad van hout en glas op houten poten die verbonden zijn met metalen stangen: de mogelijke combinaties zijn bijna eindeloos.

De vorm van je Scandinavische tafel kiezen

Scandinavische tafels zijn er in veel verschillende vormen. Vergeet niet om een model te kiezen dat harmonieus bij je interieur past. Merk op dat passerpoten typisch zijn voor deze stijl.

Elke tafelvorm heeft zijn eigen specificiteit:

  • Een ronde tafel: geschikt voor een kamer met weinig ruimte, voor maximale gezelligheid en een authentiek gevoel
  • Een vierkante tafel: praktisch voor een kleine keuken of eetkamer om ruimte te besparen
  • Een rechthoekige tafel: met afgeronde hoeken voor een retro look, of rechte hoeken voor een moderner gevoel, dit is de vorm voor grote tafels

Eettafel: kleuren voor je inrichting

Wit, de typische lichte kleur, en andere lichte kleuren zoals grijs of pasteltinten zijn het beste voor je Scandinavische eettafel. Je kunt een vleugje originaliteit toevoegen door felle kleuren te gebruiken, zoals geel of blauw, bijvoorbeeld in accessoires of gekleurde stoelen. Geometrische patronen met zwart zijn ook kenmerkend voor de Scandinavische stijl.

Cuisine cosy style scandinave
Wat kleur betreft: kies voor zachte kleuren en lichte tinten voor een knus Scandinavisch gevoel

Hoeveel kost een Scandinavische tafel?

Je hoeft niet over de kop te gaan bij het kopen van je Scandinavische eettafel. Bekijk alle Scandinavische tafels op ID Market, ideaal om voor een lage prijs een warme, design sfeer in huis te creëren. Vanaf slechts €44,99 kunt u uw woonkamer of eetkamer inrichten met een tafel in Scandinavische stijl. Het is een slimme keuze die je een comfortabel budget overlaat voor het kopen van de emblematische decoratieve accessoires in Scandinavische stijl (kaarsen, gezellige plaids...).

Op zoek naar andere stijlen voor je tafel?

Kies een tafel in industriële stijl

Welke kleur moet je kiezen voor je tafel?