Heb je gemerkt dat je al een paar maanden minder goed slaapt? Begin je last te krijgen van rugpijn? Zijn je matras en bodem meer dan 10 jaar oud? Is je bed niet stevig genoeg meer? Dan is het misschien tijd om je beddengoed te vervangen en weer de hele nacht goed te slapen. Als u op zoek bent naar een bed met een boxspring tegen een lage prijs en professioneel advies, bekijk dan onze Boxspring Koopgids. ID Market helpt je de juiste keuze te maken.

Hoe lang gaat een boxspring mee?

Denk je dat het de matras is die regelmatig vervangen moet worden en niet per se de bodem? Denk opnieuw: de levensduur van een lattenbodem is ongeveer hetzelfde als die van een matras, gemiddeld 8 tot 10 jaar. Specialisten zeggen dat je je beddengoed na 30.000 uur slaap moet vervangen. Dus als je een zware slaper bent, graag lange nachten slaapt en veel dut, is het aan te raden om de levensduur van de lattenbodem niet langer te maken dan 8 jaar, net als die van de matras! Het is een kwestie van comfort, gezondheid en hygiëne. Boxsprings zijn onderhevig aan het vocht dat 's nachts door het lichaam wordt afgegeven. Dit maakt het niet alleen moeilijker om te slapen, maar kan ook pijn veroorzaken, afhankelijk van je houding. En laten we de hygiëne niet vergeten: naarmate je ouder wordt, verslechtert de ventilatie van je lattenbodem en trek je meer stof en huismijt aan.

Goed om te weten

De levensduur van bedbodems, en beddengoed in het algemeen, hangt af van een aantal criteria:

  • Kwaliteit
  • De technologie
  • Hoe vaak je het gebruikt
  • De vochtigheid in de slaapkamer
  • Onderhoud van de lattenbodem en matras

Hoe controleer je de staat van een lattenbodem? Ons advies

Je zou nooit denken dat een boxspring zou slijten, maar dat is wel zo! Dus hoe weet je of een boxspring of lattenbodem nog goed is? Het eerste waar je op moet letten bij het controleren van de conditie is verlies van comfort. Als je je 's nachts minder comfortabel voelt in je bed, als je bewegingen niet meer zo aangenaam zijn als vroeger en als je slaap eronder lijdt, dan is dat ongetwijfeld te wijten aan een verouderende lattenbodem die minder soepel is. Om dit te testen, haalt u de matras uit uw bed en drukt u op de lattenbodem op de plaatsen waar het lichaam de meeste druk uitoefent, d.w.z. de schouders en billen, en vervolgens op een minder belaste plaats zoals bijvoorbeeld de voeten. Door de stevigheid van de twee delen van de lattenbodem te vergelijken, kun je snel vaststellen of je lattenbodem het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Of het nu gaat om een boxspring, vering of houten lattenbodem, dit is een goede manier om de flexibiliteit te testen voordat je een aankoop voor je huis plant.

Als je merkt dat sommige latten platter zijn dan andere, of dat er een aanzienlijk verschil in stevigheid is in verschillende delen van de boxspring, wacht dan niet te lang met vervangen.

Ambiance sereine dans chambre décorée d’un lit et d’un chevet
Wanneer moet je je beddengoed vervangen? Al onze adviezen!

Ons advies voor een goede nachtrust en een verkwikkende nachtrust

  • Als je allergieën hebt, kies dan voor een lattenbodem
  • Wanneer u uw bed vervangt, vervang dan tegelijkertijd de lattenbodem en de matras
  • Verwaarloos het comfort van kussens niet
  • Vergeet niet om de bedden in uw huis regelmatig te onderhouden


Ben je na het lezen van deze gids van plan om je lattenbodem en/of matras te vervangen? Selecteer het type lattenbodem dat u wilt (latten, veren, enz.) en uw matras (latex, schuim, enz.) en vergeet de opties niet (bedstee, houten poten, elektrische kanteling, enz.).

Kies voor de kwaliteit en het comfort van de ID Market beddengoedproducten voor uw beddengoed en ontspanning. Op onze website vindt u een breed scala aan meubels en decoratieve artikelen tegen lage prijzen. Onze bezorgservice zorgt ervoor dat je aankoop snel wordt verzonden!


Andere dingen om te overwegen als u uw bedbodem wilt veranderen:
Waarom kiezen voor een lattenbodem?