De matrastopper is het laatste beetje comfort voor je beddengoed. Hij is dunner dan een matras en biedt een onvergelijkbare zachtheid. Zo kun je genieten van een zacht, comfortabel welkom terwijl je profiteert van de ondersteuning van een stevige matras. Door je lichaam te helpen volledig te ontspannen, draagt het bij aan je gezondheid door je een goede nachtrust te bezorgen.

Blader door onze complete gids om erachter te komen wanneer je een matrastopper moet gebruiken, welke kwaliteit en welke maat je moet kiezen.

Een matras topper voor extra comfort

Er zijn een aantal producten die aan je behoefte aan comfort en ontspanning kunnen voldoen:

  • Traagschuim
  • Synthetische of natuurlijke latex
  • Ganzen- of eendenveren
  • Verwarmd


Het traagschuimmodel zorgt bijvoorbeeld voor een zeer comfortabel, zacht effect door de verschillende drukpunten van het lichaam te verlichten. Er zijn technische producten beschikbaar afhankelijk van het seizoen. Voor de zomer heeft latex het voordeel dat het de temperatuur reguleert en overtollige warmte afvoert. Voor kille winternachten zorgt een verwarmd elektrisch model voor warmte en een snelle verhoging van de temperatuur van je bed.
Als je eenmaal hebt besloten welk model het beste bij je past, hoef je er alleen nog maar een te kiezen die past bij de afmetingen van je beddengoed.

Waar leg ik een matras topper?

Om hem te installeren, leg je hem gewoon bovenop je bed.

Welke maat moet ik kiezen?

Kies dezelfde afmetingen als uw bed.

Hoe gebruik ik een matras topper?

Zodra je behoefte hebt aan extra comfort, kan het een goed idee zijn om een matrastopper te gebruiken. Je voelt de voordelen zodra je hem op hebt gelegd.

Zoek je dikke matrastopper uit onze voorraad tegen voordelige prijzen.
Als je aankoop geleverd is, aarzel dan niet om online je mening achter te laten!

Un lit sur lequel est installé un surmatelas est décoré d’un linge de lit élégant
Hoe installeer ik een matrastopper? Volg de handleiding!

Hoe installeer ik een matrastopper?

Hoe installeer je een matrastopper?

  • De matrastopper wordt direct bovenop de matras gelegd. Als de matras een beschermhoes heeft, verwijder deze dan en leg hem direct tussen de matrastopper en het laken eronder.
  • Over het algemeen kun je het product op elke gewenste manier leggen, tenzij anders aangegeven. Als er een geborduurde of doorgestikte kant is, wordt deze bovenop gelegd.
  • Om je matras op zijn plaats te houden, schuif je elastieken op de vier hoeken onder het matras. Als alternatief voor elastieken zorgen antislip spikes aan de onderkant ervoor dat het matras niet verschuift.


Je hoeft alleen maar onder het dekbed te kruipen om meteen te profiteren van het ontspannende effect. Als je wakker wordt, heb je het gevoel dat je lang niet zo goed hebt geslapen!

Hoe vouw je een matrastopper op?

Als je hem maar af en toe gebruikt en de dikte laat het toe, dan kun je het beste je matras oprollen als je hem niet gebruikt. Dit beschermt traagschuim tegen vouwen en scheuren.

Hoe verzorg ik het?

  • Om zijn eigenschappen nacht na nacht te behouden, heeft beddengoed regelmatig verzorging nodig. Lucht je slaapkamer elke dag, indien mogelijk voordat je het laken en de deken over het bed vouwt, om vocht te verwijderen. Zo geniet je langer van de voordelen van je beddengoed.
  • Een matrastopper van dezelfde dikte als een dekbed kan in de wasmachine, zolang hij geen schuim bevat.
    Als het model dat je hebt gekozen een afneembare, wasbare hoes heeft, kun je hem regelmatig in de wasmachine wassen. Denk er in elk geval aan om je product te bedekken met een wasbare bodembeschermer, want het moet beschermd worden tegen vuil.
  • Vergeet tot slot niet om de boven- en onderkant regelmatig om te keren, zodat het schuim zijn vorm behoudt.


Ga naar IDMarket.com en ontdek ons assortiment matrastoppers van hoge kwaliteit tegen de beste prijzen.
Lees meer over onze complete gidsen voor het verwennen van de kwaliteit van je slaap:

- Waarom kiezen voor een traagschuim matrastopper?
- Waarom kiezen voor een donzen matrastopper?
- Hoe kiest u uw dekbed?
- Hoe kiest u uw kussens?