Perfect om aan te zitten bij een eetgelegenheid, een hoge tafel, een toonbank, een bar, een keuken, een werkblad... De barkruk met rugleuning heeft het voordeel dat het een decoratieve stoel is die veel comfort biedt. Ontwerp, structuur, materialen (hout, metaal, kunststof, stof...), kleuren (wit, zwart, rood...), type rugleuning... Hoe kiest u uw barkrukken? ID Market helpt u bij het bepalen van de juiste criteria voor het kiezen van meubilair dat perfect past bij de inrichting van uw woonkamer, eetkamer, keuken..

Op zoek naar een goedkope barkruk? ID Market heeft wat u zoekt, met een ruime keuze aan krukjes in voorraad en beschikbaar voor levering. Al deze designmeubelen zijn natuurlijk verkrijgbaar tegen lage prijzen.

Wat is een barkruk?

Een barkruk is een zitting die oorspronkelijk is ontworpen om aan een bar te zitten. Hierdoor zijn de poten van een barkruk hoger dan die van een traditionele stoel, die niet bij de toonbank kan. Het aantal poten kan variëren van drie, vier of zelfs één centrale poot. Dit geldt vooral voor draaibare barkrukken, die vaak ook in hoogte verstelbaar zijn.

Voor meer comfort hebben barkrukken een rugleuning of voetensteun gekregen. Een kruk met een rugleuning biedt meer zitcomfort, simpelweg omdat mensen erop kunnen leunen en hun rug kunnen laten rusten. Voetsteunen daarentegen zorgen ervoor dat mensen die op de kruk zitten hun voeten niet in de lucht hebben bungelen.



Pourquoi choisir un tabouret de bar avec dossier
Witte barkrukken in Scandinavische stijl met rugleuning

Een barkruk met rugleuning voor extra comfort

Waarom kiezen voor een barkruk met rugleuning? Heel eenvoudig om te genieten van een kruk die evenveel comfort biedt als een echte stoel. In feite is dit type stoel niet alleen esthetisch en praktisch, maar ook veel comfortabeler dan een traditionele kruk zonder rugleuning. De rugleuning biedt perfecte ondersteuning voor je rug, terwijl de voetsteunen meer stabiliteit bieden op de kruk en voorkomen dat je benen moe worden.

Barkrukken met rugleuning zijn ook erg functioneel. Dit type meubel is over het algemeen niet erg breed, maar de hoogte is vooral geschikt om onder een bar of tafel te schuiven. Een set barkrukken met rugleuning bespaart je veel ruimte in huis.

Barkrukken met rugleuning voor elk interieur

Barkrukken met rugleuning zijn snel een populaire keuze geworden in keukens, woonkamers en eetkamers voor mensen met hoge toonbanken of tafels. De reden is eenvoudig: dit uiterst praktische meubelstuk maakt het gemakkelijk om je huis een ontspannen, vriendelijke sfeer te geven.

Wil je een gezellige, rustieke, design of moderne sfeer in je huis creëren? Je kunt een barkruk met rugleuning vinden die precies dat doet en tegelijkertijd een vleugje charme en gezelligheid toevoegt:

  • Wil je een vintage inrichting creëren? Een barkruk met een rugleuning in beklede stof of zwart kunstleer is de perfecte keuze!
  • Op zoek naar moderniteit, ergonomie en design? Ga dan voor een barkruk in Scandinavische stijl met een rugleuning, waarbij materialen als hout, kunststof en metaal worden gecombineerd.
  • Voor een industriële stijl kies je een set barkrukken met een metalen frame, zoals chroom of staal.
  • Om je eetkamer op te fleuren, kies je voor een set gekleurde stoelen: wit, zwart, rood, blauw, patchworkstof, enz
  • Voor meer functionaliteit zonder de decoratie te verwaarlozen, is een barkruk met een verstelbare rugleuning perfect.


Zoals je ziet zijn er oneindig veel barkrukmodellen met rugleuning. Kiezen voor dit type hoge stoel betekent dat je iets kunt kiezen dat past bij je smaak, maar vooral bij je interieur. Hoe dan ook, op ID Market vind je de barkruk met rugleuning die perfect bij jouw interieur past, en tegen de beste prijs.

Om u te helpen bij het kiezen van uw barkrukken, geeft ID Market u waardevol advies bij het kiezen van het beste product.

Waarom kiezen voor een verstelbare barkruk?

Welke hoogte barkruk moet ik kiezen?