Als je een kleine ruimte hebt, is het belangrijk om meubilair te kiezen dat multifunctioneel en modulair is. Voor een eethoek is het verstandig om te kiezen voor een uitschuifbare tafel en inklapbare stoelen.

Welke vorm eettafel moet je kiezen in een kleine keuken of studio? Het doel is om zo min mogelijk rommel in de kamer te hebben, dus de vraag die je moet stellen is: welke vorm ruimtebesparende tafel moet ik kiezen?
Heb je ideeën nodig om een smaakvolle eethoek te creëren? ID Market heeft waardevol advies om u te helpen de eettafel te kiezen die perfect past bij uw behoeften en uw interieur.

Une table pliable design dans une petite cuisine

Volg ons advies om uw ruimtebesparende tafel te kiezen

De vierkante tafel: een must voor kleine ruimtes

Meubelfabrikanten hebben geen gebrek aan ideeën om van onze huizen een echte cocon te maken. Door de veranderingen in onze manier van leven is het inrichten van kleine ruimtes een grote uitdaging geworden. Studio's en kitchenettes zijn het nieuwe doelwit voor meubelfabrikanten.

En om aan een echte eettafel te kunnen eten, welke tafelvorm zoek je om ruimte te besparen? De vierkante tafel lijkt de meest logische vorm om de ruimte te optimaliseren. Kiezen voor een vierkante tafel betekent dat je hem tegen de muur kunt laten leunen. In een kleine keuken wordt de tafel dan bijvoorbeeld een werkblad. Er kan zelfs opbergruimte in worden ingebouwd.

Er is een ruime keuze aan designtafels: met of zonder verlengstuk, in hout of metaal, jij beslist wat het beste bij jouw inrichting past!
De ideale ruimtebesparende tafel is ongetwijfeld de uittrekbare of inklapbare tafel: hiermee heb je een eethoek die je kunt aanpassen aan je behoeften. Open het blad wijd als er mensen komen en sluit het om zoveel mogelijk ruimte te besparen.

De rechthoekige tafel: voor een echte eethoek

Als je de ruimte in huis hebt, kies dan voor de rechthoekige tafel. Dit is de eettafel die je moet kiezen als je een eetkamer hebt, want hij biedt een aantal voordelen:

  • Hij is stijlvol en verfraait je interieur. Of je hem nu in de keuken, de woonkamer of de eetkamer zet, hij past in elk interieur;
  • Rechthoekige tafels zijn de meest voorkomende modellen. Het is gemakkelijk om de stijl te vinden die bij je past: houten of glazen blad, zwarte metalen poten... er is voor elk wat wils!
  • De rechthoek is de ideale vorm om comfortabel aan tafel te zitten;
  • Praktisch: de rechthoekige uittrekbare tafel maakt het gemakkelijk om uit te breiden. Als je genoeg ruimte hebt, kan je de afmetingen vergroten en met meer mensen aan tafel zitten;
  • Ideaal voor smalle kamers;
  • Kan gebruikt worden voor andere functies (bureau, werkblad, enz.);
  • Het is de ruimtebesparende tafel bij uitstek: met zijn rechte hoeken kan je je eettafel gemakkelijk tegen een muur plaatsen.

De ronde tafel voor 2 tot 4 personen

Niet alle kleine ruimtes hebben een aparte eetkamer. Als je een eettafel in de woonkamer wilt zetten, kies je best voor een ruimtebesparend meubel.
Met een kleine ronde tafel vermijd je rommel in de ruimte. Doordat er geen hoeken zijn, kun je je gemakkelijker door de kamer bewegen.
Net als de vierkante of rechthoekige vorm, kan de ronde tafel ook worden verlengd om dagelijks zoveel mogelijk ruimte te besparen. Uitbreidingen kunnen alleen worden toegevoegd als er mensen komen eten.

Ons decoratieadvies: kies voor de bistrotafel en de klapstoelen om stijl toe te voegen aan je interieur met een ruimtebesparend meubelstuk.

ID Market helpt je bij het kiezen van je eettafel:

Welke tafelvorm is het gezelligst?