Ben je op zoek naar een eettafel die het decor van je keuken, woonkamer of eetkamer zal verfraaien?

Als je al hebt nagedacht over de afmetingen, het ontwerp en het materiaal dat je wilt, wil je graag dat wij je begeleiden bij het kiezen van de juiste vorm eettafel. Rond, ovaal, rechthoekig of vierkant: je hart gaat uit naar de verschillende beschikbare vormen.

Bepaal voor de aankoop duidelijk wat je behoeften zijn:

  • De afmetingen van de tafel in functie van de oppervlakte van de kamer;
  • De functies die je wilt (uitschuifbaar of opklapbaar tafelblad, verstelbare poten, enz;)
  • Het aantal mensen aan de tafel;
  • De stijl (industrieel, Scandinavisch, enz.);
  • Het materiaal waarvan de tafel en de poten gemaakt zijn.

Deze criteria helpen je bij het kiezen van de vorm van je toekomstige tafel. ID Market biedt je een gids om je eettafel met smaak te kiezen.

De vorm van uw tafel kiezen op basis van de beschikbare ruimte

Rond, vierkant, rechthoekig of ovaal, heeft u al een voorkeur voor uw eettafel?

Als je een kleine ruimte hebt, zijn de rechte hoeken van een vierkante of rechthoekige tafel gunstig om ruimte te besparen in de eetkamer. Het is heel gemakkelijk om een eethoek te creëren waarbij je tafel tegen de muur leunt.

De truc voor kleine ruimtes is om een tafel te kiezen in een transparant materiaal of lichte kleuren. Er gaat niets boven een glazen of wit houten blad en lichtgekleurde houten poten om een optisch effect te creëren en de indruk te wekken dat de ruimte groter wordt.

De Scandinavische stijl is erg in de mode en past zich aan elke omgeving aan, ongeacht de inrichting.
Als er veel mensen komen eten of als je een grote familie hebt, is een rechthoekig model met verlengstukken om de grootte van de tafel aan te passen aan het aantal gasten nog steeds ideaal. In hout, glas of metaal, kies het materiaal van je keuze.

Hier is een gids voor de verschillende vormen eettafels:

VoordelenNadelen
Vierkante tafelRuimtebesparend meubel, kan tegen een muur geplaatst wordenAlleen klein formaat
Rechthoekige tafel

Biedt plaats aan een groot aantal mensen
Kan worden verlengd +++
Multifunctioneel (werkblad, bureau)
Meest gangbaar model: breed scala aan stijlen beschikbaar

Ronde tafel

Gezellig en intiem

Alleen kleine afmetingen, anders te volumineus
Ovale tafelGebruiksvriendelijk
Kan gebruikt worden voor grote bijeenkomsten
Verspilt ruimte in ronde hoeken

Welke tafelvorm is het gezelligst?

Ben je op zoek naar een gezellige tafelvorm om goede maaltijden te delen met vrienden of familie? Al je hoop is gevestigd op dit nieuwe meubelstuk om de sfeer op te warmen en een moderner effect te geven aan je interieurdecoratie. Maar welke vorm eettafel moet je kiezen?

Een kleine ronde tafel is erg gezellig, omdat alle gasten elkaar dan kunnen zien. Voor 2 of 4 personen is het de meest intieme vorm. Daarboven wordt de diameter van je tafel te groot.

Heb je overwogen om de hoogte te vergroten? Staande eettafels zijn hoger dan traditionele eettafels. Ze zijn ideaal voor gebruik in een keuken of woonkamer, vergezeld van barstoelen. Een gezellige sfeer gegarandeerd!

Als je graag maaltijden organiseert met veel gasten, is de rechthoekige tafel nog steeds de beste keuze. Iedereen zit comfortabel en kan gezellig kletsen met de andere mensen aan tafel.

Une table à manger ronde esprit scandinave

Volg ons advies om de vorm van je eettafel te kiezen

Welke tafelvorm bespaart ruimte?

Wil je een discrete eethoek creëren die niet alle ruimte inneemt? Met andere woorden, je houdt van vloeiende, opgeruimde ruimtes. Om ervoor te zorgen dat de ruimte waar je eettafel komt te staan niet te vol is, kies je dus een ruimtebesparende tafelvorm voor je tot aankoop overgaat.

Kies eerst voor een uitschuifbare tafel en open de verlengstukken alleen als je gaat eten.
Kies dan voor een glazen blad om je vloer te accentueren en de ruimte vrijer te laten stromen. Dit wordt nog interessanter als de tafelpoten design zijn, zoals metaal met ongebruikelijke vormen.
Als je je afvraagt welke vorm je moet kiezen voor je eettafel om zoveel mogelijk ruimte te besparen, dan hangt dat af van de indeling van de kamer.

Een rechthoekige tafel is het meest geschikt voor een smalle kamer. Vierkante of rechthoekige tafels helpen je logischerwijs om je ruimte optimaal te benutten. Als ze tegen een muur leunen, passen ze gemakkelijk in het decor van je eetkamer.